Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Portrét výjimečné režisérky filmů pro děti Věry Plívové-Šimkové očima nadějné dokumentaristky Anny Stichenwirthové. Filmy Věry Plívové-Šimkové jako Páni kluci, Krakonoš a lyžníci, Jak se točí Rozmarýny a mnoho dalších mají nezastupitelné místo v naší kinematografii. Ve filmu kromě samotné Věry Plívové-Šimkové vystoupí nejen její rodina, ale i mnoho filmových tvůrců, kteří s ní spolupracovali. Promluví o jejím extrémním nasazení, talentu a nadšení pro práci s dětmi i s kamerou, ale i o odvrácené stránce jejího talentu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (8)

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Pocta legendě československého dětského filmu. Jen mě velice mrzí, že zůstaly úplně stranou neprávem opomíjené snímky Brontosaurus a Mrkáček Čiko. Už vzhledem ke zmínce o ochraně přírody, která paní režisérce velmi ležela na srdci a upozornila na ni právě filmem Brontosaurus!!! Paní Stichenwirthová se mohla Magdy Reifové na tento klenot klidně také zeptat. A nevěřím, že by Michal Nesvadba a Filip Menzel odmítli její pozvání krátce popovídat o též velmi hodnotném filmu Mrkáček Čiko... ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dokument, ale místy až moc rozstříhaný. Chybí mu jednotný děj a souvislost. Každou chvilku se řeší jiný film, jiné postavy, jiné období. Možná, že to pro současnou mladou generaci může být atraktivní vyprávění, ale tady mi to prostě přišlo dramaturgicky nesourodé. Je ale dobře, že mladí dělají portréty starých, tak to má být. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisérka dobře Plívová znala mentalitu dětských herců. Už při své prvotině přepsala scénář a vyměnila herce. Anna Stichenwirthová   točí příjemně nenuceně a s nadhledem. Milá je hravá scéna "ale jo - ale ne" dětských herců, kterou si herci před kamerou zopakovali jako dospělí. Dokument je příjemně láskyplný, ale ukazuje i režisérčiny selhání a stavy vyčerpání.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/14566626841-vera-plivova-simkova/ ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama