Reklama

Reklama

Batman začíná

  • USA Batman Begins (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2005, 140 min

Jako malý chlapec je Bruce svědkem násilné smrti rodičů, kterou si trpce vyčítá. V dospělosti je ovládán vztekem a touhou po pomstě. Snaží se pochopit myšlení zločinců a bojuje s vlastními démony. Živí se drobnými krádežemi a ocitá se v horské věznici v Číně, kde se setkává s tajemným mužem Ducardem, který jej naučí bojovému umění nindžů. Zdejší výuka nakonec dopadne poněkud jinak a on se vrací do rodného Godham City. To se za těch pár let změnilo k nepoznání - ze všech stran vyvěrá kriminalita a korupce. Bruce s pomocí věrného komorníka a pár nových přátel, začíná žít dvojím životem. Stane se maskovaným bojovníkem Batmanem, který používá svoji sílu, inteligenci a řadu svých technických vymožeností k boji proti zlověstným silám, které ohrožují město. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 776)

Profík 

všechny recenze uživatele

Zrození Batmana, které je pojato tak civilně a realisticky a na druhou stranu má poetiku komiksového světa. 95%. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Momentálně jsem se trochu zažral do Batmana, takže asi nebudu plně objektivní. S Batmanem od Burtona se to nedá srovnávat, tento film je proti tomu moc realistický. Ale Nolanův Batman je mi asi nejsympatičtější. ()

myst3ry 

všechny recenze uživatele

"If you make yourself more than just a man... if you devote yourself to an ideal... and if they cant stop you... then you become something else entirely... a legend, Mr Wayne." ()

mezonek 

všechny recenze uživatele

Občas trochu moc přitažené za vlasy a občas dechberoucí. Viděl jsem ho dvakrát a rád. Ale potřetí bych se už asi nepodíval. ()

MovieSpotter 

všechny recenze uživatele

Why do we fall? So that we can learn to pick ourselves up! Líbí se mi, jak to jde všechno od začátku krásně pochopit, proč co jak je, co vlastně předchází vzniku Batmana. Tragická událost - Bruce zmizí, cestuje - dostává se k Ra´s al Ghulovi, trénuje (super scéna s pěšáky). I díky tomu se pro něj nakonec stane tvrdým soupeřem, když nesouhlasí s jeho vizí, zničit Gotham City. Celkově mě baví ten proces vzniku a rozjezd celý akce, jak všechno objevuje a zkouší. Prudce cool Tumbler a všechny ty jeho udělátka, pecka! A spolupráce s Gordonem, ještě lepší spiklenectví s Foxem a nádherný vztah s Alfrédem. Charaktery postav do detailů vypracované, skvělé herecké obsazení! Ano, pro mě je Christian Bale nejlepší Batman ever, a to neříkám jen proto, že je to jeden z mých nejoblíbenějších herců a dobře se na něj dívá ;) Dává mu takovou...jak to říct...lidskost, uchopitelnost, dosažitelnost. Morgan Freeman a Michael Caine, to jsou páni herci, před kterými je třeba smeknout. Gary Oldman super a Katie je taková roztomilá. Cillian Murphy, z toho jeho ledovýho, nic neříkajícího modrýho pohledu by si jeden sedl, ale v dobrým slova smyslu, je fakt dobrej! Scarecrow... Suma sumárum, velmi vydařenej začátek trilogie, se zločinem v Gothamu se popral fajnově.. Když se ještě na konci ukázala karta Jokera, awww! :) A bože, ta Zimmerova hudba!!! PS: Jak to, že ty mikrovlny nevypařily tekutinu i z lidí?! :D ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

I když se v pravdě jedná o poněkud pomalejší začátek velké kultovní trilogie, dávejte dobrý pozor, všímejte si detailů a uložte si je do paměti, v závěru trilogie se vám budou hodit ;). Christopher Nolan tady totiž začíná rozehrávat jeden z největších epických filmových počinů všech dob. Až po shlédnutí posledního dílu vám to dojde - Nolan už od prvních vteřin Batmana rozehrává spletitý příběh plný zajímavých zápletek a příběhů, nečekaných zvratů a opravdu vydařených záporáků. Ani si nedokážu představit, jaké to je, mít v hlavně 7 let celý příběh, pointu, která vás prostě dostane, a nechat si to všechno pro sebe a okruh nejbližších a postupně, po kouskách to předhazovat mlsným divákům a sledovat jejich reakce. Nolan vytvořil dílo srovnatelné snad jen s pánem prstenů, ovšem bez dokonalé knižní předlohy - jen s comicsem a vlastní představivostí. A to si zaslouží 5 hvězd v každém případě. 100% ()

silverfuck 

všechny recenze uživatele

Taková vizuálně hezká pohádka. Chvílema to funguje docela dobře, chvílema to nefunguje vůbec, celkově ale spíš průměr po všech stránkách - od scénáře, přes režii až po herecké výkony. Místama je to skutečně naprosto odtržené od reality (jako když se Batman projíždí s batmobilem, který evidentně váží alespoň 10 tun, po staré doškové střeše, aniž by se pod ním propadnula). I když chápu, že je to podle komiksové předlohy, tudíž se tam na tu realističnost tolik nekouká, tohle mi opravdu vadilo, a takových míst tam bylo víc. ()

brano921 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$150milionov║Tržby USA $205,343,774║Tržby Celosvetovo $372,710,015▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA $167,000,000 //počet predaných kusov 6,800,000 ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Scénar nemá chybu, veľa veľmi dobrých kvalitných hercov, ktorí podali super herecký výkon.Tie nové technické vecičky ma fakt nadchli, ale hlavný záporak nebol nič moc, oproti Temnom rytieri je určite Joker lepší. Hudba dávala tej atmosfére vačšie napatie a som veľmi spokojný.5 stars ()

matejda91 

všechny recenze uživatele

Výborná akční podívaná o tom, jak to všechno začalo. Bale skvělý, Caine, Freeman. Po dlouhé době zase film, od kterého jsem ani na vteřinu neodtrhnul oči. Pořád akce, úchvatné scény. A tak to mám rád. ()

Azuriitko 

všechny recenze uživatele

Keď by som si predstavil, že by niekto ako batman reálne mohol existovať, tak tento film mi ukázal akoby to bolo možné. Podľa mňa geniálny remake klasiky, ktorý sa v ničom nemusí hanbiť. ()

Nijay 

všechny recenze uživatele

Christian Bale se do této role naprosto vžil. Batmana naplnil vztekem že zloduši mu ani nesahají paty. Ale film by nebyl úplný kdyby Hans Zimmer nesložil pro něj naprosto dokonalou hudbu. ()

thomas7 

všechny recenze uživatele

Ako napovedá názov...Batman begins, tak treba tento diel aj hodnotiť, rozhodne tu nebudem rozoberať každých 20 minút, alebo prvú a druhú polovicu filmu...Ako celok je film dokonalý, dáva priestor aj pre komix-fandov, aj pre ľudí - realistov, ktorí uvažujú ako jeho "hračky", výcvik, minulosť, prítomnosť, budúcnosť, vzťahy fungujú...tu sa všetko vyvíja od začiatku. Keby K. Holmes nepôsobila ako plastová bábika bez emócií (ani tú facku som neveril), povedal by som, že je obsadenie geniálne. Nolan dokáže s hercami asi najviac z celého Hollywoodu. Osobne som si nedokázal predstaviť CH. Balea v titulnej úlohe, avšak ma milo prekvapil a zatiaľ ho uznávam asi ako najlepšieho Temného rytiera, ktorý nastavil latku vyššie ako by si človek myslel. Samozrejme skvelý M. Caine, ktorého humor a ironické poznámky dali pár % na hodnotení ;) Môj obľúbený herec L. Neeson, nie som nadšený, že hral zápornú postavu, ale sa skvelo do nej hodil, jeho rozprávanie pri ohni o rodine, všetko to bolo uveriteľné...ide o veľmi dobre odvedenú prácu, na ktorú môže byť Nolan and co. hrdý do smrti... Soundtrack 10000* ()

Milan-K 

všechny recenze uživatele

Tento film mohl vzniknout jako samostatná řádová jednotka sci-fi hrdinů s napřirozenými schopnostmi a vůbec nemusel znásilnit pojem "Batman". Ničí to, na co jsme dle komiksové předlohy my diváci zvyklí (Na Batman a Robin bych však sérii Batmanovek úplně zapomněl). Asi pro lepší marketing tvůrci filmu vykradli pojem netopířího muže a přebudovali do obrazu svého. Škoda... mohl vzniknout úplně nový pojem superhrdiny, jen stačilo zapojit trošku více fantazie, vymyslet nového a nepovozit se pohodlně na zavedené legendě. Film je to kvalitní, zasloužil by si ode mě ****, ale měl se odvážit najít svojí vlastní cestu hrdinských sci-fi. Mohl vzniknout nejdřív film a pak komiks... Proč ne?! Christian Bale je zde excelentní! ()

zhulosek 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na starých Batmanech - Burtonův specifický svět mě jako malého fascinoval a mohl jsem se na to koukat několikrát za sebou, jenže pak přišel Schumacher a vše šlo do kytek... pak jsem náhodou narazil na tento skvost od mého dnes už nejoblíbenějšího režiséra a musel jsem chrochtat blahem!! Batman zde není vykreslen jako někdo nadpozemský, ale jako obyčejný člověk, který trpí stejnými problémy jako všichni okolo. Film je tak přiblížen realitě i město Gotham je daleko uvěřitelnější. Otázka je kde by byl Batman bez fantastické hudby Hanse Zimmera nebo charakteru Christiana Balea či režisérské ruky Christophera Nolana - asi by se potácel někde na okraji filmového žánru. Mi tedy nezbývá než poděkovat této trojce velikánů za nové nastartování filmů o Batmanovi - třetí nejlepší film o netopýrovi, můžete jen hádat které dva ho předstihnou! ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

09.09.2021

Režisér Christopher Nolan byl jedním z prvních filmařů, kteří se loni rozhodli vyzkoušet sílu kin během pandemie, když de facto vlastnoručně protlačil svůj snímek Tenet k letní premiéře. Místo… (více)

Watchmen ve stylu Jokera?

Watchmen ve stylu Jokera?

05.01.2021

Dávno před tím, než komiksové Watchmen oživil svým seriálovým pokračováním scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí), nebo se o filmovou adaptaci původního komiksu pokusil Zack Snyder (Muž z… (více)

Reklama

Reklama