Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nápad na geniální strhující seriál, dělobuch v kriminálních případech, každý díl nese dokonalý prožitek s daného příběhu, nese sebou pokaždé strhující odhalení promítání reálného a staršího záběru a v doprovodu je vždycky nejlepší soundtrack. Herci jsou perfektní ve všech ohledech hledání pravdy a tak tento seriál bude špičkou dokonalosti zločinu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že seriál sa má hodnotiť až po zhliadnutí viacerých častí. U Odloženého prípadu je to vhodné číslo presne dva. Všetky časti sú ako klony; seriál ide v zabehnutých koľajniciach neskutočného schematizmu a klišé. Od tuctového looku, často priemerných príbehov, schematických zvratov až po strašne gýčový soundtrack (hlavne záverečná pieseň a klip udalostí na ňu). Treba ale povedať, že napriek tomu všetkému je Odložený prípad prekvapivo celkom záživný a pozerateľný a na tú jednoduchú predvídavosť si divák časom zvykne. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto nejlepší kriminální seriál. Sice se v přibývajících sériích začali trošku opakovat případy, ale to mi ani trosku nevadí. K Odloženkám se vždy moc rád vracím. Navíc opravdu zbožňuji tu konečnou sekvenci se songem a tím zavražděným, kterému byl objasněn COLD CASE. Naprosto nejdokonalejší soundtracky. Kathryn Morris alias Lily Rush se mi dostala hluboko pod kůži a nedám na ní dopustit. Ale kromě ní je i zbytek sboru z Phiadelphie skvělej. BTW, na úplném začátku jí dělá parťáka Justin Chambers neboli Alex Karev z Chirurgů. Už jsem musel dohnat jen díly ze zbývajících dvou sérií. V šesté sérii se nám opět dostalo spousty zajímavých případů, kromě hudby mám strašně rád, když se díly nějak dotýkají sportu, ať už jde o kolečkové brusle nebo kulečník. A taky to přináší vynikající závěrečný dvojdíl z vojenské školy. Sedmá a bohužel i poslední série. Mam rád, že detektivové jsou jen lidi a občas dělají neuvážené kroky a chyby. Nejvíc se s osudem popere Scotty a Vera. V téhle sérii mam moc rád hokejový díl, a závěrečnou gradaci s případem u FBI. Škoda trošku otevřenějšího konce, byl bych rád za další díly, ale bohužel... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu krimiseriálová špička. Každý díl je o něčem jiném, epizody jsou napínavé, hlavní hrdinové jsou velice sympatičtí a špetka mystery k tomu dělá z tohohle seriálu dle mě snad ten nejlepší krimiseriál všech dob. Odhalování starých případů je aspoň podle mě ještě mnohem zajímavější než odhalování těch ze současnosti a navíc v tomto seriálu jsou pohledy do minulosti ( často mnohem vzdálené ) mnohem častěji než u jiných Bruckheimrových seriálů!! A právě tato magická retrospektiva vyzdvihuje tento seriál z řad obyčejných, tuctových a ničím nezajímavých detektivek!!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kriminálka. Prolínání současnosti a minulosti je docela dobře provedené a nedá se říct, že by se děj epizod neustále opakoval. (Jejich mustr ano, ale "cestování" v čase je účinný nakopávák.) Vlastně by se dalo říct, že je to jeden z nejoriginálnějších krimiseriálů poslední doby... Sám jsem ho sice nesledoval pravidelně, ale když jsem nějaký díl viděl, byl vždy o něčem jiném. To je u mě velké plus. Žánr krimi a velké množství řad bohužel limitují maximální možné ohodnocení na tři hvězdy. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • Na konci epizody hraje „Only You (And You Alone)“ od The Platters. (SONY_)
  • V úvodní scéně sledují lidé v kině film Halloween (1978). (SOLOM.)

Reklama

Reklama