Reklama

Reklama

Larry, kroť se

(seriál)
  • USA Curb Your Enthusiasm
Trailer 2
USA, (2000–2024), 59 h 54 min (Minutáž: 28–45 min)

Tvůrci:

Larry David

Hudba:

Aaron Kaplan

Hrají:

Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman, Jerry Seinfeld, Carla Jeffrey, Matt DeCaro, Jorge Garcia, Steve Skrovan, Bob Odenkirk, Wanda Sykes (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Larry David má všechno – je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida... v roli Larryho Davida! (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (44)

Sygi 

všechny recenze uživatele

O tomhle seriálu se dá říct, že je to jedna velká blbost, složená z náhodných vstupů Larryho do světa společenských konvencí. Ale právě proto si u mě našel své místo, jelikož dokonale poukazuje na jejich nesmyslnost (např. díl s narozeninovou oslavou Bena Stillera, který předem řekne "No gifts". Larry tedy nepřinese žádný dárek, a je za toho špatného, jelikož "No gifts" se jen tak říká, a každý i přesto dárek přece donést má - copak to celé dává nějaký smysl?). Navíc ten humor, který vyplývá z Larryho konfliktů, je k nezaplacení. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Humor založený na sociální neobratnosti, slabosti a podpantofláctví hlavního hrdiny. Neumí se bránit, neumí říct ne, je obklopen toxickými lidmi. Jeho žena mu dominuje, nikdo ho nerespektuje, ale jakýmsi činěním osudu má spoustu peněz a je slavný díky svému údajnému vtipu. První série možná zaujme, ale druhá už se opakuje a další už neposoudím. ()

Reklama

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Úplně jinak pojatý sitcom, při jeho sledování se vám vybaví vaše trapasy (i když jsou třeba z úplně jiné oblasti života) a prostě se úchvatně pobavíte. Zvedám palec nahoru, zatím dávám čtyři hvězdy s tím, že jsem seriál viděl pouze s dabingem a další série shlédnu v originálním znění, tak se to třeba ještě hejbne nahoru. UP: Po shlédnutí celého maratonu na HBO zvedám na velmi slušných 5 hvězd. Opravdu vyjímečná show ! UP: Po shlédnutí dalších dílů z předchozích sérií snižuji na stálé velice slušné 4 hvězdičky. Jediná nevýhoda seriálu je to, že v některých dílech najdeme jen jednu opravdu vtipnou pointu, ke které se kráčí celých 30 minut a místy může i nudit. (80%) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl jedinou epizodu a nevěděl, že je valná část dialogů improvizovaná, hledám za hodnocením na IMDb (9.4) komplot Davidovic rodiny (se zapojením prastrýce z druhého kolena). Ale s každým dalším dílem mi Larryho trapné příhody přišly úsměvnější a nenápadný humor, jimž je obaluje, srozumitelnější. Některé momenty jsou vtipné okamžitě, jiné až poté, co jim je dodaná pointa. Trapnost naplňující ty prodlevy činí seriál ještě ležérnějším a vtipným jaksi mimoděk. Jen o málo víc, než je život váš nebo můj. (Pakliže ve svém každodenním životě nenacházíte mnoho důvodu ke smíchu, omlouvám se za mystifikaci.) Experiment, který vyšel, ale žádá si pozorovatelovu trpělivost vůči pozorovanému. 80% ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 60. ročník (za rok) 2002 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál) + nominace (4) - 60. ročník 2002, 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David, 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David ()

Galerie (864)

Zajímavosti (7)

  • K žiadnej epizóde nebol napísaný podrobný scenár, a tak veľké množstvo dialógov bola čistá improvizácia hercov. (m.a.t.o.)
  • V úvodnej časti bolo povedané, že Larry (Larry David) a Cheryl (Cheryl Hines) majú deti. V ostatných častiach však žiadne deti nemali. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama