Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Agent William Ray Lansing odešel od CIA a žije na Aljašce, kde se stará o přírodu a je daleko od lidí. Jeho jediným kontaktem a radostí je dopisování s osiřelou Polkou Irenou, která žije ve varšavském sirotčinci, který Lansing na dálku podporuje. Vytvoří se mezi nimi silné pouto, Lansing pomáhá Ireně studovat práva a učí ji mnohé z toho, co ovládá. Když však dostane ze sirotčince oznámení, že Irena odtud utekla, rozhodne se zjistit, co se stalo. Kdyby se toho ujal nějaký schopný režisér, co umí inscenovat akční scénu, tak by se to možná vyšplhalo na průměrnou podívanou, jakou jsem zvyklý vídat od filmů určených rovnou na dvd. Jenže film skáče zmateně od jednoho ještě zmatenějšího obrazu do druhého, do toho nezvládnutá a řídká akce a (podmračený) Seagal. Dál si asi obrázek o tomto "skvostu" uděláte bez nejmenších problémů sami. Já to dokonce dobrovolně absolvoval. 0% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě,jak některé Stevenovi perly,které se nedají naprosto vůbec sledovat,mají třeba o 25% lepší hodnocení,než Poslední Mise.Slušnej akčňák,kterej sice ani z poloviny nedosahuje ničeho před rokem 1997,ale scénář má konečně smysl a akční scény jsou slušně nasnímané a Steven má dokonce schopnost se rozeběhnout!V jeho tváři sem mírně viděl jeho image a ducha let 90sátých,proto krásné 3*....55%. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

To tu nie je agent CIA ani FBI? Joj ahaa. Vojnový veterán. Samozrejme skoro som zabudol. Tie filmy jeho všetky neviem koľko ich má dokopy, to je akoby jeden film len sa striedajú herci a názvy filmu. To je založené na tom istom princípe. Seagalovej rodine, alebo priateľke sa niečo stane a on ju musí zachrániť. Tu už pomaly nie je čo hodnotiť. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa strašne rozšírili filmy na DVD z rôznych novín a časopisov. Dnes som tak náhodou doma jeden taký zahliadol ako sa váľa a keď som videl Seagala na obale, no neodolal som :). Nieže by som čakal nejaký super zážitok, ale nejako mi tento ujo prirástol k srdcu :). Dnes opäť raz ako vyslúžilý vojak William Lansing, ktorý si užíva "dôchod" a dopisuje si s malými dievčatami (koho napadla táto úchylná myšlienka netuším :)). Jedného dňa sa ozve minulosť a aj desivá správa, že jeho obľúbené dievča menom Irena mu už nemôže napísať. A tak sa vydáva cez pol planéty zistiť čo sa stalo a medzitým zaklope na dvere citlivej témy obchodu s ľudmi. Zaujímavosť je, že na obale drží M16A2, ktorá sa vo filme paradoxne vôbec neobjaví :). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Další z těžce béčkových filmů Stevena Seagala. Naštěstí to tentokrát není strašná nuda, protože film je hodně krátký a i když bojových či jakýchkoli jiných akčních scén je tam jako šafránu, děj je alespoň poměrně zajímavý, nebo lépe řečeno je to natočeno poměrně zdařile a ne tak amatérsky jako „Zabiják“ nebo „Cizinec“. Něco málo k ději. Je uneseno několik dívek ze sirotčince někde v Polsku, které mají být prodány na černém trhu s lidským masem. Čirou náhodou si jedna dopisuje s bývalým vojákem, nyní na zasloužilém odpočinku, kterým není nikdo jiný než bývalý mistr bojových umění už několik let také na odpočinku Steven Seagal. Ten se vydá do Polska, nabalí si jednu policajtku, s jejíž pomocí vystřílí pár padouchů a na konci si to rozdá v trapném souboji na meče s hlavním dacanem. Film je plný nelogičností, ale na to jsme si snad už u Seagala zvykli. Např. na začátku jsou unesena 4 děvčata, pak už je řeč jen o dvou. Postavy se vynořují z ničeho nic, Seagal má všude známé (obzvláště v Polsku), polští sirotci mluví a rozumí anglicky, Seagala mluví v části filmu někdo jiný (v originále), dabing zní jako by se dělal v hale, polské policistky jsou po průstřelu ramene na druhý den schopny plně bojovat a tak by se dalo pokračovat. Co je ale důležité je Seagal a ten mě tentokrát trochu potěšil a trochu zklamal. Jednak vypadá dobře, řekl bych že lépe než v Bestii, stále umí zaujmout svým odhodlaným výrazem a svou postavou doslova přitahuje kameru. Co už je horší, je to, že v některých scénách vypadá skvěle, v jiných jako stařec nad hrobem, který se místo bojového postavení jen hrbí. V závěrečném souboji bojuje s mečem, jako by ho držel poprvé v ruce, v jiných scénách je evidentní, že to není on, v jiných vypadá zase divně. Prostě tento film ve mně zanechal smíšené pocity: z první poloviny a ze stříleček dobrý pocit, druhá polovina filmu už celkem nudila + nevěrohodnost Seagalových dvojníků. Sečteno a podtrženo, je to hodně slabých, ale přeci jen ještě 40 %, a to ještě přihlížím k Seagalově zmínce o českých hranicích. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, ale protože se nepohodl s producenty, nahradil ho Po-Chih Leong. (ssfan)
  • Druhé meno Seagalovej postavy je Lansing. Steven Seagal sa narodil v meste Lansing v Michiganu. (Seag)
  • Natáčeno od 4.srpna do 21.září 2003 v Polsku, konkrétně v jeho hlavním městě, Varšavě. (Stocki)

Reklama

Reklama