Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Je, až fascinující jak film s nulovým příběhem má tak vysoké hodnocení. Nechci filmu upřít určité kvality. Vcelku slušná akce, zajímavá režie, svižné tempo, vynikající hudba, ale to je tak asi všechno. Mně tahle série bohužel vůbec neoslovila. Jason nedělá vůbec nic než jen utíká z jednoho místa na druhé, občas někoho zabije a u toho neustále opakuje otázku "proč?". Na což se ptám i já jako divák. A nakonec po hodině zjistíme během jedné scény proč se to celé stalo, aby pak zase mohlo pokračovat další nahánění a zabíjení. Možná bych šel i na 4* za celkem dobré zpracování, ale to dělám u filmů, které bych si z nějakého důvodu rád pustil znova. Tenhle film se mezi ně fakt neřadí. 3* 60%

na příspěvěk reagoval Jarin69

Thommy91

Thommy91 (hodnocení, recenze)

K tomuhle filmu existuje i alternativní konec, kdysi jsem ho viděl na youtube. Už tam ale dlouho není. Nevíte někdo kde by se dal sehnat?

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Oproti prvnímu už tam není ta atmosféra a jedinej zapamatovatelnější moment je boj časopisem. Ale ta kamera je strašná.

Deymine

Deymine (hodnocení, recenze)

radik92: Přesně toho jsem si také všiml, když se podívám na ostatní filmy je tam to E. Zřejmě se jedná o chybu, nebo je to pro mě z nepochopitelných důvodů správně :-).

radik92

radik92 (hodnocení, recenze)

Neměl by být správný název filmu Borneův mýtus namísto Bournův?

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

další vyhulenost o super/hyper/mega/agentech, ale koule to mělo, to zas jo. A aspoň jsem pořádně provětral závěsy basáků :-). P.S. Víte jak dlouho trvá cesta vlakem z Berlína do Moskvy?? :-)))

goodnic

goodnic (hodnocení, recenze)

naprosto šílená kamera, která mi zabraňuje film dokoukat do konce

cent

cent (hodnocení, recenze)

Protože konec dvojky přeskočil ty události, které byly v první půlce trojky. Až pak to na sebe navázalo.

cypher

cypher (hodnocení, recenze)

Může mi někdo objasnit, proč je na konci filmu scéna telefonního rozhovoru s Pam a pak stejná scéna uprostřed Ultimáta? Nějak mi to nedává smysl...

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Nevím jestli to tu někdo psal, a prohlížet všechny příspěvky se mi nechce, ale mohl by mi někdo vysvětli, proč jsou u tohoto filmu napsané některé zajímavosti 2x??, Když kontaktuje Bourne Pamelu Landy ze střechy, tak řekne hlas při odhalení volajícího, že potřebují 90 vteřin na zjištění jeho pozice. Bourne ukončí hovor přesně po 88 vteřinách. (don corleone)

Když Bourne volá Pamele Landy ze střechy, hlas z úřadu říká, že na zaměření potřebují 90 sekund. Bourne hovor ukončí přesně o 88 sekund později. (Kulmon)

cent

cent (hodnocení, recenze)

Já dal původně tři. Teď po druhém zhlédnutí zvedám na čtyři.. výborné. Ale Ultimatum vede :)

Mayusko

Mayusko (hodnocení, recenze)

Nedať tomuto skôstu 5 hviezdičiek je svätokradež!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto ich nedal nech sa zamyslí. Nikomu nevnucujem svoj názor ale nech si to pusti este raz a stále dokola a pochopí o čom hovorím.

McClane

McClane (hodnocení, recenze)

Konečně jsem viděl film s komentářem Greengrasse a vůbec jsem se u něj nenudil, žádný vychvalování, ale úžasný postřehy, trocha porovnání Bonda a Bourna a jen inteligentní věci. Jdu na Ultimatum s komentářem:).

Páně

Páně (hodnocení, recenze)

Tento díl trilogie s sebou přinesl inovativní práci režiséra Greengrasse, která je cítit především v práci s kamerou. "Roztřesená" kamera parádně v táhne do děje. Intenzivní, dechberoucí, skvělé.....

dEagle

dEagle (hodnocení, recenze)

impozantni honicka, skvele promakane rvacky, nadherny pribeh, uzasny matt damon a neskutecny reziser = bournuv mytus.. uz se tesim jake bude bourneovo ultimatum

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

K druhému dielu zaujímam ten istý postoj, ako k prvému - takže moje hodnotenie si môžte pozrieť v diskusii k "Agentovi bez minulosti (a.k.a. "The Bourne Identity")... :-)
P.S. Len mi je ľúto chudery Marie - ani štvrťhodinu si v tomto dieli nepožila... :-/

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Mno rozhodně jsem čekala víc....tohle film na slabých 50% :-/ Co se mi líbilo,tak snad hudba....

Hartigan

Hartigan (hodnocení, recenze)

Zajímavost:Podívejte se na 28:45 minutu.Jason Bourne byl přece jenom Česku:-)

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Absolutní rozpor od 1. dílu. Kde se stala chyba??? A já si od toho tolik sliboval...

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

karels: Jen u těch, na které nedám dopustit :D Jednou jsem totiž procházel těžkým životním obdobím a filmy byly to jediné co jsem měl. Tehdá jsem jich moc neměl a ani neměl možnost vidět v nějakém větším množství, tím více mě chytli a podrželi v těžké situaci. Nevím, možná to zní trapně, ale stojím si za svým. Od té doby film změnil můj pohled na svět...

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Kolik pak takovýchto Jeden z filmu, na ktere nedam dopustit máš? Už jsem to samé viděl napsané několikrát!

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Hal_Moore: Tak, tak! I kdyby mě na nože brali, tak jej budu do nebe vychvalovat...

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama