Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

weca 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejslabší díl trilogie, přesto skvělá podívaná. Závěrečná honička v Moskvě je kulervoucí! ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Odklon od předlohy je zde ještě vetší jak u Agenta bez minulosti, souhlasí pouze pár jmen, z děje ani vteřina. Takže opět hodnotím jako akční film s několika prvky dramatu a špionáže. Celkové hodnocení: 7/10. ()

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Málokdy se povede, aby pokračování filmu si držela svou nasazenou laťku, zapadala do sebe bez popírání předešlého a budoucího. Tvůrcům této třídilné série se povedly 3 filmy, pasující k sobě jako dílky puzzle, tvořícího jeden celistvý obraz. Hudba přesně odpovídá typu filmů. Snad jedno malé mínus - střih je moc unáhlený a zběsile cvakající až obraz deformuje tak, že znepřehledňuje mnohé scény. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

No tak asi lepší než jednička, ale roztřepanou kameru z ruky si mohli odpustit. Honička v Moskvě je super, ale z té kamery mě rozbolela hlava a mám podezření, že jsem dostal i mořskou nemoc. Tohle houpání v rukách rádobykameramanů bych v Hollywoodu zakázal. Pan Démon mi tentokrát přišel mnohem uvěřitelnější a v podstatě je neustále nasraný a vážný, takže by se z něho jeden i připosral strachy. Stejně tak nasraný a děsivý je i jeho protivník, pan Éomer. Jenom škoda, že Franka Potente tam byla jen chvíli. Julia Stiles je roztomilá náhrada, ale nějak si zapomněla s panem Démonem zapíchat. ()

Signore 

všechny recenze uživatele

To, co většinu místních hodnotitelů oceňuje, mně naopak příliš nevyhovovalo - přiznám se, že roztěkaná kamera a tři střihy za sekundu můj zážitek z filmu (se solidní atmosférou) spíše snižovalo; navíc mi prvních 20 minut přišlo zbytečně nepřehledných i pokud jde o děj. Ale při druhé zhlédnutí tomu třeba přijdu na chuť. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Na téhle sérii se mi líbí tempo s jakým je celý příběh vyprávěný a to, že má vzestupnou kvalitu.Nejlepší je trojka, ale ani dvojka nezklame. Způsoby jakými Jason vypeče s jakýmkoliv počtem agentů mi imponují. Cesta se vždycky najde, i když už bloudí ve slepé uličce. To mě na tom baví nejvíc. A taky ta hudba. V Bournově mýtu mi trochu vadil Roden. Ačkoliv ho mám rád, tak mě ta česká stopa rozčilovala:) ()

vobrn 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl Identity a je to lepší film. Supremacy je jak nové Bondovky s "rusákem" Craigem. Plno akce a nedostatek atmosféry a vkusu. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší a celkem nepodstatné pokračování, ale pořád je to dobrý film. Bitky byly o dost nepřehledný, ale líbilo se mi jak tam vždycky přechytračil své pronásledovatele. ()

mataloxxl 

všechny recenze uživatele

Parádna séria filmov s "agentom bez minulosti" ktorá zráža na kolená svojich konkurentov v hlavnej úlohe s Mattom Damonom. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Tak tento posun bol neuveriteľný. Greengrass dokazuje, že je výborný režisér, ktorý pohodovo zvládne túto sériu. Damon, vždy o krok napred zvláda jedného killera za druhým a s posledným sa poriadne ponaháňa v Moskve, čo bola podľa mňa najlepšia časť z celej série. Ešte si ale musím zvyknúť na tú trasľavú kameru. 90% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první film, tak i tento mě překvapil. Příjemně samozřejmě. Minulost ho znovu dohnala, teď už však je na to sám! Nebo není? Hvězdiček 5***** ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Greengrass zasadá na stoličku už i tak dobre rozbehnutého stroja, v tomto prípade kladie menší dôraz na akciu, ale snaží sa vykresliť hlavnú postavu čo najpresnejšie, vtiahnuť diváka pútavejšie do deja a sem-tam prihodí jednu napumpovanú scénu z ktorej priam srší nervydrásajúce tempo. A Damon sa v tom vynikajúco orientuje a tým robí túto sériou čím ďalej, tým lepšou. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbí. Líbí se mi ta představa, že samotný muž dokáže tolik, líbí se mi, že se snímek převážně odehrává v Evropě a ne USA, jako většina amerických snímků. Líbí se mi Matt Damon v hlavní roli. Sice je to velmi podobná zápletka jako v prvním díle a tak v podstatě sledujeme podobný příběh. Je jasné, že už to nebude tak dobré, ale i přesto si to 4 hvězdičky zaslouží. Mrzí mě však slabá účast Karla Rodena, jenž byl v podstatě použit jen jako výplň a také moc roztřesená kamera při akčních scénách. Ale i tak akční scény z většiny zůstali super. Ze série o Agentovi bez minulosti se pro mě stává oddechová záležitost, kterou rád postupně sleduji. Jediné co je slabší, je fakt, že divák si musí spoustu věcí domýšlet, i když to možná také není na škodu. K sérii to tak zkrátka patří. Už se nemůžu dočkat na třetí díl. ()

remotrumpet 

všechny recenze uživatele

V Indii na Goa pláži by som sáčkový čaj síce nepil, no tú vyPIMPenú top auto naháňačku v Moskve, akčnú kameru a geniálnu hudbu môžem kľudne znova a znova... ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Paul Green grass sa rozhodol, že diváci musia žrať trávu co tak veľmi budú mať otvorené ústa pri sledovaní jeho prevedenia Bourna. Scenár je super, ale kamera a réžia sú úplne rozmlatene na kusy a koncept filmu funguje iba v momente sledovania snímky. Po nej ostane len song od Mobyho. 73% ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Jedna velká špionážní jízda, která se ale ani přes zběsilé tempo, frenetický střih a roztřesenou kameru nerozpadá a nepůsobí ani na chvíli chaoticky. Naopak - Greengrass ji drží pevně v rukou a servíruje skvělý divácký zážitek. Sledovat na obrazovce někoho, jak sleduje na obrazovce někoho, nikdy nebylo zábavnější. A samozřejmě - opět ten Moby na konci! ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama