Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Také pro televizi vytvořil proslulý slovenský vizionář Juraj Jakubisko řetězec pořadů, často hudebních. Navzdory zvolenému žánru i zde dokázal uplatnit svou pověstnou obrazotvornost, v tomto případě navíc doplnil až bláznivou komediální polohu. Pozoruhodní je rovněž obsazení známých českých herců do většiny důležitých postav. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá hodnotit stejně tak čistou nulou stejně jako naprostou stovkou procent. To záleží na úhlu pohledu a dalších asi sedmdesáti pěti faktorech. Já, abych se nepřiklonil ani k jednomu extrému, dávám čistý střed, aniž by šlo o čistě průměrné dílo. Vizuál je jednoznačně Jakubiskův, horší je to se scénářem. Písničky moc nenadchly, ale byly jakž takž k přežití. Pan Svoboda je složil asi hezky, ale ten tón minulosti v nich je a mi byl z duše protivný. Přesto jsem si zvykl, a nakonec se mi to i zalíbilo co se melodie týče. Takže, prostě, středně dobrý film. ** APŮL ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Počas filmu som si hovoril, že si Jakubisko natočil len tak z nudy nejakú zákazku pre televíziu, keď na konci sa zrazu objavil titulok námet a scenár samotný maestro. Čo z toho, že tu hrajú všetky československé superstars, keď som absolútne nemal poňatia, o čo kráča a vôbec som nemal potrebu to riešiť a tých 50 minút bolo pre mňa sotva znesiteľných. Možno pri nich zaspával aj Jurajov veľký kamoš a vzor Frederico, len sa mu to bál povedať (ak to vôbec videl). Bartoška tu vyzerá ako jeden môj bývalý spolužiak zo základky, ktorý skončil ako gambler a feťák. Sorry užívateľ Anderson, aj napriek takmer spoločnému nicku sa v tomto prípade nezhodneme. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

HUA 1. poschodie ... 2. poschodie ... 3. poschodie ... 4. poschodie VYSTÚPTE –––– Typická Jakubiskova avantgarda – film bez deja, bez hlavy a päty – len útržky života mnohých ľudí z pater nostera a blízkeho okolia. Súvislosti nechápeme, nepotrebujeme, ani tam nie sú. Na film o výťahu celkom dobre, inak nestráviteľné, a prispieva k tomu aj jazykový a tvárový chaos: českí herci po česky, po slovensky aj so slovenským dabingom, a mrmlajúci Nvota je úplná hrôza. Za pozornosť stála len jedna skvelá kaskadérska scéna s rebríkom a Magálovej dabing so spevom. Hudba medzivojnových rokov akoby ani nebola od majstra Karla Svobodu. Film, ktorý treba vidieť (kým zomriete), ale radšej iba raz (za život). Fakt neviem, koľko hviezd, tak iba preto tri. –––– Netušil som, že sme klesli tak hlboko. –––– One more time. A ručičky pekne together. Akože spolu hovoríte. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Ulítlá televizní komedie s písničkami Karla Svobody a nepřehlédnutelným rukopisem Juraje Jakubiska. Najdeme tu jeho typické bláznivé postavy (zejména hlavní hrdina Peter - Juraj Nvota), kostýmy a vlastně celá mizanscéna je pro Jakubiska charakteristická. Děj moc nestojí za řeč, odpovídá formátu dobové hudební televizní komedie. Jediný film co znám, jehož děj se točí okolo výtahu páternoster. ()

Zajímavosti (3)

  • Eva Sitta se svým manželem krátce po dokončení emigrovala přes Německo do Austrálie. Její jméno bylo vymazáno z titulků a film byl zavřen do trezoru. Svojí premiéry se dočkal až v roce 2007. (hippyman)
  • Podle vzpomínek Juraje Nvoty se natáčelo v pražském kosmetickém ústavu vždy přes noc, aby filmování nenarušilo běžný provoz podniku. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)

Reklama

Reklama