Reklama

Reklama

Animatrix: Druhá renesance 2. část

  • USA The Animatrix: The Second Renaissance Part 2 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed prohrávané války se stroji musel člověk učinit rozhodnutí. Ze všech darů, kterými bylo lidstvo obdarováno, se stalo světlo darem nejpostradatelnějším. Jelikož stroje fungovaly především na sluneční energii, rozhodli se lidé zakrýt slunce neprostupným černým mračnem, které mělo pokrýt celý svět. Začínalo být nepsaným pravidlem, že lidé v krizi dělají špatná rozhodnutí. Stroje totiž tah předvídaly a dokázaly se se ztrátou sluneční energie vyrovnat... Dokázaly ji nahradit... Nahradit námi... (3DD!3)

(více)

Recenze (84)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně dávám pět hvězdiček..."Druhou renesanci" bych měl hodnotit jako celek, ale přece jen si její druhá část u mě vysloužila absolutorium, zatímco první nikoli. První část totiž jen připravovala (i když brilantně!) půdu pro něco neskutečného - konečný konflikt mezi lidstvem a stroji v plné nahotě. Je zajímavé sledovat jak i animovaný film může navodit pocity marnosti, znechucení, ale i morbidní fascinace, kterou s sebou válka nese...Lidé všech různých vyznání a národností se spojují v jeden šik, v předvečer bitvy se ozývají modlitby, povzbuzující projevy a pak...a pak nastane peklo. Jezdec Apokalypsy za doprovodu hlasitého troubení uhání po bojišti a Smrt nestíhá plnit svůj odvěký úkol...Časem nastane ticho. Dítě. Smích. Sněhové vločky...Druhá část "Druhé renesance" bodá jako neviditelný nůž přímo do srdce. A vy s tím vůbec nic nezmůžete. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Doslova bombastické zpodobnění zrodu Matrixu, nezbytnost pro každého fanouška světa Matrixu, Sci-Fi a anime vůbec. May there be mercy on men and machines for their sins. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

A započala válka. Brutální a nemilosrdná s nevyhnutelnými následky pro lidskou civilizaci, která již víckrát nesloužila sama svému prospěchu. Evoluci nezastavíš. Snad ještě temnější než část první a s výbornými válečnými výjevy, neředěná neradostnost par excellence. 85% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celý animatrix vznikl jako dodtaek toho co se nevešlo do filmů a jako malá kronika dějin lidstva a jeho chyb. Tento účel byl naprosto skvěle spolněn již v obou renesancích a dále již přijdou jen takové příklady událostí.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil se celej venuje valce mezi lidmi a stroji a diky tomu se dozvime, co se vsechno delo, nez vznikly lihne. Skoda, ze pribeh nejde jeste dal a neukazuje i prvni verze Matrixu, ale i tohle je dost. Navic je po vizualni strance perfektni a jedna se o jeden z nejakcnejsich a nejlepsich dilu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byly provedeny úspěšné testy, které prokázaly, že v žádném případě nedojde k ohrožení lidského organismu." A operace Temná bouře může začít, protože vymývání mozků proběhlo důkladně a skvělý sebevražedný nápad na odstavení slunečních paprsků z povrchu zemského tím mohl být realizován. Takhle zkrátka vznikl Matrix a já jsem rád, že jsem mohl být při tom. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Válka v plném proudu, držíme nám palce, i když víme, jak to dopadne... Víme co je nevyhnutelné. A pak bezmocně sledujeme, jak se člověk mění v obří tuškovou baterii... Velkolepost a ohromnost z Druhé renesance přímo kape, až by jeden měl snad i slzu na krajíčku... 9/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pokračování Druhé renesance znovu s doprovodem sionské vykladatelky, která dodává svými filosofickými úvahami a myšlenkami příběhu ještě temnější podtón. A že je ho tu opravdu hodně. V první části se dovídáme kořeny války, tady už válka začala, krutá, vražedná a bez smilování.. A znovu je to brilantně natočené, s "autentickými" záběry a samotná smrt vystupuje z pekel, aby se zúčastnila hodů, které ji jak stroje, tak lidé připravily.. Úžasné, sledovat, jak se lidé marně snaží zničit to, co se jim tak tragicky vymklo z rukou.. Nejtemnější vize apokalypsy, jakou jsem kdy měl tu čest vidět.. Perfektní ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Obludna apokalypsa, skon ludstva, koniec existencie ludi ako ich teraz pozname. Strhujuce, hrozostrasne, znekludnujuce. Obidva diely spojene do celovecerneho animovaneho filmu, to by mohlo byt nieco uzasne. (10/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Druhá část mě už nesrazila do kolen jako první, ale rozhodně se jedná o důstojné dovyprávění a zakončení zajímavého příběhu se silným pesimistickým nádechem. Bravo! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další výlet do historie, který tentokrát mapuje události stojící za povstáním strojů a jejich následné přebírání moci. Opět vynikající informační hodnota a kvalitní ztvárnění lidské apokalypsy. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

I přestože samotný film Matrix se mi vůbec nelíbil, tak musím uznat, že animované kraťasy vydají více emocí než celé matrixovské filmy. Od první seznamovací části animatrixu jsme se posunuli k mrazivé bitvě, emocionálně na úrovni. Výsledek vám nechá sevřené hrdlo. Sice mi to připomíná vykradenýho Terminánota a Skynet a nejradši bych tomu dal o hvězdu méně. Ale tahle část mě skutečně oslovila a to mi nedovolí jít pod. ()

Reklama

Reklama