Reklama

Reklama

Záhada jezera Lochness

  • Velká Británie Incident at Loch Ness (více)

Obsahy(1)

V létě 2003 se uznávaný německý režisér Werner Herzog rozhodl natočit dokument o skotské Loch Ness, jež má být domovem prehistorické příšery známé pod jménem Nessie. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

První hodina je celkem nudná. Nic se nestane, všechny postavy se dají popsat jednou větou a "vtipy" nejsou dostatečně vtipné. Vypadá to prostě jako velmi laciný dokument, který pouštějí v neděli ráno na lokální stanici. Po zhruba hodině se mockument rozjede a dostaví se konečně néjak vtipné situace, vidíme Nessie a získáme pár ponaučení (Realita je lepší než hoax a při každém dobrém filmu musí umřít pár lidí). Raději bych, kdyby poučení bylo, aby jste nepoužívali font Arial. Taky by mě zajímalo, proč to stálo 3,3 milionů usd. Pořekadlo: Modelky od Playboye nejlépe obsluhují sonar. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Začátek poněkud nuda, pořád nějaké domluvy, přípravy a seznamování... ano, paráda, že tenhle pán dělal zvuk u Tance s vlky a tamten kámoší s bůhvíkym slavnym, ale co je mi do toho? Já chci Nessie sakra! Nicméně ve chvíli, kdy se tam všichni začnou dohadovat a vzájemně obviňovat z podvodu, to začalo být opravdu zábavné... Obzvlášť ty chvíle s věrohodným zapáleným vědcem:) Závěr předčil veškerá má očekávání, Nessie existuje. Zkuste říct že ne! ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Špica. K tomuhle filmu jsem šel naprosto nepřipraven, takže jsem měl zhruba do půlky pocit, že jde skutečně o seriózní dokument o dokumentu, čili jsem byl v podobné pozici, jako první návštěvníci filmu Blair Witch. Pak jsem nabyl pocit, že se asi bude jednat o fiktivní dokument o skutečném dokumentu nebo o skutečný dokument o fiktivním dokumentu či vůbec nejpravděpodobněji o fiktivní dokument o fiktivním dokumentu. No a samotný závěr na lodi pak byl samozřejmě nářez se vším všudy. Málokdy také člověk může vidět takhle povedené efekty natočené na digitální kameru. Každému musím doporučit, aby se na tenhle film mrknul bez navštívení zdejšího profilu a zejména přečtení mého komentáře, takže jestliže toto čtete a film jste neviděli, už jsem vám určitě zážitek zkazil... Není zač... a ještě něco: Lochnesska žije! Každý, kdo tento dokument uvidí, pochopí. Zkrátka nevyvratitelný důkaz. A ještě si zacituji jednu z postav: "Uveďte jediný důkaz o tom, že Lochnesská příšera neexistuje!" Chacha, nevíte, že? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Sexy solar jedna!“ A já blbec si myslel, že Werner Herzog skutečně někdy natáčel dokument Záhada jezera Loch Ness! Až někdy do třicáté minuty filmu jsem se bavil u vynikajícího „obšírnějšího“ making of, pro které mám obecně, bez ohledu na vytvářený film, slabost. Čekal jsem, že to bude něco jako Ztracen v La Mancha – záznam natáčení, které se postupně naprosto sesype pod tlakem mnoha nešťastných událostí. Něčím takovým Záhada vlastně je, ale ačkoliv se po celou dobu (včetně posledních minut uvozených titulkem „The Truth“) tváří smrtelně vážně, vážně ji dost dobře brát nelze. Stačí si všímat času na filmové kameře, šestnácte, kterou celý dokument natáčejí. Nemluvě o posledních minutách nesoucích se v duchu Čelistí. Nebyl jsem naštvaný, naopak mile překvapen nečekaným vývojem situace, stejně jako nečekanou změnou žánru snímku. Na pravidla tvůrců jsem rád přistoupil a s pobavením sledoval nechápavé výrazy osob, které začaly film sledovat až několik minut od začátku, v domnění, že jde o záznam skutečnosti. Rozhodně bych nečekal, že hlavním aktérem podobné hříčky bude Herzog, vždycky jsem ho vnímal jako režiséra příliš vážného, uzavřeného jakémukoliv druhu humoru. Na druhou stranu, díky jeho osobě to celé působí mnohem seriózněji. Je to jenom lehká komedie, malinko poučná, velice zábavná. 75% ()

foundation odpad!

všechny recenze uživatele

Naletel som do puntíku. Naletel som na to že to bol dokument, že to bola komédia. Proste na všetko. Vyklubal sa z toho proste jeden pre mňa absolútne nepozerateľný humus z ktorého ma bolela hlava ešte hodinu potom ako to skončilo. A v momente keď Herzog otvoril ústa a začal hovoriť tou svojou uši trhajúcou pomalou angličtinou chcel som si vytrhať všetky vlasy. Objektívne sa k tomu vážne vyjadriť nedokážem. Pre mňa sračka jak delo. Ani ,,sonar operator,, to nezachránila. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama