Reklama

Reklama

Larry, kroť se

(seriál)
  • USA Curb Your Enthusiasm
Trailer
USA, (2000–2024), 59 h 54 min (Minutáž: 28–45 min)

Tvůrci:

Larry David

Hudba:

Aaron Kaplan

Hrají:

Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman, Jerry Seinfeld, Carla Jeffrey, Matt DeCaro, Jorge Garcia, Steve Skrovan, Bob Odenkirk, Wanda Sykes (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Larry David má všechno – je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida... v roli Larryho Davida! (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer

Recenze (44)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Humor založený na sociální neobratnosti, slabosti a podpantofláctví hlavního hrdiny. Neumí se bránit, neumí říct ne, je obklopen toxickými lidmi. Jeho žena mu dominuje, nikdo ho nerespektuje, ale jakýmsi činěním osudu má spoustu peněz a je slavný díky svému údajnému vtipu. První série možná zaujme, ale druhá už se opakuje a další už neposoudím. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Takze sem se konecně dostal přes první sérii (a ufff, ještě 6 dalších) a sem fanoušek! CURB YOUR ENTHUSIASM je přesně můj šálek kafe. Pomalej, suchej a nenápadnej humor pomalu gradující celou epizodou. Prvních pár dílů mi trvalo se do toho dostat, a skutečně, nečekejte žádnou řachandu servírující jeden vtip za druhým minutu po minutě, CYE si pomalu buduje prostředí a vybalí karty až v závěru. Doporučuju pokud máte rádi trochu jiný "humor". ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

V průběhu třetí série jsem si uvědomil, že nemá smysl hodnotit každou sérii zvlášť, protože je mi už celkem jasný, že bych všem dal plnej počet. Tohle je moje krevní skupina. Z nástrah sociálních interakcí asi těží většina sitcomů, ale žádný takovým způsobem jako Curb. Takhle kreativní proplétání dějových linek jsem viděl naposledy v Arrested Development, ale tady je to skoro v každé epizodě. Larry David je génius a pokud se někdy kouknu na Seinfelda, bude tomu tak nejspíš kvůli tomuhle seriálu. Btw... Odpad od LIVINGDEADa byl jako vždy skvělým doporučením. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Tomuhle říkám originální přístup k sitcomu. Jsem rád, že se stále najde někdo, kdo vystoupí ze zajetých kolejí. CYE je postavený na nenuceném předkládání všedních situací, se kterými se potýká hlavní aktér Larry. Komedie tady není postavena na nucených vtipech, které jsou klíněny pokud možno do každé scény (jak jsme zvyklí u Friends, HIMYM apod.), ale plyne přirozeně. Samozřejmě, že si autor pomáhá mírnou deformací hlavního hrdiny, který svým sociopatickým chováním vpodstatě zápletky tvoří, ale stále je zachována velmi obstojná iluze v podstatě dokumentu o běžném životě Larry Davida :) Tohle ovšem nemůže dobře fungovat, pokud nepřijdete na chuť Larryho svéráznému výrazu, mimice... prostě pokud vás bude bavit se na ten jeho ksicht dívat, tak je to hold "pretty, pretty, pretty, pretty good". ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 60. ročník (za rok) 2002 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál) + nominace (4) - 60. ročník 2002, 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David, 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David ()

Galerie (864)

Zajímavosti (7)

  • K žiadnej epizóde nebol napísaný podrobný scenár, a tak veľké množstvo dialógov bola čistá improvizácia hercov. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hlavných postáv má rovnaké krstné mená, ako herci, ktorí ich hrajú. Napr. Jeff Garlin (Jeff Greene), Cheryl Hines (Cheryl David), Susie Essman (Susie Greene). (m.a.t.o.)
  • Na začiatku prvej série sa Jeff Garlin (Jeff Greene) zotavoval z mŕtvice. Herec neskôr prezradil, že práve práca, keď sa musel na natáčaní zúčastňovať každý týždeň, mu pomohla plne sa uzdraviť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama