Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

O dost horší pokračování průměrné jedničky. Ani to nemuselo být, pač jednička vypadá uzavřeně a tady se začne patlat na novo. Pramálo soubojů, které sice mají dobrou chorču, ale jsou příšerně natočené. A konec jsem přepínal, nuda naprostá a myslím si, že tady je něco špatně. 2/10 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dvojka je snad ještě lepší než jednička, což se nestává příliš často. Jak je vůbec možný, že mě to baví, když mě tyto filmy takřka odpuzují? Občas není na škodu vyzkoušet něco pomyslně odpudivého. Člověk může být příjemně překvapen, ba i osvěžen. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Tak nevím kde se stala chyba. Dvojka má jednoznačně nejlepší hudbu z celé série a režijní vedení Paula Greengrasse slibovalo skvělý filmový zážitek. Bournův mýtus rozhodně nedělá ostatním dílům ostudu, ale nemůžu si pomoci, je nejslabší ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dle mého slabší než první díl. Na můj vkus to mělo až moc překombinovaný děj a rozcukanou akci díky vcelku nepříjemně rozklepané kameře. Karel Roden potěšil, Matt Damon svoji roli zahrál opět obstojně. Avšak chyběla tomu ta atmosféra jedničky. Jinak ale příjemný akčňák. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentní thriller, který je ještě o něco lepší, než první díl. Co na tom, že s předlohou nemá téměř nic společného. Z obsazení bych vyzdvihl přesnou Joan Allenovou v roli agentky Pam Landyové, jejíž vztah k Bourneovi je jako vztah mezi Gerardem a Kimblem v Uprchlíkovi. Právě na Uprchlíka budete při sledování filmu vzpomínat často. Tak jako v něm, i tady se akční scény drží RELATIVNĚ A V RÁMCI MOŽNOSTÍ při zemi (honička působí velice reálně, protože Jason není žádný bezchybný řidič, co chvilku do někoho vrazí, co chvíli někdo vrazí do něj, podobně jako v Roninovi je honička dost bezohledná vůči náhodným kolmjedoucím), hrdina (Bourne) i jeho pronásledovatel (Landyová) mají dokonce i psychologii a příběh působí slušně skororealisticky. Nic mě dlouho neodrovnalo tolik, jako Mariina smrt v úvodu. A zkuste si nezamilovat někoho, kdo vyhodí dům do vzduchu pomocí topinkovače! To Treble: "MTV frikulískej klipostajl" je něco ale ÚPLNĚ jiného. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Paul Greengrass posunul Bournovo téma filmařsky někam úplně jinam. Nabušená, ale už vůbec ne samoúčelná akce, o třídu lepší herecké výkony, perfektní hudební doprovod. A jeden klad navíc - neskutečná kamera, která je tak dobrá, že je v podstatě sama schopna vyjádřit pocity hlavního hrdiny, který už ani nemusí moc hrát. Jestliže Bournovu identitu vidím jako nikoliv nejlepší remake staršího tématu (viz podle mne herecky, citově i jinak daleko lepší starý snímek Tři dny kondora s Robertem Redfordem), ukazuje Bournův mýtus velmi názorně, jakým směrem se dobrá akční filmařina za poslední čtvrtstoletí vydala. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavý thriller, ktorý však výrazne doplnil dej tohto príbehu, ktorý rozvíjajú filmári vo viacerých filmoch o agentovi Jasonovi Bourneovi. Keby nebolo skvelého začiatku a ešte lepšieho záveru, tak by som si z tohto filmu snáď nič nepamätal. Opäť tu máme nejakých Rusov, opäť hra tajných služieb a geniálny jednotlivec, ktorý aj pomocou mnohých náhod a skúseností, ktoré vieme, že má z minulosti, dokáže byť vždy popredu a nenechá sa chytiť. Chýbala mi atmosféra prvého dielu, akási podmanivosť, skôr som vnímal tento film ako viac akčný než scenárovo psychologicky zaujímavý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Excelentná akčná jazda, ktorá vlastne ani tak nevsádza na akčnosť, ako na dokonale zohranú hru na mačku a myš. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl nějaký jiný film než většina lidí tady, takže jsem chtěl dát potichu tři hvězdičky a nic nepsat, ale pak jsem si přečetl, že jde o geniální dílo posouvající dopředu celou kinematografii..... Podle mě jde jen o trochu modernější verzi klasických honičkových agentských filmů, jakých byly natočeny mraky. Díry v logice a některé dost směšné scénky (ďábelský výbuch domu pomocí topinkovače, nezničitelný hrdinův taxík v té "skvělé" honičce, "upřímná" omluva na konci filmu atd.) mi tedy veledílo nepřipomínaly. Matt Damon je sice jako agent poměrně věrohodný (i když moc skutečných agentů jsem zatím neviděl, vlastně ani jednoho), ale studený jako psí čumák, takže kdyby ho nakonec odpráskli, moc by to se mnou nepohnulo. Celé mi to prostě přišlo jako kdyby chtěli natočit bondovku, ale zapomněli na humor a nadhled. Hodně rychle zapomenutelný film. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nehoráznost, Lepší jak agent bez minulosti a lepší než Bourneovo ultimatum. Tenhle díl se prostě vyvedl a zůstává pro mě nejlepším ze série! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička. Člověk se pěkně dozví, jak to v minulosti bylo. Jsem zvědav na trojku :-) U dvojky zvedám hodnocení na 80%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na Agenta a Jason musí opět bojovat o život a zjistit, proč po něm CIA zase jde. Akce je zde o něco méně než v jedničce, ale když přijde, je to opět adrenalinový mazec. Příběh je zajímavý a napínavý. Za mě 86% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je více akčnejší s plnou řadou honiček a s Karlem Rodenem. Honička napříč Moskvou je skvěle natočená a díky kameře se cítíte být vedle Bourne v každém zaběru. Naprosý akční nářez. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo me, jak obstojne lze natocit druhej dil nejakeho filmu, ktery tak dobre skoncil uz v prvnim dile. Postava Jasona Bournea je sympaticka a ackoli v prvnim dile byl vetsi duraz kladen na jeho schopnosti, v druhem dile zesilila pribehova slozka. Coz je fajn, protoze se tak divak nenudi ani u druheho dilu. Tesim se na dalsiho pana B. :-) ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Filmový svet na seba nenechal dlho čakať a tohto agenta si zahrali Richard Chamberlain, Matt Damon v legendárnej trilógii, a Jeremy Renner. tyto filmy je nutno sledovat pozorně, je v nich všechno ale díky střihačům nesmíte ztratit souvislost . po3tí a stále jsem napnut i když to vlastně znám. bravo no coment deda :-)PS nutno sledovat u PC se sluchátky a některé scény si projet vícekrát deda :-) záběry hor fantastické :-) chtěl bych jen vědět kam zmizela STB kde je a pod je čí hlavičkou?:-) ()

themic 

všechny recenze uživatele

Matt Damon se nezdá, ale v tomhle filmu vystupuje jako drsňák, kterýho nic nezastaví. Připadá mi, že mu role trochu drsnějšího rázu sednou více než jiné. Bournův mýtus je film nabitý akcí, dobrodružstvím a napětím, a když se tyto věci dobře srovnají vzniká z toho velmi zdařilý snímek. Paul Greengrass je dosti nadaný režisér, kterému se v poslední době docela daří. Dojem z filmu je skvělý 90% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Napínavý akčný triler, s miestami chaotickou kamerou a až prílišnou akciou na môj vkus. Za trápnu scénu s ruskou dcérou by si to zaslúžilo ešte o hviezdičku dole. Takže **1/2. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Pátrání po minulosti pokračuje. Jason se schovává v Indii ale minulost ho dohnala sama. A zavedla ho přes celý svět až do Moskvy, kde vám režisér přinese tak intenzivní automobilovou honičku, jakou jste ještě neviděli. Občas jsem se přistihnul, že mám zadržený dech. Taková jízda se hned tak nevidí. Jason nám ukázal, že ho CIA měla nechat na pokoji. A to poznáme na vlastní kůži. Abych nezapomněl: kamera nás vtahuje do dějě přímo pelně. Po skončení jsem chtěl víc a víc. Film uzavírá už podruhé Mobyho geniální song Extreme Ways, který padne jak ulitý. Hudba Johna Powella je bezchybná a vůbec: šup sem s Ultimátem ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama