Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že mi nějak uniká logika, proč byl tenhle díl vůbec do Animatrixu zařazen. Ani ta grafická stránka mě moc nezaujala. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V mém soukromém hodnocení jednotlivých Animatrixů má The World Record vyhrazena superlativa "nejpropracovanější" (scénáristicky) a "nejextravagantnější" (výtvarně). Bohužel vám neprozradím, proč tomu tak je, protože bych za a) prozradil skvělý příběh a b) vizuální stránka je nepopsatelná. A pokud už jste World Record viděli, možná mě chápete... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hodně statický animák nabízející vlastní vysvětlení nečekaných a náhlých úmrtích/zraněních sportovců, nic moc dojem podporuje slabý scénář. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, ale tohle mi prislo takovy o nicem. Sice se tu chvilkama projevuje Matrix, ale celkove to mezi ostatni pribehy moc nezapada. Jeden z nejslabsich dilu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď se nesmí probrat!" Při sprintu, při kterém praskají svalová vlákna, by se závodník neměl probrat ve vodní lázni a uvědomit si realitu. Jenže Dan Davis při svém trhání tartanu dokáže ukázat záda i agentům a pro mne je to nejlepší puzzle z Animatrixu. A pokud to někdo ještě neví, tak ten rekord je nyní 8,72 s. To bude muset Usain Bolt ještě hodně zrychlit, aby se zase mohl nechat slavnostně vyfotit u výsledkové tabule. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Světový rekord, jakožto příběh s Matrixem nejméně propojený, resp. atmosférou Matrixu nejméně ověnšený, se mi zdá také příběhem nejslabším. Emoce jsou z něj ždímány trošku okatě a kromě té své "neporazitelnosti lidské vůle" více k zamyšlení nenabízí. 6/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, těžko říct, je sice jasné, že autoři znovu chtějí vyzdvihnout sílu člověka i v tak těžké době, ale na druhou stranu, tentokrát je to v dost slabém příběhu, s málo sympatickým hrdinou, a snad až na velkolepý závěr (pointou - ale nečekajte zas takové překvápko, jde to v duchu celého příběhu) a scénu při dobíhání do cíle (opravdu nepříjemná zkušenost) je to dost průměrné.. Ale stejně dávám 4, s tím, že je to spolu s posledním příběhem nejslabší částečka tvořící animatrix. Ale k chybě v matrixu to má stejně daleko :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překonání vlastních schopností se člověku může někdy krutě vymstít. Finální scéna, kdy se běžec zvedá z křesla je pohlcující, jako bych se zvedal s ním. Přesto jde o trošičku slabší díl. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kratas, ktory si zo sveta matrixu berie to najmystickejsie, nahlbsie a sklbil to v prbehu plnom jemnych a velmi silnych pocitov. Nadherna animacia od tvorcu Ninja scroll a Vampire hunter D. (10/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, oku nepříliš lahodící animace, která vás ovšem vtáhne do příběhu..."Světový rekord" mluví o lidské vůli, která dokáže překonat všechny nástrahy a osvobodit člověčí duši. Z celého "Animatrixu" je to právě "World Record", který v sobě skrývá největší naději. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba, to je to, co si z tohoto příběhu nejvíce pamatuji. Vizuál mírně pokulhává, ale myšlenka zase dílko vyvažuje do nadprůměru. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší část Animetrixu, úchvatný příběh a navíc skvělá animace, kéž by bylo víc Amerických & Japonských animovaných filmů kde by se neanimovalo podle šablony, třebaže klasické anime mám rád. Tenhle druh animace by utáhl i celovečerní film ()

Reklama

Reklama