Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

stub 

všechny recenze uživatele

Divoká řež plná jednoduchých metafor, odkazů, narážek a japonských hereckých hvězd první kategorie (kromě uvedených např. Hiroki Matsukata či Yuya Uchida). Miike se opět utrhl ze řetězu a ve zběsilém tempu nám servíruje pohled na degenerující řád, přičemž pobaveně kroutí hlavou nad nemožností změnit jej silou. Nádavkem se dočkáme mnoha parodických scén - například boj s vojáky ve stylu zombie-slasheru považuji za mimořádně vtipný, stejně jako archetypy ztělesněné Kenem Ogatou a Hirokim Matsukatou. Jedna ze zajímavějších věcí od TM. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Izoje nezmyselná blbosť, kde sa postava nesmrteľného zabijaka dostáva do rôznych časových období a zabíja všetkých na potkanie ale pri tom sa ho snažia zabiť aj niektorý ostatný. Je to natočené celkom zručne, no na druhej strane nie dosť dobre, nízkorozpočtová sekanica plná krvy, končatiny tentokrát nelietajú vzduchom. Síce sa dočkáme pár rozpolených postáv ale všetko je to zabalené do nudného filozofujúceho hávu, sem tam doplnené o absurdné dialógy, i keď je jasné že Miike chcel týmto filmom niečo povedať o krutosti sveta čo je prestrihované zábermi udalostí z krvavých dejín no podal to s minimálnou výpovednou hodnotou. Niekedy sa mi nechcelo na tie krvavé mŕtvoly detí, dospelích, starých ľudí snímané v dlhom zábere ani pozerať. Bolo to nepríjemné. Naviac mstiaceho sa zabijaka doprevádza gitarista ktorý sa dosť často nechutne drhne a má to dve hodiny čo je vražedné vzhľadom na to že to nemá žiadny spád. Na druhej strane neviem ako sa prepadové komando zo súčastnosti dostalo do minulosti a boli tam aj upíry. No tak neviem. Z traileru som sa na to celkom tešil ale sklamalo ma to teda poriadne a to som od Miikeho videl oveľa lepšie veci ako napr. Oodishon alebo One Missed Call. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznám, že jsem se víceméně neměl čeho chytit a krom těch přímočařejších a doslovnějších scén,odkazů,metafor-mi zůstala symbolika-a význam-celého projektu zahalena v mlze pochyb, zdlouhavosti, nečitelnosti, artovosti a přiznejme si to-i nesmyslnosti a prvoplánové rádobyhardcore intelektuálnosti.....Řídit jsem se tak mohl jen svou intuicí a fantasií-což ve výsledku vedlo k zajímavému filmovému zážitku-otázkou je-nakolik mě Miike dostal tam kam chtěl(?) ..............................................Doporučit můžu-ale jen zarytým fandům pomalých japonských filmů, kterým nebude moc vadit, že pochopí velké hovno a budou z toho zmatení jak lesní včely :D ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Co lze v „IZO“ vidět;) Pouze nesourodou změť obrazů, jenž s nelítostnou tvrdostí rozehrává ty „temné“ úseky japonských dějin -)) Na solidárně-názorové(odpad) vlně těch, kteří „Izouše“ nevstřebali, tak jako kupříkladu krusty2, bych musela buď, šlapat inteligenčně pod čarou(což není ten případ ..?doufám?..), druhá možnost; hloubit v „sushi“ hlubinách(jenže, tak hluboko jsem nikdy nešla !..páč nemám potápěčský zkoušky..!)) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivne zamyslenie sa nad podstatou a vyvojom ludstva. O iluziach, klamstvach, nasilnosti, absurdnosti, vojne, ludskej spine, zakladnych ludskych pudoch, o "systeme", o tom ze kazdy nieje nic viac ako clovek,o nekonecnom kolotoci zivota a smrti. To vsetko podane v bizardnom japonskom kabatiku a umocnene tym, ze Miike je aj medzi japoncami vynimocny svojou fantaziou. Velmi, velmi hlbave, preplnene myslienkami, ktore sa mi riadne rozvirili v hlave. Film ako celok zrejme neprehltne kazdy, avsak kazdeho by minimalne zaujalo, akym sposobom su tu vysvetlene slova laska, demokracia a narod. Urcite dajte tomuto snimku sancu. (8.5/10) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama