Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Recenze (470)

golfista 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že první polovina je výborná a já si po hodině při pohledu na hodinky říkal - teď to skončit, jsem maximálně spokojen. Druhá půle celkový dojem až zase tolik nepokazila a já se vcelku výborně pobavil.... Ono v podstatě stačilo sledovat výkon Nicholsona a Keaton a už jste v nadprůměru. Když k tomu přidáte dobře napsaný scénář (až na ten doslovný konec) s výbornými dialogy a příjemnou režii .... přidáváte hvězdičky už jen podle vašeho věku :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak já se na Jacka a Diane těšila..... so much..... a oni nebyli vůbec špatní, ale možná proto, že zmlsaná jejich kreditem a životními hereckými kousky, jsem čekala trochu víc. Ne snad, že by starej kocour nemohl chodit s mladou kočkou. Ne snad, že by se nemohl vyspat se starou nicméně zachovalou.... ehm, její matkou. Ne snad, že by se do starý větve nemohl zamilovat mladej, perspektivní, atraktivní doktůrek...... všechno beru. Ale: v návalu rauše jít měřit tlak? Protlemit (a pláč to teda nebyl) půl filmu, když to s Jackem nedopadne? Kdyby tak scénář trochu ubral ( to počáteční pošťuchování bylo milé, ale jak šel čas .......) , kdyby ho aspoň trochu ovanul "allenovský" duch, byla by to, ať nežeru, pětihvězdičková lahůdka ........ ach jo, přes ten tlakoměr se nepřenesu, ale slušné tři protentokrát dám. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale tahle romantická komedie mě oslovila jako málokteré sousední dílko. Těžko říct, jestli je to pouze hřejivým režijním přístupem Meyersové, která se tak trochu po allenovsku houpe v klidných a příjemných sítích jazzu a sladkých francouzských šansonů, nebo realističností, s jakou dokázala Meyersová milostné dialogy ověnčit o zbrklé, koktající, trapné i nicneříkající momenty jak vystřihnuté z neohrabaného balení, a zároveň je vyšperkovat i o skvěle vypointované slovní přestřelky. Málokdy film stojí tolik na hercích - všichni padnou do svých rolí jako ulití, i Reeves, ale vévodí jim jednoznačně Diane Keaton, která si při vší úctě k Allenovým opusům, vystřihla asi nejlepší roli kariéry. Prostě paráda a nebýt lehce křečovitého happy endu a možná lehounce nadměrné délky, dal bych bez rozpaků 5*. Ale zůstanu u silných čtyř - jsou i tak od srdce. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je velmi potěšující, když se vaši dva nejoblíbenější herci sejdou v jednou filmu. Je velmi potěšující, když se jedná o příjemnou komedii s inteligentním scénářem. Není moc potěšující, když taková komedie trvá přes dvě hodiny. Mimořádně vtipná milostná avantýra z prvních minut filmu nemá dlouhého trvání, briskně ji vystřídá „seriózní“ romance dvou vrstevníků. Díky fungující chemii mezi Nicholsonem (který mimochodem podobnou roli ztvárnil již v Ceně za něžnost) a Keatonovou a několika zábleskům geniálních vtipů (scéna s přístrojem na měření tlaku) mi první polovina ještě jakž takž utekla. Kéž by titulky naběhly již po osmdesáti minutách. Po jejich uplynutí totiž oba herci již nemají co dalšího hrát, jejich charaktery (a vztah mezi nimi) se dále nevyvíjejí, navzdory snaze o znejistění diváka víte, kam celá rozplizlá romance směřuje a s každou další minutou jenom ztrácíte chuť dodívat se do konce. Problémem filmu je opravdu pouze jeho délka, na dvě hodiny v něm není dost vtipů, dost zvratů, dost děje. Oba herečtí představitelé si své role skutečně vychutnali a excelují jak ve scénách verbálních (slovně či písemně), tak nonverbálních (některé Nicholsonovy grimasy nikdy neomrzí), pokud ovšem ani jednoho z nich neřadíte ke svým oblíbencům, nečekejte nic víc než další nezáživnou romanci. Ano, jenom kvůli délce. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, betelgeuse, Oskar, meave, Mahalik, Heraldika ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson má hip-hopový label (nenávidím hip-hop proto mi to příjde tak nesmyslné, ale je to dále pro průběh filmu vcelku důležité...budiž) dále Keenu Reeves hraje nepředstavitelně vlézavého doktora a ta role se k němu vůbec nehodí (chvilkama jsem z něj měl i dokonce strach) a možná bych našel ještě pár dalších záporů z mé strany, ale celkově vzato se mi to jeví jako příjemně ubíhající sympatická komedie, která si nezaslouží nižší hodnocení. Možná by k dokonalosti stačila trochu kratší stopáž. Toť vše. --- Říkal že odjede jen co se rozední – On nemá na autě světla? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $124,728,738Tržby Celosvetovo $266,728,738║ Jedna z mála romantických komédií čo majú niečo do seba, príbeh je tu silným článkom a nie len nejakou vedľajšou výstuhou, známe herecké obsadenie funguje vo svojich úlohách doslova perfektne a dá sa povedať že režisérka Nancy Meyers skutočne vie ako na to u takýchto tipov filmov. /80%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romantika v pozdnom veku - velmi prijemna hlavne v prvej polovici, v poslednej tretine dochadza sice tvorcom a filmu trocha dych, ale prijemny pozitok z celkoveho dojmu to nastastie velmi nepokazi. A Diane Keaton to vazne "sekne" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zbytečně protahovaná standardní romantická komedie, která těží veškeré své kouzlo jen z výborného ústředního dua. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nicholsonovo "Já tady teď chodím po baráku," mě opravdu pobavilo a mezi ním a Diane Keaton to funguje, ovšem když se na plátně objeví sterilní Keanu Reeves je to fakt nuda. Žádné veledílo, ale je to příjemný film. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ano, Diane Keaton si mohla odpustit ve své jinak náramně vyvedené formičce hysterický pláč o délce fotbalového poločasu. Ano, Jack Nicholson se mohl zříci svého mlsně kocouřího pohledu i v polomrtvém stavu na nemocničním lůžku. Ano, Nancy Meyers mohla v druhé části dupnout na plyn a řadit tak, aby převodovka netrpěla.Rozum si vždy záludně vybere dovolenou v době, kdy se na tuhle romanci o třech jednáních dívám.................... Dva osamělí úspěšní lidé ve věku, který už ani pokrytecky zdvořilý člověk nenazývá střední. Stačí je izolovat do jednoho velkého domu s jednou velkou kuchyní a začnou se dít velké věci...Jejich přibližování jde kouzelně kostrbatou cestou přes hory,doly a pláže, na každém rohu nečíhají loupežníci, ale strach ze závazků a o generaci mladší konkurence. Finále v rytmu we´ll always have Paris za nádherné hudební kulisy Edith Piaf je velmi krátkou tečkou,před kterou zjevně jedna věta chybí. Vlastně jde o divadelní hru v divadelním filmu. Místy sice z dialogů a zvratů trčí scénáristova lebeční kost, ale i tak si "Kdy, když ne teď, s kým, když ne s tebou" zaslouží hřmotný aplaus. P.S. Ta poslední hvězdička je za Keanu Reevese v modrém tričku s květinami a nektarinkou. Kombinace lesní flóry, exotického ovoce a havajského vánku v nebesky modré?Povrchní, ale abych ctila pravidla, musím si někdy povolit výjimku:-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. La Vie En Rose - Louis Armstrong [3:25] ,2. I've Got A Crush On You - Steve Tyrell [2:33] ,3. I Only Have Eyes For You - The Flamingos [3:21] ,4. Summer Samba (So Nice) - Astrud Gilberto [2:39] ,5. Fibre De Verre - Paris Combo [1:53] ,6. Samba De Mon Coeur Que Bat - Coralie Clement [3:55] ,7. Que Reste - T'il De Nos Amour - Charles Trenet [3:13] ,8. Assedic - Les Escrocs [4:24] ,9. Je Cherche Un Homme - Eartha Kitt [2:51] ,10. C'est Si Bon - Eartha Kitt [3:00] ,11. Brazil - Django Reinhardt [2:49] ,12. Sweet Lorraine - Stephane Grappelli [3:08] ,13. Love Makes The World Go Round - Deon Jackson [2:29] ,14. La Vie En Rose - Jack Nicholson [2:56], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohodu rozlévající romantická komedie s příjemnou Diane Keaton a zase obdobným a stejně pořád neskutečně vtipným satyrem Nicholsonem. K tomu znovu krásná Amanda Peet, netypická role pro Reevese a to vše v příběhu, který jako jeden z mála opravdu vypadá "jako ze života". Symbolicky nejlepší je pro mě scéna, kdy hosté v restauraci udiveně koukají na Harryho a jeho mladou přítelkyni a ten jenom rozdává na všechny strany poživačné úsměvy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští puritáni před několika lety objevili sex a jsou jím tak posedlí, že ho narvou hlava nehlava do všeho, co točí. I do jinak vcelku milé komedie o dvou staroušcích, kteří se po obligátním hašteření zamilují. Ta zápletka přece není o sexu. Kdyby Erica Diane Keatonové prahla po postelové gymnastice, mohla by si ji dopřát s Keanu Reevesem, který se jí dvoří. A Harry Jacka Nicholsona by se mohl s důvěrou obrátit na kteroukoli z těch ordinérních barbín, jimiž ho autorka štědře obklopila. To, čím se hlavní dvojice vzájemně přitahuje, rozhodně nejsou animální pudy, takže se mi zdá nevhodné a trapné jim věnovat tolik času (na úkor tempa filmu) a natáčet je s lepkavě upoceným voyeurismem. Kdo stojí o to vidět zadek Jacka Nicholsona a poslouchat trapné vtipy o viagře a menopauze? Proč už si i při sledování romantických komedií musíme připadat jako při setkání s exhibicionistou v baloňáku? 60% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ten název je nepravdivý, lepší později, než jen pozdě tento snímek vidět. Celou dobu se to táhne v tom duchu, kdy člověk pořád užuž čeká, že konečně propukne něco jako zábava, jenže ono nic. Sice je zajímavý koukat, jak starej kasanova změní svůj přístup k ženám a na starý kolena se usadí na jeden hřad, jenže je to moc dlouhý. Na dvě hodiny se tam skoro nic neděje, vtip sem tam nějakej slabší a to dokonce ani životně pravdivej. Holt, Lepší už to nebude asi znovu nikdo nenatočí. Diane to sice opravdu sekne, ale jinak mě na tomhle filmu nic nezaujalo. Po půlce filmu (a věřte, že reklamy to natáhly o hodinu) mi přišlo, jako by uběl celý den a pořád se nic neděje. A tak to taky skončilo, pořád se nic nedělo. Nicholson odváděl svůj podprůměr a občasné "vtípky" typu když ji uviděl poprvý nahou byly naprosto uměle vymyšlený. Škoda, potenciál to mělo, jen ne dost dobrýho scénáristu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Už jenom sledovat na jednom plátně Jacka Nicholsona a Dianu Keaton je nevšední zážitek, když si k tomu přidáte Keanu Reevese, Armandu Peet, Frances McDormand, velmi inteligentní scénář a přebornici na romantické komedie Nancy Meyers, tak z toho prostě nemůže vzniknout blbost. Neříkám, že jsem neviděl lepší, ale myslím, že tenhle film plně docením až tak za dvacet let. Keaton a Nicholson opět výborní (navíc on tu Nicholson hrál sám sebe :)). Tahle komedie ve mě zkrátka zanechala opravdu vynikající pocit a s chutí si jí pustím kdykoliv znovu. Můžu jen doporučit...... ()

Reklama

Reklama