Reklama

Reklama

Dračí bouře

(TV film)
  • USA Dragon Storm (více)

Obsahy(1)

Král Fastrad je potrestán, když jeho Říši temnoty napadnou hvězdní draci. (Alespoň tak to vidí jeho poddaní. Draky podle nich poslal na Fastrada všemohoucí Velký Dragon, který se už nemohl dívat na plenění krajiny a týrání lidí). Fastrad však neváhá a požádá o pomoc panovníka seousední Říše slunce, krále Wednesburyho. Ten zformuje skupinu bojovníků. Silas, Remmegar, Ling, Nessa, Theldag a Medina tvoří tým vyvolených, kteří mají ochránit obyvatele před dalším útokem hvězdných draků... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

defagoo 

všechny recenze uživatele

Nářez! Větší kRáVoViNa se najde jen ztěží. Neotřelá podívaná se odehrává v chudém království, kterému panuje John "Gimli" Rhys-Davies - po Pánovi Prstenů se asi fantasy nemohl nabažit... V hlavní ženské roli bývalá Playboygirl Angel Boris, do ní zamilovaný "Lovec", který trochu připomíná Aragorna, číňan, kouzelník a další postavičky jsou členy skupiny, která musí zlikvidovat pět draků a zachránit krále od jiného krále. 2 hvězdičky dávám proto, že je to celý tak moc trapný až je to vlastně vtipný. Pokud jste viděly Robot Monster nebo Plan 9 from Outer Space, víte o čem mluvím... ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Johna Rhyse-Daviese a za draky, kteří v porovnání s ostatním nebyly tak dementní. Navíc nejspíš ani nesehnali potřebný počet herců, tak narychlo oslovili na ulici pár flákačů a navlíkli je do těch pytlů od brambor, které měli představovat ,,středověké oblečení". O prostředí kde se ,,dračí jatka" odehrávala ani nemluvím.... Ježišmarjá a teď jsem si ještě vzpomněl na to úctyhodné dobytí hradu! Fantasy pro zasmání. Byl to záměr? Ne. Myslim, že to všichni brali úplně vážně... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Sice je to nízkorozpočtové fantazy s otřesnou výpravou a strašnými herci, ale je to také konečně fantazy, které mě bavilo. Příběh má spád, bodejť by ne, když neustále draci útočí. Nejprve na středověké hradiště, pak takový malinký hrádeček. I tímto, jak je to chudé, to vypadá reálně a ne jako jiné fantazy snímky za miliony dolarů. Především ti draci jsou parádní. Propracovaní jsou do sebemenších detailů a jsou tam hlavně pořád. Mě se fakt líbili. [567. hodnocení, 38. komentář, 20%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Draci byli svého času hodně populární a vznikaly tak snímky vcelku dobré i nevalné kvality. A tento je jeden z nich. Natáčení bylo viditelně mrazivé a to byl zřejmě důvod, proč pouze na dvou místech. Na jakési zřícenině hradu a lesíku poblíž. Že jim tam neskutečně mrzlo je vidět na páře linoucí se z úst herců. Jedná se o televizní film a tím je v podstatě řečeno vše. Velice pochydérný příběh plný nelogičností a vůbec všelijakých podivností. CGI draků nevypadá nejhůř, ale ten scénář, tak jak je zpracovaný, je víc děsuplnější jak ty draci v něm dějově obsažené. Feministky však z tohoto počinu mohou mít radost, neboť se tu žena staví do stejné pozice jako muž. Chrabrá a statečná bojovnice bez příkras a hany. "Raději byste mě oblékl korzet a večerní šaty?" Na temnou dobu módní novinka, avšak genderová vyváženost musí snést vše, tak co. Na jedno zhlédnutí a pozapomnění stačí. ()

dustur odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem,kde začať ,ale tento film bol hrozne nudný ,aj draci boli nudný ,niektorý herci boli sympatický ako Angel Reed ktorá my bola sympatická ale strašne nudná ,a ten Maxwell Caulfield si mal dať radšej iný účes a nie to čo mal na hlave ved to vyzeralo ako keby si dal niaku metlu na tú hlavu,áno chápem že tam chceli nadviazať aj niečo z historie ale ani tam nemali také učesy aký tento mal ,to si mal radšej ostrihať už v polovičke filme aby troška normálne vyzeral aj ked by to tento film nezachránil.... Pre mňa tých 104 minút bolo veľa ,a strašne pomaly ubiehalo... ,ja už som od tochto filmu videl aj o niečo lepšie dračie filmy ako Kráľovstvo ohňa ,aj tie Dračie dupä z Jeremym Ironsom bol kukateľnejší film než tento.... Za mňa je to bohužial čistý odpad! ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za hezký dráčky a správně trhlou dvojku princezna-lovec. Jinak to byla ptákovina, která aspoň (nechtěně) pobavila... ()

Legrond odpad!

všechny recenze uživatele

Jó, tak to je vydatnej snímek. Nulovej děj, "herecké" výkony na záporný stupnici a ani vcelku hezká animace draků to nevytahne výš, páč to zabije dementní střih. Navíc jako lukostřelec při scénách s lukem neuvěřitelně trpim. ()

wopi odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné. Nebýt draků, myslel bych si, že to je amatérský film. I když... ani to ne - ty alespoň bývají zábavné. Tady nenajdete ani zajímavý scénář, ani herecké výkony, nic - jen nudu. Vydržel jsem sotva do půlky, pak mi bylo líto obrazovky a VHS hlav. Pozor - na obalu se distributor odkazuje na Pána Prstenů. Inu - kšeft je kšeft. ()

Phex odpad!

všechny recenze uživatele

:-) dračí problematika - mantra fantasy filmů - tady návod na to jak by to vypadat rozhodně nemělo. Troufnu si tvrdit, že se stejným rozpočtem bych to s partou kamarádů udělal líp. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

"Jdeme na lov nestvůr větších než kůň, které létají jako jestřáb a chrlí oheň. Myslíš že na ně stačíme s pouhým mečem?" Před domek farmáře dopadne meteorit. Farmář vyjde ven, ale zjistí, že to nebyl obyčejný meteorit, ale drak. Posléze se jich objeví víc. Ten mu posléze spálí celý dům a zaútočí na pevnost. Cením že se filmaři nebojí a útok na pevnost pojali velkolepě. Akce střídá akci, hrozný digitální výbuch střídá ještě horší digitální výbuch. Posel přinese zprávu králi Rhysu-Daviesovi, jenž mu pochopitelně zprvu nevěří. Království trápí válka, hladomor, víno chutná jako pomeje a do toho ještě ti draci, kteří posléze zničí i králův hrad. Po úspěšné evakuaci zamíří král ke svému válečnému nepříteli a v lese potkají tajemného lovce. Nabídnou mu JEDNU STŘÍBRNOU MINCI, aby je odvedl přímo na hrad, ale to se mu pochopitelně zdá málo, tak král odevzdá svůj zlatý prsten a na hrad dojedou. Místní král mu pomůže pod podmínkou, že se poté pustí do zúrodňování své země a zemědělství a ukáže mu důkaz, že za to skutečně mohou draci. Netuší však, že král Rhys má podlý plán. Mezitím onoho lovce chytí král, zjistí, že neplatí daně a musí si to odpracovat tak, že bude lovit draky... Hrozné kulisy, šílené herecké výkony (Caufield, Reed), scénář zachraňuje akorát občasná přítomnost humoru. Ale na film od Syfy (v té době Sci-Fi channel) ti draci nevypadají vůbec špatně, na plátně je taky vidíme docela často a je to docela akční, takže nějaké hvězdičky si to zaslouží. Hodnotím někde na rozmezí jedné a dvou. "Bohužel mám dceru která se chová jako syn" "To je lepší než mít syna, který se chová jako dcera" ()

Reklama

Reklama