Reklama

Reklama

Silver City

Trailer

Obsahy(1)

Příběh z politického zákulisí vypráví o Dickym Pilagerovi ze senátorské rodiny, který chce vyhrát volby a stát se guvernérem. Zdá se však, že tomuto plánu stojí kdosi v cestě a proto Pilagerův manažer najme někdejšího novináře O'Briena, který se dnes živí jako soukromý detektiv, aby vyčenichal, co proti Pilagerovi chystají jeho nepřátelé. Pátrání vede stále hlouběji do sítě vlivných lobbistů, podezřelých korupčních afér a mediálních vlivů, jimiž je svět vysoké politiky prostoupen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

John Sayles se chytil do pasti zvané Michael Moore! Poměrně nenápadný tvůrce doposud spíše glosoval ekonomicko-sociální aspekty amerických regionů a tříd, a to natolik seriózně a kompetentně, že jsme mu odpouštěli chudokrevnost, kterou často vybavoval své postavy - ať už hrdiny (spíše trpné odkrývače reality) nebo vedlejší figury typizující určitý postoj, rasu nebo třídu. V tomto filmu se ovšem celkem nepokrytě vyjadřuje k současné politické realitě – hloupý, řečnicky nemožný politik jasně odkazuje na Bushe – a zejména v závěru sklouzává k agitační apokalyptičnosti amerických volebních šotů (jezero plné otrávených ryb). K tomu se naplno projevují jeho slabé stránky. Hrdina-detektiv je vyložený stín. Jeho vztah s bývalou ženou je typicky saylesovský – tj. rozumový koncept vztahu a pravý opak spontánnosti (viz věta z jejich čistě osobního rozhovoru: „I velmi slibné fúze ztroskotaly na střetu zájmů.“). Postavy jsou nejpřesvědřivější tam, kde nemluví o emocích a osobní historii, ale diskutují nebo glosují nad tématy, která Saylese skutečně zajímají: politika, korupce, krize reprezentace Čili hvězda navíc spíše ze sentimentu. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Slibný politický napínák a satira na prezidenta Bushe ve svém průběhu čím dál víc zabředá do bahniska klišé; lidská niternost Saylesových lepších kousků tu chybí a Danny Huston nedorostl hlavní roli. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

bla bla bla, politické machinace které mě nudily, vůbec mě to nechytlo, ale hraje tam opravdu mnoho známých herců ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • John Sayles získal na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastián cenu Golden Seashell v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Roger Ebert film pochválil a řekl, že „zcela určitě nezmění žádné hlasy v prezidentské kampani na rok 2004". (Terva)
  • Některým kritikům vadilo, že Richard "Dicky" Pilager (Chris Cooper) nápadně připomíná George W. Bushe. (Terva)

Reklama

Reklama