Reklama

Reklama

Vlak hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Terror Train (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V prvním ročníku studia na koleji se Alana Maxwell (Jamie Lee Curtis) stala jednou z hlavních aktérek krutého kanadského žertíku, po kterém jejich spolužák Kenny skončil nadobro za vraty blázince. Po třech letech spolužáci oslavují ukončení studia maškarním bálem během jízdy v pronajatém vlaku. Očekávaná zábava se však nekoná. Mezi účastníky je nelítostný vrah používající převleky svých obětí, jejichž počet velmi rychle roste. Spolužáci se zoufale snaží odhalit jeho totožnost... (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis v roku 1978 debutovala v Halloweene a bola to trefa do čierneho. Bohužiaľ (?) ju rola zásadným spôsobom prekliala a hoci v nasledujúcej kariére hrala v rôznych žánroch, diváci ju mali najradšej v trileroch a hororoch. Mohla si za to sama, lebo okrem Halloweenu hrala aj v dvojke, Modrej oceli, Hmle, Prom Night a v neposlednom rade vo vlakovej kanadsko-americkej vyvražďovačke Terror Train. Tej sa len rok po Halloweene chopil kanadský debutant Roger Spottiswoode, neskorší solídny remeselník (bondovka Zajtrajšok nikdy nezomiera). Totálne absurdné je, že vedľajšiu rolu si zahral budúci slávny kúzelník a iluzionista David Copperfield, čo je skutočne wtf. Jamie je v titulnej úlohe obete fajn a sympatická, pôsobí dojmom, že jej to celé naozaj je úprimne ľúto. Vraždy solídne a dosť tomu pomáha zaujímavé prostredie vlakovej súpravy, rútiacej sa studenou, zimnou nocou. V hocijakom vozni alebo kabínke môže číhať psychopatický zabijak. Žiadna závratná žánrová udalosť formátu Halloween to však nie je ani omylom a už úvodný zločin je značne absurdný (záclony!). S prižmúrneými očami a za zásluhy 60%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela dost průměrný slasher. Pomsta za nepovedený (a uznávám že taky dost nevkusný) žertík, Jamie Lee Curtis, vlak plný pařících teenagerů v maskách, machrující David Copperfield. Tempo docela ujde, ale časem to stejně ztratí dech. Taková jediná specialitka jest, že si vrah v průběhu filmu mění masky. Nemá smysl se víc rozepisovat, prostě všechno průměr... nenadchne, neurazí. (stopáž hodnocené verze: 01:32:54, screeny) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starý horor s mladou Jamie v ktorom behom študentskej žúrky vo vlaku začne zabíjať študentov vrah. Samozrejme, že to má nejakú súvislosť s drsným úvodným vtipom, takže aj to finálne odhalenie je bezzubé rovnako ako celý film. Má to strašne pomalé tempo, vrážd je málo a ničím nezaujmú. Finálne odkráglovanie zloducha je strašne trápne. Celý ten námet je strašne debilný asi ako nápad typu Hadi v lietadle. Z nejakého dôvodu tam behom tej žúrky naviac mladý Copperrfield neustále predvádza svoje kúzla. WTF? Jednu hviezdičku dávam za mladú Jamie. 2/10. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha přenesená do vlaku, kde navíc probíhá maškarní bál, což mělo potenciál. Opět se někdo mstí za starou tragédii a Jamie Lee u toho nemůže chybět. Že ji to pořád bavilo, obzvlášť když kvalita je stejně nízká jako minule, zápletka neoriginální, postavy stereotypní a první půlka slabá na vraždy i atmosféru. Ty si scenárista a režisér schovali až do půlky druhé, aniž by nějakým mordem výrazněji zaujali. Za zmínku stojí snad jen vrahovo netradiční neustálé měnění převleků a vedlejší role mladičkého Davida Copperfielda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný slasher odehrávající se po téměř celou dobu ve vlaku uhánějícím noční krajinou. Vraha není těžké odhalit hned s první mrtvolou, to ale není podstatné, páč divák by stejně měl očekávat především mordy. Těch je tu sice dost, ale nějaký gorefest se nekoná, dojde hlavně na krev. Nejhorší je však absence napětí a strašidelné atmosféry, které se objeví až v poslední čtvrtině. Ta má šťávu, Curtisová statečně ječí a připomene svoji kultovní roli ve snímku Halloween, když je vtažena do hry na kočku a myš. Jediným zpestřením jsou kouzelnické výstupy D. Copperfielda. Dnes pro skalní příznivce 80. let a sběratele, jelikož první tři čtvrtiny by mohly současného diváka unudit k smrti dřív, než přijde konečné zúčtování. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Tvár, ktorá bola zastúpená na jednej z masiek patrí známemu hollywoodskemu komediálnemu hercovi Grouchovi Marxovi. Práve jeho obraz bol najdominantnejším prvkom na propagačných materiáloch k filmu. (beso74)
  • Úvodná scéna so študentskou vatrou bola natočená ako posledná, približne mesiac po zvyšku materiálu. Rozhodlo sa o tom až v štádiu postprodukcie, aby sa vysvetlilo pozadie postavy Kennyho Hampsona (Derek McKinnon). (beso74)
  • Väčšina filmového materiálu bola natočená v noci. Dôvodom bol fakt, že práce prebiehali v gigantickom sklade v Montreale, kde bolo cez deň príliš rušno. A tak sa začalo natáčať o šiestej večer a končilo v skorých ranných hodinách. (beso74)

Reklama

Reklama