Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká občanská válka právě skončila, země je ale stále názorově rozdělena. Bývalý jižanský plukovník James Langdon (Rock Hudson) nechce sloužit vítězným seveřanům, a tak se svojí rodinou a svými nejvěrnějšími vydává do Mexika, kde se chce připojit k jednotkám císaře Maximiliana. Mezitím se seveřanský plukovník Henry Thomas (John Wayne) zabývá odchytem koní, které hodlá prodat americké armádě. Ta ale o ně neukazuje přílišný zájem, a tak je Thomas žene rovněž do Mexika... (Pohrobek)

(více)

Recenze (35)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $7,115,000║Tržby USA $8,000,000║Tržby Celosvetovo $19,129,500║ John Wayne ako je zvykom u tohto žánru zas dominuje. Príbeh bohatí na zvraty, prestrelky, nechýba aj zábavné odľahčenie, proste dobrodružstvo naprieč prériou ako sa patrí. /75%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Andrew V. McLaglen jakožto syn Fordova oblíbence Victora McLaglena svými Undefeated natočil asi nejvydařenější poctu slavným westernům Johna Forda. Sešla se tu velká část známé Fordovy "rodiny" - Johnem Waynem počínaje a Paulem Fixem, Benem Johnsonem nebo Harry Careym juniorem konče. Příběh je to dost chytlavý, sympatický a dynamický. Wayne a Hudson jako plukovníci nepřátelských stran z americké občanské války, kteří k sobě nacházejí cestu v Mexiku, zmítaném válkou mezi Juarezem a Maximilianem. Snímku nechybí výborné tempo, spousta humoru a povedených scén - třítisícové stádo koní upomíná i na Červenou řeku. Zajímavé je taky, jak se od dob Stopařů změnilo indiánské paradigma - Wayne tu má indiánského adoptivního syna, který si dokonce namluví jižanskou dívku. Politicky korektnější, ovšem o to méně realistické. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Westernové poválečné smíření mezi zbytky oddílů Severu a Jihu na prahu nové války v Mexiku. Kavalerijní námět, který by mohl natočit John Ford (a určitě lépe než McLaglen, který už měl lepší filmy - Bandolero!, Shenandoah, Ďábelská brigáda). Neporažení jsou jen lehce nadprůměrným filmem s nejednoznačným tématem i vyzněním, ale také s několika dobře natočenými scénami, např společná pitka a následná bitka obou oddílů vedených Johnem Waynem a Rockem Hudsonem při oslavě 4.července, nebo bitva s bandity. Ukázka: http://www.rottentomatoes.com/m/1022315-undefeated/trailers/10901385/ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro rivalitu jižanů a seveřanů po ukončení války mám slabost a tento snímek ji přináší v opravdu hojné míře. Prostředí, v němž se odehrává, je poměrně působivé, děj je jednoduchý, ale celkem zábavný, ovšem v něčem značně překombinovaný - např. různé armády, indiáni, bandité. Potěšil místy příjemný (občas však trapností zavánějící) humor, smysl pro férovost na straně jižanů i seveřanů, ale také romantická linie byla dobrým zpestřením. John Wayne je asi největším kladem McLaglenova snímku a díky němu se přikloním ke 4*. Kdyby byli Neporažení o dvacet minut kratší, bylo by hodnocení čistokrevnější. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi toho všeho moc dohromady. Režisér se rozběhl po tolika liniích vyprávění, že nakonec řádně nezvládl žádnou. Politika, válka, láska, Indiáni, Habsburk, a to jsem na polovinu určitě zapomněl. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi byl bližší pragmatický přístup Rhetta Butlera před snobským vlastenectvím, nevadil by mi lenivý jižanský luxus, kdyby jeho představitelé nabubřele nelpěli na otrokářském systému a netěžěli z něho, a respektovali technický pokrok. Proto mne silně znechutila plukovníkova hra na konfederaci za mexickými hranicemi, i když jsem jí rozuměla. Ale ve chvíli, kdy s tichou důstojností věnoval Rock Hudson hodinky černošskému předákovi a zápalil svůj dům, aby neskončil v rukou seveřanských kořistníků, měl můj hluboký respekt. Nebylo to špatné, jen politicky naivní, a část s Johnem Waynem byla vyvařená z podstatně lepších filmů.70% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Herecky a filmařinou kvalitní, nicméně příběh je slabý a nesmírně rozdrobený, bez gradace. jako varování, abych tím příště neztrácel čas, dávám jen dvě hvězdičky. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný film, vůbec nechápu, jak ho dokázali natočit. Nepadlo totiž ani jedno sprosté slovo, jediná nahá prsa byly na pečeném kuřeti a holý zadek tam vystrkovali pouze koně. Takže absentují základní hodnoty pro 21 století a jediné co to zachraňuje, je nenápadně-nápadný anti-rasismus. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Westernové dobrodružstvo z konca Občianskej vojny v Amerike strieda odľahčené situácie s dramatickými a robí to s prehľadom. Scenár je dobre napísaný, ešte lepšie zrežírovaný a hviezdne duo si to zjavne užívalo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o setkání veteránů americké občanské války, kteří bojovali na protilehlých stranách, ale v nové situaci a v Mexiku se stávají nečekanými spojenci. Nejlepší oslava 4. července, jakou mi kdy americký film předvedl. A hrdinní jižani, kteří se nevzdávají, ani když jsou poraženi. /9. 6. 15./ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš zidealizovaný western, vsádzajúci na pojmy ako hrdosť, česť a priateľstvo. Osobne si myslím, že vo vyhrotenej situácii, aká bola po skončení americkej občianskej vojny na pomedzí Spojených štátov a vnútornými konfliktmi zmietaného Mexika, by chlapáctvo a šľachetnosť išli bokom a každý by v záujme vlastného prežitia hral v prvom rade sám za seba, takže je vysoko nepravdepodobné, že by sa v týchto pohnutých časoch zrodil príbeh, aký nám ponúka Undefeated. Pozerateľné, no režisér McLaglen dokázal nakrútiť aj lepšie westerny než sú Neporazení. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Zcela klasický Wayne, film ničím nevybočující z jeho běžné řady filmů, které tvořil v šedesátých letech. Zde je opět doplněn další hvězdou, tentokrát Rockem Hudsonem - zpočátku to vypadá, že budou stát proti sobě, ale když se jejich linie protnou, hned se spřátelí. Film se, jako vždycky, snaží nabídnout i něco víc. Ohledně konce občanské války a porážky Konfederace je poměrně přesvědčivý a zajímavý, ostatně režisér McLaglen si tohle téma už vyzkoušel o čtyři roky dřív v Shenandoah. Máme tu skupinu seveřanů se třemi nebo čtyřmi výraznějšími postavami, to samé na jihu. Bohužel, v čem film zcela selhává, je řešení všech nastíněných linek a konfliktů. Místo toho se zdržujeme nudnou a šílenou rvačkou všech proti všem během oslav. A když už v poslední půlhodině film řádně ztemní a zdrsní příchodem revolucionářů (kteří jsou zde oproti italské verzi vylíčeni jako sprostí vrazi), závěr prostě vyšumí do prázdna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden klasický Wayne. Ty filmy už mi jednoduše začínají splývat. Je tu celkem dobrý příběh s koňmi, ale stejně to vedou postavy, kdy asi nejzajímavější je epizoda s indiánem a bílou dívkou. Tam bylo vidět, že někdo trochu přemýšlel i o něčem víc než jen o vtipu, kterým je tenhle odlehčený film prolezlý. Není to špatně, ale není to ani nijak výjimečně dobře. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale A.V.McLaglena jsem vždy považoval za sice docela zručného, ale přesto tuctového řemeslníka, který těžil zejména z atraktivního hereckého obsazení. Zde navíc pár vtipných záblesků v dialozích. Co se týká McLaglenových westernů, daleko více než Neporažení mě divácky uspokojují třeba Bandolero! nebo Poslední ostří hoši. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda som dlho nevedel, ze John Wayne /El Dorado, brannigan/ hral aj s Rokom Hadsonom /Rozbite Zrcadlo/. Z duse neznasam Roka Hadsona, naopak som si vsimol slusneho Brucea Kabota /Diamanty jsou vecne, The Chase/, ktory Wayneovi v pohode stacil. Kulisy su len priemerne a scenar nepatri medzi inteligentne, skor take pod/priemerne : 55 % ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dlouho chystal protože mě zajímá Francouzská intervence v Mexiku a díky primě cool že to urychlila. Je tu dobře vidět jak si to Frantíci svou žabožroutí buzerací prosrali, stejně jako většinu dalších kolonií ale celkově je to takový zmatený a nevěrohodný jak už napsali mamrdi předemnou ale na to sere pes. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Poměrně výpravný western s Waynem ještě ve formě. Chybí však jasná zápletka, komické vložky nejsou příliš vtipné a nacionalistický motiv je velmi přitažen za vlasy.Pěkná kamera od Clothiera. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Aky to opět vystihnul. Já dodávám. Zajímavý a drsný příběh o poválečném období Jihu. Herci na jedničku, kupodivu i dabing. Debilní rádoby humorné scény (rvačka při oslavě), debilní nereálná romantika a chlapáctví honáků koní, cit válečných veteránů severu-kde se vzal? srážejí tento film někde až k jedné *. Vykonstruovaný podvod Mexičanů není nic než polystyren v hlavě autora námětu a scénáře. Proč je tedy nepodvedli podruhé, ptá se bystrý divák? Takže slavný Hollywoode zase zklamání. ()

Reklama

Reklama