Reklama

Reklama

Batman začíná

  • USA Batman Begins (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2005, 140 min

Jako malý chlapec je Bruce svědkem násilné smrti rodičů, kterou si trpce vyčítá. V dospělosti je ovládán vztekem a touhou po pomstě. Snaží se pochopit myšlení zločinců a bojuje s vlastními démony. Živí se drobnými krádežemi a ocitá se v horské věznici v Číně, kde se setkává s tajemným mužem Ducardem, který jej naučí bojovému umění nindžů. Zdejší výuka nakonec dopadne poněkud jinak a on se vrací do rodného Godham City. To se za těch pár let změnilo k nepoznání - ze všech stran vyvěrá kriminalita a korupce. Bruce s pomocí věrného komorníka a pár nových přátel, začíná žít dvojím životem. Stane se maskovaným bojovníkem Batmanem, který používá svoji sílu, inteligenci a řadu svých technických vymožeností k boji proti zlověstným silám, které ohrožují město. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 776)

SirGawain 

všechny recenze uživatele

Po Mementu bych nevěřil že je to Nolanův film, ale je to dobrý film. Podle mě to není tak temné jako První dva Batmani, ale první část je temná dostatečně. Na Burtona to ale nemá ani v nejmenším, ale zase Schumachera to drtí na celé čáře. Škoda pár moc zlehčených světlých chvil ( viz třeba scéna s tím jak potká při tý honičce toho malého kluka ). ()

DAF1 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejméně povedený díl batmanovské série. Bale se hodí na Batmana asi tak jako Clooney. Dal bych i dvě hvězdičky, ale přeci jen, Liam Neeson měl dostat víc prostoru. A pak ten konec (joker), ten přece zasahuje do nemalé části Batmana (1989), místo , aby mu předcháxel. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Konečně! Tímto jedním slovem bych specifikoval Batmanovský film, který konečně dostal Batmana na příčku, kterou si zaslouží. Opravdu výtečný příběh o tom, jak se může stát z obyčejného člověka superhrdina. Tento film naprosto předčil všechny dosavadní Batmany, což nebylo vzhledem k tomu jak byli předchozí filmy žalostné zas tak těžké. Ale to, s jakou suverenitou zasadil Christopher Nolan nového Batmana na filmové plátno mě opravdu překvapilo a to natolik, že doufám v další pokračování. Pokud by odpadli všechny Batmanovské filmy, nepočítaje prvotní verzi od Tima Burtona, a Batman začínal tímto snímkem, potom by bylo všechno lepší. Toto je pocta Batmanovi! ()

Jackob 

všechny recenze uživatele

I když se mi to, s ohledem na mého oblíbence Tima Burtona, těžko píše, možná nejlepší Batman. P. S.: Po shlédnutí Temného rytíře je to až druhý nejlepší Batman. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo, že by nebylo odvěci, aby se diváci dozvěděli odkud má Batman tak skvělý výcvik, z kama bere své vybavení a proč to všechno dělá. Zapojení Morgana Freemana, Michaela Caina, Liama Neesona či Garyho Oldmana.....a tyto skvělé herce opět vykompenzoval neznámý hrdina v hlavní roli....Christian Bale, jediné, co si myslím že byl krůček vedle bylo obsazení Katie Holmes. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

10/10... * Atmosféra, * temný vizuál, * štylizácia Gothamu, * Nolan, * Bale, * Neeson, * Caine, * Freeman, * Zimmer + Newton Howard, * batmobil... ()

AdrianMonk 

všechny recenze uživatele

No konečně! Po příšerné slátanině Joela Schumachera Batman a Robin je tu nový Batman, Batman Christophera Nolana! Nolan si do hlavní role vybral Christiana Balea, který se mi zdá jako ten nejlepší možný Batman. Celý herecký ansábl je vynikající (snad s vyjímkou Katie Holmes) a vše podtrhuje nový batmobil a výborný děj ( nejvíce se mi líbila asi část v horách, kdy se s Brucem seznamujeme). Jednoznačně nejlepší díl Batmana, a Christian Bale u mě překonal i Michaela Keatona. ()

Lubakus 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nebolelo u srdce nic jako to, že budu muset napsat tohle: Pan Burton byl překonán. Jeho Batman padl. Ať žije Batman. ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

podle mého nejlepší zpracování Batmana aké kdy bylo. žádné do očí bijící klišé. oproti předchozímu blábolu Batman a Robin to zase oživilo Gothamskou legendu temného rytíře ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

No, tak to se opravdu povedlo. Po předchozích dvou velmi strašných "Batmanů" je tohle velmi přijemné ochlazení na duši. Skvěle zpracovaný snímek, dobří herci (viz. Christian Bale..) a další dobře udělané složky. Ovšem chyběl mi tady ten Elfmanův hudební motiv... to je ta nostalgie:) ()

PROTIVETRU 

všechny recenze uživatele

Batman, môj obľúbenec hlavné tým, že nedisponuje žiadnymi napdrirodzenými schopnosťami, ktoré by nadobudol za pochybných udalostí u Nolana dostáva nový rozmer. Na prví pohľad niekomu môže prekážať "nekomixovosť" čo je zcestné, pretože komixov s tématikou Batmana bolo veľa od rôznych autorov s rôznou mierou infantility, uveriteľnosti, farebnosti alebo temnosti. Nolan sa vybral tou realistickejšou cestou, čo je len dobre, síce sa to nedá porovnávať s Burtonom, pretože je to proste iné a je na človeku, ktorá cesta mu viac vyhovuje. Ja som spokojný, aj keď to Batman returns nepredbehlo ale pokračovanie vyzerá veľmi slubne ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

vydržel jsem tu příšernou první hodinu jen proto, že jsem si umínil to po 3 letech konečně shlédnout do konce - těm postavám - co postavám, těm figurkám jsem ty kecy nevěřil ani trochu, triky sice dobré, ale bohužel už dávno předtím použité v jiných filmech, takže nijak originální a i zápletka - dá-li se to tak nazvat - byla taková zvláštní... kde je nějakej záporák, co trochu ponuré atmosféry, kde jsou nějaké nezapomenutelné scény??? jedna * za kostým & některé triky, druhá * za scénu v hotelu se skutečně dekorativním bazénem :-) jsem zvědav, jakej bude Joker v podání Heath Ledgera, budiž mu lehká zem... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem ztratil přehled o čase a po dopadnení zdánlivě největšího zločince filmu jsem si říkal: "Inu, dobré, ale dohromady nic moc." aby mě pak vzápětí film přikoval zpátky do křesla a nenechal mě druhou polovinu filmu vydýchnout. Zkrátka, neuvěřitelný spád děje i akce, které se stupňují až do poslední minuty. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

bál jsem se, aby nešlo o dalšího prequelovýho "oslíčku otřes se", ale nemoh jsem se víc mýlit! už Nolan a místě režiséra byl zárukou přinejmenším zajímavýho filmu a rozhodně nezklamal. jenom je mi líto těch akčních scén- hlavně závěrečná bitka je nepřehledná až hrůza. jinak si nemůžu stěžovat, na druhou stranu, na pět hvězdiček by to chtělo něco víc... ()

Goodmen 

všechny recenze uživatele

Divím se jak to, že na to nikdo nepřišel dřív - ukázat nám přerod Bruce Wayna na Batmana. Film by se však dal rozdělit na dvě části. Část první: Christopher Nolan se pitvá v Bruci Wayneovi, o Batmanovi tu není ani zmínka, ale vše to k tomu směřuje. 150% Část druhá: Nolan už asi nemohl jinak než nám ukázat Batmana v plné kráse. Od momentu, kdy se nám Batman ukáže, začne se film ubírat přesně podle šablony komiksových filmů. Nicméně pořád je to skvělé. Až na Katie Holmes. 90%. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Možná byla škoda nejperve vidět Temného rytíře a až poté Batman začíná, ale když jsem se na to koukal...trochu retrospektivně...tak mě ten film poměrně dostal. Člověk celého Batmana musí brát trochu s nadsázkou, aby tomu dokázal dát vyšší hodnocení. Možná se mi to podařilo. Každopádně dobrý film, i když jsem si ze začátku nebyl jistý kolik to s Batmanem bude mít společného, ale nakonec to bylo všechno se vším všudy batmanovské. Nevím možná jsem i rád , že jsem si pořadí těchto filmů prohodil - za normálních okolností bych mu nejspíš dal 4*, ovšem já mu z tohoto důvodu dávám 5*. :) chválím Liama Neesona, Katie Holmes a obligátně i Christiana. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

09.09.2021

Režisér Christopher Nolan byl jedním z prvních filmařů, kteří se loni rozhodli vyzkoušet sílu kin během pandemie, když de facto vlastnoručně protlačil svůj snímek Tenet k letní premiéře. Místo… (více)

Watchmen ve stylu Jokera?

Watchmen ve stylu Jokera?

05.01.2021

Dávno před tím, než komiksové Watchmen oživil svým seriálovým pokračováním scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí), nebo se o filmovou adaptaci původního komiksu pokusil Zack Snyder (Muž z… (více)

Reklama

Reklama