Reklama

Reklama

C'était un rendez-vous

  • USA Rendezvous
Krátkometrážní / Akční
Francie, 1976, 9 min

Hlavní hrdina absolvuje ve svém sportovním voze zběsilou jízdu probouzející se Paříží. (Snorlax)

Recenze (36)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak tou závěrečnou pointou si to u mně autor trochu podělal - ale budiž - jízda je to velmi zběsilá a velmi realistická (tedy vlastně naprosto reálná - bez umělého omezení provozu v místech, kudy auto projíždí, atp.) - jen ten konec, ten konec... (asi jsem na něj zrovna nějak neměla náladu - moc velký slaďák) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pointa? Záver? Myšlienka? Kde preboha? Taky slabulinký odvar Getaway in Stockholm (žeby inšpirácia ?), ktorý by som ťažko nazval filmovým umením. Proste si týpek dal na motorku kameru a prefrčal Paríž. Ende. Pozerať sa na to dá tak dve minúty a potom už len left, right, left, plný, brzda, left a stále dookola. Nuda! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

No žádné umělecké dílo to není a ta pointa musí být přece každému jasná už z názvu, ale vzhledem k tomu, že mi rychlá jízda v autě nedělá dobře a mé nervy byly během sledování tohoto kraťasu napnuté jak pružiny, tak dávám poměrně vysoké hodnocení. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

„Chvátám, chvátám, nemám chvíli klid, já tam, já tam, dávno už měl být…“ Krásná projížďka téměř liduprázdnou Paříží za zvuku burácejícího motoru - velmi zajímavý nápad. A teď už ani nemusím jezdit do Paříže, když ji mám téměř celou projetou :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Anžto jsem celou dobu seděla na sedadle spolujezdce (a zkuste mi to vymluvit), polil mě několikrát studený pot, teda hlavně, když jsme jeli na červenou. Uf, to byla jízda! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Mě tou závěrečnou pointou naopak docela dostal, ale uznávám, že to asi pochopí jenom chlap ;o) V době počítačových her už jsme asi příliš navyklí na podobné záběry a tak úplně neoceníme netradičnost téhle filmové miniatury. Také není špatné se zhruba orientovat v tom, kde dotyčný právě projíždí, jo a rozhodně to není auto, nýbrž motorka. Ale to jen tak na okraj ;o) Celkový dojem: 75% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Každopádně zážitek, po kterém budete ještě chvíli nevěřícně zírat před sebe. Auto jede neuvěřitelnou rychlostí po Paříži, ignoruje "červené", sem tam i protisměr. Chudáci chodci uskakují, namáhané pneumatiky protestují. Lelouche prý po uvedení hned zavřeli, aby taky ne. Vynikající nápad na krátký film. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nemusím umět francouzsky, aby byla pointa z názvu filmu jasná. První půlku jsem si furt říkal, no a co? Tohle přeci točí každej motorizovanej hňup, navíc třeba takovýmu Ghost riderovi to nesahá ani po kotníky - to ovšem dokud jsem si nevšiml data výroby. Takže 4*, protože se snažím filmy posuzovat v kontextu doby a jsem přesvědčen, že v 70.letech zrovna moc takových záznamů nevznikalo, tady to je navíc okořeněno jakýms takýms dějem a poznávačkou Paříže...Ačkoli vzpomínám si na jeden prastarej francouzskej film, kde byla do asi 3 minut smrsknutá cesta do Paříže z nějakého poměrně vzdáleného města...ale kde je tomu konec to nevím... ()

Angerr

všechny recenze uživatele

Život jako bezohledný hon za perfektním okamžikem štěstí. Skoro celou dobu mi režisér pil krev, ale tím závěrem film získal na působivém významu. Sobec je koneckonců každý, jen chudák automobil je nejviditelnějším příkladem sobectví. ()

LINKIN odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Tomuhle vy řikáte film? Promiňte, ale že si nějakej cyp připevní kameru na motorku a jezdí s ní 8 minut Paříží, to pro mě není film. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco.  To jsem před Vánoci s Lelouchem pěkně projel za neznámou dívkou. Tento malý experiment mě zaujal. Skutečně experiment, protože Lelouch nejspíš vážně tím autem nejel. Nebo ten zvuk z toho auta prostě není autentický.  Zajimavostí je že jedná o nesestříhaný materiál. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Otázka: Ako rýchlo sa dá ísť po rannom Paríži ponáhľajúc sa na rande s priateľkou? Odpoveď: Veeeeľmi:-). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

To byla schůzka... někdy stačí filmovým konzumentům zatraceně málo, aby vykazovali známky nadšení. Pomineme-li formát ruské rulety, protože bylo brzy ráno, zůstává nám pouze blízká podoba se zběsilými počítačovými hrami dnešní doby. Krásy Paříže jsou podávány rychlostí zvuku. Lelouche můžeme pochválit za experiment a hraní, ale větší hodnotu tento krátký snímek rozhodně nemá a ani neměl. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Place De l'Etoile - Champs-Elysees - Place De La Concorde - Louvre - Sacre-Cœur v 8 minutach. Vyborny ranni rychlopruvodce Parizi! ()

PavelR 

všechny recenze uživatele

Divoký osmiminutový průjezd Paříží v brzkých ranních hodinách. Po širokých prázdných bulvárech i uzounkých uličkách, na zelenou i na červenou, jednosměrkami i v protisměru. To vše proto, aby řidič stihl rendez-vous u Sacré Cœur. Kamera je upevněna na předním nárazníku auta, takže divák vidí jen světelný kužel a ubíhající silnici. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Zběsilá jízda probouzející se Paříží. Přes Champs Elysses, široké magistrály až po úzké pařížské uličky bez ohledu na semafory a křižovatky. Podle jedné z legend řídil vůz sám Lelouch, podle jiné řidič Formule 1. Nicméně jde o velice adrenalinový a fascinující zážitek, i když vlastné vidíme jen ubíhající silnici (jediná kamera přidělaná na předku auta). Navíc podpořenou malou, ale typicky francouzskou pointou. ()

Reklama

Reklama