Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Šiesty diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Výtvarný štýl je síce opäť raz veľmi osobitý, ale tentokrát mi až tak veľmi nesadol. Príbeh je však celkom zaujímavý, tajuplný, obzvlášť pôsobivé je to prebúdzanie hlavného hrdinu v cieľovej rovinke. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Haruki Murakami napísal knihu O čom hovorím, keď hovorím o behaní. Počas sledovania tohto kraťasu som na tú knihu neustále myslel. Ten oslobudzujúci pocit, pocit slobody, ktorý človek má, keď sa úplne odovzdá ideálu a predstave. Tento príbeh má niekoľko vizuálnych podmanivých scén, ale myšlienka značne prekonala formu a v prípade Animatrixu značne prevyšovala ostatné príbehy - akokoľvek boli dobré. Zacítiť slobodu a túžba byť slobodný. Prevedené do dokonalosti. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Od tohoto příběhu jsem toho zrovna dvakrát moc neočekával, ale příjemně mě překvapil a nakonec se z něj vyklubal jeden z nejlepších zářezů Animatrixu. Animace sice není nijak oslnivá, ale už jsem viděl mnohem horší, ale příběh je hodně dobrý, a hlavně má velice povedené finále, díky kterému se mi vryl do paměti, i když s Matrixem souvisí opravdu minimálně. Kvůli tomu příběhu, který je opravdu vypointovaný, rozhodně stojí za to, animace je animace a konec konců nebyla špatná a má to jen deset minut. 90%. ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda rozdělí publikum ve dví: někomu neřekne nic, někoho velmi zaujme. Já patřím samozřejmě do druhé jmenované skupiny a to z několika důvodů: Autoři se nebáli vytvořit v zadaném vesmíru, který má svá pravidla a diváci ho milují pro zcela konkrétní důvody, které najdeme ve všech ostatních dílech Animatrixu, něco zcela nového a originálního. Zvláštní animace pak tuto odlišnost podtrhává (kácí i vizuální základy Matrixu, jako je klasický zelený "rain text" a ztvárňuje tento prvek po svém) a já tomu jen tleskám. Kromě toho všeho samotný příběh je velmi dobrý. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama