Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by som sa nudil. Travolta má charizmu a ako mafián je povedzme - uveriteľný. Uma Thurman potvrdzuje, že s Travoltom jej to sekne ale úplne rozkošný je The Rock a Vince Vaughn tiež nemá chybu. Do toho sa pripletú ešte ruská mafia a nigga gangstas a kolotoč sa môže začať. Jo a ešte aby sa nezabudlo na H. Keitela -" v hudobnej branži sme všetci mafiáni". Okrem toho množstvo ďalších hviezd showbiznisu v cameo roliach. Niektoré momenty boli naozaj perlami... ()

noby 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná hudebně-průmyslová gangsterka s plejádou nejen hereckých známých tváří, které dokonce slušně hrají, a štědrá dávka podařených vtípků. Bez ohledu na to, na co by to mělo navazovat, povedená pohodovka. Jen několik nechutně natahovaných pasáží především hudební vaty při sledovaání irituje a sráží hodnocení dolu, takže se na čtyřech hvězdách udrželo jen těsně :). ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

nemusime si klamat - travolta nevie hrat. jeho krkolomny vyraz sa osvedcil iba vo filmoch reziserov, ktori tuto jeho herecku crtu pochopili a dokazali spracovat pre svoje ucely. z holandska sa navrativsi vincent vega, ci uprdeny anjel michael su povedla chilliho palmera z get shorty a z be cool najlepsie travoltove postavy vobec. a aj ked filmu be cool chyba smrc pulp fiction stale je to jeden z tych lepsich filmov, kde travolta hra. na be cool a potiazmo aj na get shorty je vidno, kam este slovensky ci cesky divak nedorastol. pomaly plynuci dej, v ktorom nikdy nevieme co pride po dalsej krkolomnej zakrute naprogramovanej predlohou elmora leonarda nie je to, co slovenska natura oblubuje. zvlastne, ved podobne sa vlecucich kriminaliek aspon vo francuzku v 70. rokov vzniklo habakuk. ak sa k tomu prirata silna potrebu vyznania sa v insiderskych dialogoch, mame film, ktory u nas nebude a ani nemoze fungovat. co je skoda. po rychlej smrti vincenta vegu si totiz travolta s umou thurman nestihli vela dopovedat. plus drsniak the rock v ulohe tepleho bodyguarda, hip hopovi posukovia, a nejaky ten aikido uder travoltu, akokeby sa na stare kolena rozhodol suplovat do haja ubjehajucu karieru stevena segala a nadhlad na filmovy a hudobny priemysel za to viac nez stoja. iste, v ziadnom pripade tu nehrozi rozkyvanie divakovej branice skor pochechtavanie sa az do konca. a to vari nestaci? ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

SMÍCHOV - Trpěl jsem :-) Ještě, že film dávali po půlnoci, takže Smíchov nesáhl ani k jedné reklamě. Ovšem 2 hodiny jsem čekal na vtip, úsměvnou scénu či dobrej gag. Ani jednoho jsem se nedočkal. Pouze díky kvalitnímu hereckému obsazení v čele s charismatickým Travoltou dávám čistý průměr. 50% (with J.) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa na Get Shorty absolútne neťahalo. Tri hviezdy z úcty len kvôli obsadeniu nielen hlavných úloh ale aj malých cameí. Inak blbosť, ktorá z hlavy vyfučí rýchlejšie ako by človek chcel. Get Shorty bola svieža "krimi-komédia", ktorá mala sčasti až gangsterský nádych, ale toto bolo varenie z vody, nič viac, nič menej. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu Chili (John Travolta) mluví o tom, že film potřebuje na získání nejvyššího ratingu přístupnosti R víc než jedno použití slůvka f*ck. A hned ho řekne. Tím, že toto slovo v celém filmu zazní jen jednou, dostal mírnější rating PG-13. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama