Reklama

Reklama

Vlak hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Terror Train (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V prvním ročníku studia na koleji se Alana Maxwell (Jamie Lee Curtis) stala jednou z hlavních aktérek krutého kanadského žertíku, po kterém jejich spolužák Kenny skončil nadobro za vraty blázince. Po třech letech spolužáci oslavují ukončení studia maškarním bálem během jízdy v pronajatém vlaku. Očekávaná zábava se však nekoná. Mezi účastníky je nelítostný vrah používající převleky svých obětí, jejichž počet velmi rychle roste. Spolužáci se zoufale snaží odhalit jeho totožnost... (kosta73)

(více)

Recenze (40)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis s otřesným účesem a s mdlým ksichtem (za mlada byla hrozná), jede ve vlaku s bandou imbecilů a s kouzelníkem Davidem Copperfieldem. Nudný, amatérský film, který nemohl být hitem ani v 80-tých letech. Nebylo v mých silách se dodívat až do konce. Po hodině jsem to vypnul a VYMAZAL! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis v roku 1978 debutovala v Halloweene a bola to trefa do čierneho. Bohužiaľ (?) ju rola zásadným spôsobom prekliala a hoci v nasledujúcej kariére hrala v rôznych žánroch, diváci ju mali najradšej v trileroch a hororoch. Mohla si za to sama, lebo okrem Halloweenu hrala aj v dvojke, Modrej oceli, Hmle, Prom Night a v neposlednom rade vo vlakovej kanadsko-americkej vyvražďovačke Terror Train. Tej sa len rok po Halloweene chopil kanadský debutant Roger Spottiswoode, neskorší solídny remeselník (bondovka Zajtrajšok nikdy nezomiera). Totálne absurdné je, že vedľajšiu rolu si zahral budúci slávny kúzelník a iluzionista David Copperfield, čo je skutočne wtf. Jamie je v titulnej úlohe obete fajn a sympatická, pôsobí dojmom, že jej to celé naozaj je úprimne ľúto. Vraždy solídne a dosť tomu pomáha zaujímavé prostredie vlakovej súpravy, rútiacej sa studenou, zimnou nocou. V hocijakom vozni alebo kabínke môže číhať psychopatický zabijak. Žiadna závratná žánrová udalosť formátu Halloween to však nie je ani omylom a už úvodný zločin je značne absurdný (záclony!). S prižmúrneými očami a za zásluhy 60%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela dost průměrný slasher. Pomsta za nepovedený (a uznávám že taky dost nevkusný) žertík, Jamie Lee Curtis, vlak plný pařících teenagerů v maskách, machrující David Copperfield. Tempo docela ujde, ale časem to stejně ztratí dech. Taková jediná specialitka jest, že si vrah v průběhu filmu mění masky. Nemá smysl se víc rozepisovat, prostě všechno průměr... nenadchne, neurazí. (stopáž hodnocené verze: 01:32:54, screeny) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha přenesená do vlaku, kde navíc probíhá maškarní bál, což mělo potenciál. Opět se někdo mstí za starou tragédii a Jamie Lee u toho nemůže chybět. Že ji to pořád bavilo, obzvlášť když kvalita je stejně nízká jako minule, zápletka neoriginální, postavy stereotypní a první půlka slabá na vraždy i atmosféru. Ty si scenárista a režisér schovali až do půlky druhé, aniž by nějakým mordem výrazněji zaujali. Za zmínku stojí snad jen vrahovo netradiční neustálé měnění převleků a vedlejší role mladičkého Davida Copperfielda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný slasher odehrávající se po téměř celou dobu ve vlaku uhánějícím noční krajinou. Vraha není těžké odhalit hned s první mrtvolou, to ale není podstatné, páč divák by stejně měl očekávat především mordy. Těch je tu sice dost, ale nějaký gorefest se nekoná, dojde hlavně na krev. Nejhorší je však absence napětí a strašidelné atmosféry, které se objeví až v poslední čtvrtině. Ta má šťávu, Curtisová statečně ječí a připomene svoji kultovní roli ve snímku Halloween, když je vtažena do hry na kočku a myš. Jediným zpestřením jsou kouzelnické výstupy D. Copperfielda. Dnes pro skalní příznivce 80. let a sběratele, jelikož první tři čtvrtiny by mohly současného diváka unudit k smrti dřív, než přijde konečné zúčtování. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajn remeselne zručne nakrútený, no inak nijako originálny (azda len prostredím) áčkový slasher so stále rozkošnou Jamie Lee Curtis. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Maškarní horor s netradičným prostředím s to ve vlaku se solidně obsahující atmosférou,proč ne? Ještě si připočteme ječící královnu Jamie,která si odkřičela svoji velkou roli v Haloweenu,tak i tady svým hlasivkám nedala pokoj stejně tak i mým uším,tak jsem raději snižoval zvuk. Samotná originalita filmu tkví,už v tom,že vrah mění masky a vy jsi tak myslíte,že je to váš kámoš,kterej vám v přístí vteřině zmasakrujue,no je sice pravda,že moc gore scén se nedokčáme,vlastně jen trochu krve s třihu jak to v takových filmech bývá. Buď dalšímu v masce dinosaura rozbije hlavu a zrcadlo,pak vrah je sám jdinosurus a tak holce dá na tělo useknutou ruku,jinýho podřízne. Film přesto nabízí nudnější scény a špatně natočené vraždy. Sečteno,hezký průměr. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Jaký žánr na začátku 80. let letěl nejvíce? Slasher. Jaký film vydělal se svým neskutečně nízkým rozpočtem obrovský balík? Halloween. Kdo hrál v Halloweenu hlavní roli? Jamie Lee Curtis. Tak asi po takovéhle jednoduché linii šli tvůrci zdejšího průměrného Terror Trainu. Jednoduchou zápletku o vydařeném krutém žertíku, který vyústil v krvavou odplatu, pak brzdí především příliž dlouhá a rozvláčná stopáž, škoda jí. Horrorově to docela drží pohromadě, nicméně vraždy jsou nezajímavé a atmosfericky je film nevýrazný. Dobrou invencí je neustálá vrahova "proměna", plusové body si zaslouží také maskování vrahovy identity...Jedna z řady lehkých jednohubek pro krví posedlém publiku. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný slasher s Curtisovou v hlavní roli a bonusovým Copperfieldem, je pravda že příběh je o ničem a spousta postav naprosto zbytečné ale zatraceně mě to bavilo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher, kterému jistý punc výjimečnosti dodává stísněné prostředí vlaku a účast vycházející hvězdy pána (dez)iluzí Copperfielda. Nekonají se tu žádné krvavé bakchanálie a vrah nemá onen děsivý půvab legendami opředeného monstra, dočkáme se jen několika neoriginálních smrtících útoků a nějakého toho obvyklého pobíhání panikařících a pokřikujících adolescentů. Mírně vyčpělé, leč přesto svým způsobem půvabné, hororové vzpomínání, kde mě bavilo těch pár kouzelnických triků o fous víc než celý zbytek filmu. A vzhledem ke svému novému heslu : "Vulgarismy do všech komentářů!", musím dodat, že finále stálo dost za hovno. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Spottiswoode nebyl nikdy nijak extra dobrý režisér, ale takový Air America nebo 6. den ujdou, tenhle zapomenutý debut měl být nejspíš zapomenutý navěky a nebýt Jamie Lee a mojí úchylce dohánět staré horory, nikdy bych si toho ani nevšimnul. Všechno je samozřejmě špatně, herecký výkony jsou naprosto iritující, uřvaný, přeafektovaný a trapný. Jamie je tady naprosto příšerná, vraždy u 80% nejsou vůbec vidět a celý ten koncept je vůbec příšerně iritující a komický. Když vezmete v potaz, že tou dobou vzniknul výtečný Halloween, nebo první Pátek 13. nedá se tahle sračka z Kanady vůbec brát vážně. Vždycky mě nasere, když si vyberu nějaký starý kousek a netrefím se. Jednu * zachrání finální bitka mezi vrahem a Jamie a efektivní odpálkování vraha lopatou z vlaku. Právem zapomenutá debilita.20%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, čím to vlastně je, že slashery ve svých počátcích měly to kouzlo a uměly to. Natočit něco podobného podobně dneska, asi bych to odzíval. On totiž Terror Train není zase nějak extra originální ani dobrý, minimálně ve svém začátku, body count není nijak velký, ani nějak obzvlášť nápaditý či krvavý, přesto má film docela dobrou atmosféru a ke konci je velmi zajímavý a napínavý, má i hodně zajímavé scény a okamžiky. Je to opravdu jen těmi osmdesátými lety? Tím, že tyto postupy vlastně teoreticky tehdy teprve vznikaly, základy se budovaly a nebyly tedy tak vyčpělé, kýčovité a fádní? Je to tím, že zdejší postavy nejsou zase až tak charakterově ploché a jednoduché a docela se s nimi i pracuje (byť to nutně neznamená, že jejich nositeli jsou idioti)? Fakt nevím, ale Terror Train mě bavil tím více, čím více se blížil ke konci. Přesto, že vlastně operuje právě s tou klasikou – bujará mládež, večírek, srandičky, alkohol, drogy, nadržené vilné holky (tady snad ještě nadrženější a přístupnější než kluci) a samozřejmě dobře zvládnutý vrah u kterého ani nevadí (byť se během děje občas dopracujete k pochybám), že od začátku víte, kdo jím je (Groucho Marx). Na to ale Terror Train nehraje, což je možná i dobře a z dnešního pohledu je to docela originální přístup. David Copperfield je docela zábavná třešnička, myslel jsem si, že se tam mihne jen na okamžik a on tam je tak dlouho.... Kapitolou samou o sobě je samozřejmě Jamie Lee Curtis, která zde několikrát dokáže, že titul královny horrorového řevu jí patří oprávněně, navíc má docela sexy hlas i při „normální“ mluvě (jeden z mnoha záporů dabingu). A byť to není žádná sexbomba, docela jí to tu sekne. A jo, podobné role jí seděly, mám ji v nich rád, možná je škoda, že se už k horroru skoro vůbec nevrací. 3,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem slabší podívana atmosféra jemná jako pohlazení na prdelce, krve trochu no a příběh nezářil jako hvězda tak že pokuď chcete maso film sedněte na jiný vlak, tenhle jenom projíždi do stanice nezáživných hororu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starý horor s mladou Jamie v ktorom behom študentskej žúrky vo vlaku začne zabíjať študentov vrah. Samozrejme, že to má nejakú súvislosť s drsným úvodným vtipom, takže aj to finálne odhalenie je bezzubé rovnako ako celý film. Má to strašne pomalé tempo, vrážd je málo a ničím nezaujmú. Finálne odkráglovanie zloducha je strašne trápne. Celý ten námet je strašne debilný asi ako nápad typu Hadi v lietadle. Z nejakého dôvodu tam behom tej žúrky naviac mladý Copperrfield neustále predvádza svoje kúzla. WTF? Jednu hviezdičku dávam za mladú Jamie. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento slasher rozhodne netreba odcudzovať. Odvíja sa presne v tradíciách žánru, so všetkými svojimi kladmi aj zápormi. Osadenstvo ujde, hlavne Jamie Lee, ktorá bola v tých rokoch svojim spôsobom mimoriadne sexy, žiadne oscarové výkony, presne to čo od hercov v takýchto žánrovkách čakáte. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nudný teenagerský maškarný film meniaci sa v druhej polovici na nervydrásajúcu hororovú jazdu + ako bonus Copperfieldove kúzla a slasherovská queen Jamie Lee Curtis ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Celkem přihlouplý a obyčejný slasher, který nemá žádný moment, jenž by vynikal nad vyplňující vatou. Parta teenagerů jedoucích ve vlaku, pomsta za žertík a Jamie Lee Curtis navrch. Nudnou scénu vystřídá ještě hloupější a nějaké masakrování ve vlaku zde nepřichází v úvahu, přitom prostory k tomu doslova vybízely. Tohle se holt nepovedlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický 80-tkový vyražďovací triler (nie horor), so všetkým, čo k tomuto žánru patrí a bohužiaľ aj s kopu logických chýb a nezmyslov s cieľom diváka zmiasť, resp. oklamať. Curtisová lezie na nervy už od začiatku a škoda, že si vrah ju nezoberie na mušku ako prvú. Celkový dojem dvíhajú známy 'westerňák' Ben Johnson (ktorého by som v podobnom žánri teda nečakal) a mladučký Coperfield, ktorý predvedie pár svojich trikov. Vlakové prostredie je síce zaujímavé a podobným trilerom naklonené, bohužiaľ nie je dostatočne využité. Ani vraždy nie sú ničím originálne, ale s lepšiacim záverom sa nakoniec dalo na to pozerať a hoci mi mnoho vecí vadilo, prižmurujem očko. ()

Reklama

Reklama