Reklama

Reklama

Cvrček a housličky

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1978, 5 min

Obsahy(1)

Cvrček hraje se svými kamarády kopanou, při které se rozbijí jeho housličky. Jenže co by byl cvrček bez svých housliček? A tak mu střevlík vyrobí housličky nové . (zdeny99)

Recenze (13)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se svým dítětem navštívil na základě písemného předvolání jeho pediatričku. V čekárně běžely na monitoru reklamní bloky na farmaceutické fujtajbly proložené pohádkami. Každou hodinu se blok opakoval, takže jsem Cvrčka s rozbitými housličkami viděl celkem čtyřikrát. Poprvé mě celkem bavil, počtvrté už moc ne. Tímto děkuji paní doktorce za příjemně strávené odpoledne v uzavřené místnosti plné bacilů. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ač muzikant, musím bohužel konstatovat, že tenhle večerníček byl pro mě docela nuda. Ani na "Krtečka" neměl. Nudné příběhy o někom, kdo vše vyřeší hrou na housle, mě svou poetikou vůbec neoslovily. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Cvrček a housličky je jeden z nejroztomilejších animáků. Ten malej prcek je tak "ňufací", až skoro k sežrání. A v tom vidím vlastně hlavní nebezpečí tvorby pro děti: odmalička nám vrážej klíny do hlavy a my až v dospělosti zjistíme, že kreslené postavičky nemají s realitou pranic společného. Pamatuju si to jako dneska. Spolubydlící přinesl na kolej cvrčky domácí, že je bude jako chovat. A nejenom že ani jeden z nich neměl housličky, ale taky to byli protivný, neustále řvoucí, nesnesitelný hnusný bastardi. ...Žerou se navzájem... A smrděj! Tak! Pane Miler, slyšíte? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedny housličky a kolik radost to udělá. Ještě, že mohou děti vidět, jak je dobré, když si lidé (tvorové) pomáhají. Že by ale pohádka díky tomu přivedla více dětí ke hře na nástroj si nemyslím. ()

Reklama

Reklama