Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a perfektní zpracování. Pár počátečních sérií mě velmi bavilo, pak už to je takové nějaké zrychlené a pořád jen dokola. Přijdou k prvnímu podezřelému "Ten to bude!", "Ten měl motiv.", ten je zavede dál "To určitě bude ona, měla jasný motiv.", ta je zavede dál "Tak to bude určitě on, určitě by toho byl schopen!" a tak stále dál, kdy najdou dalších pár zaručeně podezřelých, než se dopracují k tomu správnému. Nejoblíbenější díly jsou, kromě jiných, pro mě ty, které se odehrávají u bazénu. Jednoznačně Výpadek proudu a Plán. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyslechnout lidi od cirkusu není snadné. Než seženeš povolení, stan je pryč." Po pachateli se nadále pátrá. To je předtištěná věta, kterou tuzemští policisté v usnesení dle § 159a odst. 5 trestního řádu chlácholí poškozenýho tím, že na jeho bolístku se odložením případu nezapomnělo. Jenže již nikdy nikdo, tedy pokud se případnej pachatel nepřijde udat, tento spis neotevře. To američtí kriminalisté jsou jiný třídy. Zavětří šedesát let starou stopu a už po ní chvátají usvědčit pachatele. Někdy je to zábavný, někdy méně, ale pokud by měli pachatelé stejně kvalitní paměť jako já, tak by z nich nedostali ani to, co měli včera k obědu, natož to, co dělali dne 20. 3. 1955 v době od 13:38 h do 13:47 h východního času. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou dlouhý maraton tohoto seriálu. Úspěšně jsem viděl všechny série a mohu říct, že v rámci detektivních seriálů jde o průměrný počin. Napříč všemi sériemi se najde několik opravdu povedených dílů, ale většina byla jen průměrnou podívanou. Lze zde narazit na neduhy tipu – co jste dělal před padesáti roky – to bych si asi tak pamatoval a ještě co měl kdo na sobě, co pil, s kým se bavil. Snad se všemi hlavními postavami prožijeme i několik jejich osobních věcí (příběhů) z nichž většina nebyla zrovna moc zajímavých a bohužel musím konstatovat, že vše skončilo nemastně – neslaně. Tvůrci asi nepočítali s tím, že představitelka hlavní role Kathryn Morris založí ve svých letech ještě rodinu a bude mít nemocné dvojčata, kterým se bude muset naplno věnovat a k natáčení seriálu se už nevrátí. Je čas se podívat zase po něčem jiném. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nedá mi abych nehodnotil - celý seriál si může být jakkoliv zajímavý (jako by to dnes ještě někdo v té přehršli detektivních seriálů poznal a rozlišil) - vše ale zaručeně zadupe do země závěr každé epizody, kde ve zpomalených záběrech defilují před objektivem zamyšlené tváře jednotlivých aktérů daného dílu, to vše podmalováné rádoby dojemnou skladbou (výběr je různý) - - - tato "featura" má zřejmě celý díl zhodnotit, zakončit a z diváka vymáčknout nějaký ten pocit - - - v celkovém dopadu je to ale něco tak PŘÍŠERNĚ TRAPNÉHO, DEMENTNÍHO, KULERVOUCÍHO, NEUVĚŘITELNÉHO, že ani slova nestačí. Je to běs! Je to běs!!! .... doporučuji nekoukat až do konce ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly opravdu fantastické (namátkou např. díl o mrtvém fanouškovi Kurta Cobeina, o mladé ženě, které ukradli miminko nebo o zločinu z 30. let) a navíc nádherná hudba. Píseň "You are my sunshine" ze zmíněného dílu s mladou matkou mi tehdy vehnala slzy do očí... Nové díly už ale nesleduji. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Keď sa detektívi Scotty Valens (Danny Pino) a Josie Suttonová (Sarah Brown) na ulici rozprávajú s Dirkom (James Immekus), Suttonovej v rôznych záberoch na opasku striedavo mizne služobná zbraň. (koba)
  • V úvodní scéně sledují lidé v kině film Halloween (1978). (SOLOM.)

Reklama

Reklama