Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (425)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer neodolal a přispěl svojí troškou nikoli do mlýna a už vůbec ne mlýna s princeznou, ale do rodinky krimiseriálů řešících někdy i desítky let ladem ležící nedořešené případy či revidující případy už uzavřené. A činí tak přesně podle svého stylu, s pohlednou grafickou stránkou, sympatickou hlavní postavou a zde navíc i s výborně vybíranou doprovodnou hudbou. Ano, jsou scénky, ve kterých máte pocit, že skutečně jde o něco víc než jen "další detektivku", ale těch je opravdu poskrovnu. I tak je to ovšem daleko lepší než nějaký nablblý Derrick a jeho Roman Tyčka. 60% a vzkaz tvůrcům: učte se od mistrů jako je Dick Wolf. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál, do kterého se producent a tvůrce slavné série CSI (Crime Scene Investigator) Jerry Bruckheimer pustil s vervou i když jen na pár dílech. "Odložené případy" jsou případy, které se těžko vyřeší jelikož jsou staré několik let a jsou předány skupině, před kterou stojí nelehký úkol. Když se řeší záhadná smrt minimálně deset let stará těžko se hledají fakta a většinou jsou to jen kosti a možná už jen zbytky těl, které určují a pomáhají vést naše dva vcelku sympatické vyšetřovatele za vytouženým cílem. I tak je to dobrý nápad a pěkně se od ostatních kriminálek vyjímá svojí nápaditostí a originalitou ale žádné digitální hrátky nečekejte. Holt člověk si zvyká na stále barevnější detektivky a najednou se objeví tato příjemná, výrazná a nenápadná série. (6/10) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál ( detektivka ) ! Shoduji se s AngelAngie - nejvíce na něm miluji ty konce - skvěly střih a vynikajíí hudba !! Myslím, že tento seriál patří do špičky současných seriálů ....... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael A. Levine: 1. Late Returns ,2. A Good Death ,3. The Park ,4. Detective's Reprise ,5. Sister Vivian's Flashback ,6. Yo, Adrian ,7. Churchgoing People ,8. Gwen & Rush ,9. The Professor ,10. Sadie's Blues ,11. Forever Blue ,12. Bad Night ,13. Fireflies ,14. Carl's Recollection ,15. Saving Sammy ,16. Freely's Flashback ,18. Rush & George ,19. The Badlands ,20. The Window ,21. Train Station ,22. 300 Flowers ,23. Best Friends ,24. Baby Blues, ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyslechnout lidi od cirkusu není snadné. Než seženeš povolení, stan je pryč." Po pachateli se nadále pátrá. To je předtištěná věta, kterou tuzemští policisté v usnesení dle § 159a odst. 5 trestního řádu chlácholí poškozenýho tím, že na jeho bolístku se odložením případu nezapomnělo. Jenže již nikdy nikdo, tedy pokud se případnej pachatel nepřijde udat, tento spis neotevře. To američtí kriminalisté jsou jiný třídy. Zavětří šedesát let starou stopu a už po ní chvátají usvědčit pachatele. Někdy je to zábavný, někdy méně, ale pokud by měli pachatelé stejně kvalitní paměť jako já, tak by z nich nedostali ani to, co měli včera k obědu, natož to, co dělali dne 20. 3. 1955 v době od 13:38 h do 13:47 h východního času. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kriminálka. Prolínání současnosti a minulosti je docela dobře provedené a nedá se říct, že by se děj epizod neustále opakoval. (Jejich mustr ano, ale "cestování" v čase je účinný nakopávák.) Vlastně by se dalo říct, že je to jeden z nejoriginálnějších krimiseriálů poslední doby... Sám jsem ho sice nesledoval pravidelně, ale když jsem nějaký díl viděl, byl vždy o něčem jiném. To je u mě velké plus. Žánr krimi a velké množství řad bohužel limitují maximální možné ohodnocení na tři hvězdy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tahle série mě hodně baví, nejenže díly utíkají poměrně svižně, ale vždycky jsou okořeněné skvělou hudbou a dokážou dojmout, plus velmi dobrý střih. Samozřejmě jde dokola o to samé – vyslýchání, zapírání, lhaní, vyslýchání a odhalování pravdy a vždy posle stopáže poznáte, kdy konečně narazili na toho pravého. I tak mě spousta těch dílů bavila a je faktem, že jsem je viděla téměř všechny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na tyhle seriály moc nekoukám a ani tenhle sem zprvu moc nesledoval, ale teď sem docela nahlíd, že zrovna tenhle neni vůbec špatnej, sice je pravda, že se mi nechce moc věřit, že by se dalo, já nevim třeba po 10ti letech, zjistit jak, co a kde bylo, ale udělaný to je pěkně, hlavně se mi líbí ty flashbecky do minulosti, to je na tomhle seriálu asi to nejzajímavější. To vyšetřování kolem, už je spíš takovou standartní záležitostí. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Odložené případy se na veden prezentují jako nepřímý následovník série CSI, odpovídá tomu vizuální look, který dává připomenout prvním dvěma řádám (které považuji za vrchol krimánální tvorby - pak to šlo se seriálem od desíti k pěti) výše zmíněné Kriminálky Las Vegas, pod kterým se ovšem skrývá tak primitivní schéma, až to bolí. Z nějakého důvodu tu ovšem toto snadné prokouknutí není problémem. Odložené případy se mi líbí, nejsou sice nijak rafinované, ale přesto je považuji za sympatický nenáročný seriál o vyšetřovatelce, které stopy padají do klína. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za dechberoucí, na televizní tvorbu, považuju tu až pedantskou snahu najít k sobě dva herce, kteří ztvární postavu ze současnosti a zároveň jeho protějšek z doby, kdy došlo ke zločinu, což je někdy i 60 let. Jakmile se to ale okouká, zbyde už jen uznalé sledování dobové atmosféry, která se tvůrcům též povedla. A až pomine i to, zbudou jen detektivové a tam už se to trochu rozmělňuje. Ale pořád je to takový odpolednový televizní nadstandart. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Občas naozaj žasnem nad tým, že aj napriek plejáde rôznych krimiseriálov, sa stále obajvujú také, ktoré vedia zaujať svojou originalitou a najmä tým, že sa na každý diel musia scenáristi namakať, aby bol niečím originálny, odlišný pri tom množstve ostatných seriálov. 75%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší z kriminálních seriálů,které jsou vesměs o tom samém-zato Cold Case se liší především flashbacky a kolikrát i stářím případu,což je o něco zábavnější než jen samotné vyšetřování.Vždycky mě z toho až mrazí,ráda zkouším hádat,kdo je vrah.Detektivce Lily se také nedá nic vyčíst a navíc má všechno takovou příjemnou mysteriózní atmosféru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koketuju s myšlenkou shlédnout kompletní seriál, hostují v něm samí zajímaví lidé, včetně Vicky Pratt, a příběhy jsou často strhující malá televizní dramata. Kathryn Morris je samozřejmě nadmíru sympatická a úplně jiná než v Xeně. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ostatní Bruckheimerovi seriály (CSI:Vegas, NY, Miami nebo Beze stopy) jsou i Odložené případy, tak trochu na jedno brdo. Skoro každý díl stejně začíná (flashback) i končí (zpomalené záběry na unavené tváře vyšetřovatelů doprovázené nějakým cajdákem). To nic nemění na tom, že má Cold Case skvělou atmosféru a všechny díly si drží dobrý standard. Kathryn Morris je skvělá herečka a celý seriál táhne na svých bedrech, jelikož většina ostatních postav je celkem o ničem. Na seriál se kdykoliv rád podívám, ale pravidelně bych na to asi koukat nemusel. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi krimi serial, jako jeden z mala, ktery sleduji, take diky K. Morris, ktera je v te roli opravdu dokonala, vynikajicimu soundtracku, ktery je snad nejlepsi, za posledni leta a ten look... :)) Pro me je to vic, nez jen obycejna detektivka, kdybych mohl, dam i vic, nez jen pet hvezdicek. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vychladlé stopy, lidská srdce i vzpomínky, mezi tím vším se musí prodrat tým specialistů, aby dopátral vrahy, kteří si myslí, že již unikli spravedlnosti..! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

2 díly mě přesvědčily o 5hvězdách. Díl 4x01 "Běsnění" (Will Rothhaar, Kyle Gallner) a potom jeden díl s gayema. Oba díly neuvěřitelně silné, neuvěřitelně realistické a neuvěřitelně smutné. ()

Reklama

Reklama