Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (44)

  • Když Jason (Matt Damon) přijde do hotelu a vyžádá si k telefonu Pamelu Landy (Joan Allen), recepční zmáčkne na telefonu dvakrát číslo 2, ale číslo pokoje, do kterého volá, je 235, takže neobsahuje dvě dvojky... (Thommy91)
  • V Moskvě hovoří Kirill (Karl Urban) s Gretkovem (Karel Roden) a kolem vidíme sníh, avšak v následujícím záběru se objeví nezasněžené nádraží. Poté znovu shlédneme zasněžený prostor před nádražím, po východu ze supermarketu je sněhu minimum, ale hustě sněží. Celá automobilová honička se následně odehrává ve sněhem netknutém městě. Když ale Irena Neski (Oksana Akinshina) přichází domů, opět je všude bílé nadělení. (Vercinix)
  • Spoiler: Pamela Landy (Joan Allen) poděkuje Bourneovi (Matt Damon) za nahrávku a agent odchází z budovy za hezkého počasí se svítícím sluncem. V dalším pokračování Bourneovo ultimátum (2007) je možné tuto scénu vidět ještě jednou, ale venku je ošklivo a místy sníh. (Kroeger055)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama