Reklama

Reklama

Pes a jeho kamarád Robot

(festivalový název)
  • Česko Robot a Pes (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pes žije na Manhattanu a už ho nebaví být sám. Jednoho dne se rozhodne postavit si robota jako společníka. Jejich přátelství se postupně rozvíjí, až se stanou nerozlučnou dvojicí, která se pohybuje v rytmu New Yorku 80. let. Jedné letní noci je pes s velkým zármutkem nucen zanechat robota na pláži. Setkají se ještě někdy? Film je natočen podle populárního grafického románu severoamerické spisovatelky Sary Varon. (mac000)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (6)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     K tomuto animovanému dielu ma prilákala jeho oscarová nominácia a vôbec neľutujem čas strávený jeho sledovaním. Tvorcom sa tu podarilo vytvoriť veľmi pestrý svet, zaplnený živými postavičkami, hýriaci nápaditosťou. Príbeh Psa a jeho druha Robota je chvíľami veselý, chvíľami v ňom zasa prevládajú smutné tóny, v každom prípade emócie fungujú naplno. Celé pojatie tohto diela pôsobí neotrepane (napr. tou "bezslovnosťou"), pričom jeho asi najvýraznejším a pritom skvelým prvkom sú snové fantázie oboch hrdinov (snehuliak). Nezaostáva však ani "reálny" svet a napr. minipríbehy s vtáčikmi, či v lyžiarskom stredisku sú perfektné. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nula slov, a přitom tolik emocí. Přátelstvím psa a robota v New Yorku 80. let to pouze začíná, pak jsou totiž oba hrdinové od sebe odděleni (vinou zanedbání povinností spotřebitele a podcenění efektu koroze) a snímek vypráví jejich příběhy odděleně. Oba ale přitom mají stále sny o tom druhém, odtud název snímku. Po počátečním veselí se děj vyvíjí poměrně smutně, takže převládajícím pocitem z filmu je spíše melancholie, která je zas až v závěru vykoupena, ačkoli o pohádkový šťastný konec se tak úplně nejedná. Animace působí jednoduše, leč skrývá velké množství roztomilých a vtipných detailů a velmi výmluvně pracuje s výrazy ve tvářích postav a s řečí těla. Film ocení i dospělí (možná dokonce více než děti), vybaveni životními zkušenostmi a vědomi si toho, že opravdové přátelství vyžaduje společné úsilí a je i závazkem ke vzájemné péči. Hlubší a pocitově komplexnější animák, než by se na pohled mohlo zdát. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Kultivovaného ratlíka již nebaví trávit dny hraním videoher o samotě ve svém útulném kutlochu, proto využije teleshoppingové reklamy a pořídí si robotího kámoše, s kterým si konečně začne užívat života. Zlom nastane, když se mezi sebou odcizí a nadejde čas na záchranu. Moc příjemný příběh o přátelství až za hrob mezi čoklíkem a plecháčem i óda na pouliční umění v jednom balení. Pro mě je to mnohem dojemnější a sympatičtější než kdejaké oscarové drama. Jednoduchá kartonová animace, která tomu náramně sluší, občasné vychytávky v obraze (boření čtvrté stěny) a sem tam zajímavý zvrat (skauti v člunu). To vše bez jediného slova… respektive bez jediného štěknutí. A protivná ústřední melodie, která se postupně stává více a více snesitelnou. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující a poklidně plynoucí celovečerní etuda na přátelství a New York si vystačí zcela beze slov a přesto vypráví poutavě a výmluvně čistě prostředky animace a filmového jazyka. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Les films du Worso | Také animované Past Lives a opäť to na mňa nefungovalo tak, ako by som si prial. Ten príbeh je sám o sebe veľmi pekný a celková myšlienka rozdelených spriaznených duší je super, ale neviem sa ubrániť pocitu, že látka nie je dostatočne využitá. To rozhodnutie, že nám robot skoro celý film leží na pláži a nič nerobí, ale sledujeme iba jeho sny, je dobré, ale emocionálne ma to iba škrabalo po povrchu. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Galerie (34)

Související novinky

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

10.12.2023

V sobotu 9. prosince proběhl v Berlíně 36. ročník slavnostního předávání Evropských filmových cen, které každoročně pořádá v Německu sídlící Evropská filmová akademie. Vítězným snímkem večera se bez… (více)

Reklama

Reklama