Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

Dext 

všechny recenze uživatele

Bornův mýtus za mě o chlup lepší jak první díl i tak ale nevidím nic za co bych to vychvaloval. 60% ()

Dinoo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film !!! Len môj názor je ,že tam bolo príliš veľa neprehľadných scén.A scéna s autami na konci bolo príliš prehnaná. Ale inak perfektný film. Ktorý je veľmi inteligentný do poslednej chvíle. ()

Luboss7 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie ako má byť ! Kým v 1-tke sa Bourne len hľadal, tak v 2-tke mu sebavedomie rozhodne nechýbalo. Ako vždy výborná hudba, perfektná akcia až na pár súbojov ktoré pôsobili zmätene + posledných 20min naháňačka v Moskve som skoro nedýchal :-) ()

vincbenet 

všechny recenze uživatele

Pěkné, rychlé. Kamera a režie je děsně přímočará a zběsilá. Tohle Grengrass chtěl. Vtáhnout diváka absolutně do příběhu. Kamera je neustále v pohybu a vy máte pocit, že jste na place vedle Matta a všechno s ním prožívate. Všechny ty rány co schytá, schytáte s ním.Užasné jsou i záběry v autě, kdy se skutečně cítíte, jako když sedíte na místě pro spolujezdce. Asi to neni žádna legrace to takhle natočit, ale dodává to na intezivitě a opravdovosti filmu. Navíc Matta Damona mám rád. Je to takový sympaťák zabiják. Velice, ale velice slušná akce. ()

A.Dufresne 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie od Roberta Ludluma. Ale musím říct, že asi nejzdařilejší filmový produkt. Od první vteřiny do poslední jsem jen zíral, co to Jason Bourne vyvádí. Opravdu celý film až dokonce jsem byl v napětí, co se stane. Vynikající honičky, přestřelky, bitky možná až moc přehnané alá Jet Li... Nicméně s vynikající hudbou a střihy kamery je tento akční thriler zřejmě nejlepší film, co jsem kdy viděl. ()

papinak 

všechny recenze uživatele

Zde trilogie nabírá obrátky a ty neklesnou až do konce třetího dílu. Tady jsem začal Damonovi věřit, že by snad opravdu mohl být smrtící zabiják a pamatuji si, že na konci filmu jsem prostě musel vidět další díl.Bournův mýtus mě úplně pohltil a jak jsem Damona nemusel, tak jsem se přistihl, že mu najednou prostě fandím. ()

Romanko99 

všechny recenze uživatele

Zda sa, ze slovicko 'akcia' bolo pre tento film ako stvorene. Vynika hlavne skvela kamera, z ktorej sa niekedy az toci hlava. ()

Isirian 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi znalost prvního dílu, takže jsem se místy ztrácela v postavách a jejich motivech. Přesto mě to chytlo a nalákalo na doplnění znalostí. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračovanie, chyba bola iba v tom, že som si nepamätal, ako presne skončila jednotka :-( Inak, nádväznosť častí hodnotím pozitívne, všetko ostatné ostáva presne na úrovni Agenta bez minulosti (Bourne identity). :-) ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem tenhle snímek bez toho, abych před ním viděl jeho předchozí díl, čili je možná mé hodnotění trochu posunuto, ale i tak mohu říct, že se film hodně liší od ptákovin, které mají podobný koncept a to nejen díky hereckému obsazení a dobrému výkonu herců, ale i celkové atmosféře, která mě vtáhla do děje, aniž bych spočátku tušil o co jde. Aktualizace: Po shlédnutí všech dílů musí hodnocení nahoru... ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na to, co jeden pro mě z nejlepších režisérů udělá s Bournem a kam to bude směřovat. Nezklamal mi a film jsem si náramně užil. Upřímně kam se hrabe MI a podobný s*ačky. Tomuhle se dá s přimhouřením jednoho oka i celkem uvěřit. A ta honička v Moskvě je fakt luxusní:) Pět hvězd nedam jen proto, že tenhle luxus si podle mě zaslouží kultovní kousky a filmy trochu jinýho žánru..Jinak ale maximální spokojenost. ()

LOVIT 

všechny recenze uživatele

Pri auto honicce na konci jsem chtel dat 4*, byla nudna, plna nemoznych stretu bez fatalnich nasledku, ale konec to opet zavedl na pravou miru :) ()

purey 

všechny recenze uživatele

I presto ze Greengrass se v tomto filmu s Jasonem Bournem teprve seznamuje se jedna o vynikajici a velmi chytry akcni film ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama