Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato minisérie, oceněná Zlatým glóbem, vypráví o Empire Falls, skomírajícím městečku v Nové Anglii plném ztracených, ničemných i zdánlivě čestných občanů. Mají málo co na práci, ale o to víc si lezou na nervy. Žije tu i Miles Roby (Ed Harris), který už dvacet let opéká karbanátky v Empire Grill, čemuž obětoval vzdělání i valnou část svého sebevědomí. Co ho vůbec drží v téhle mizerné díře? Dospívající talentovaná, leč osamělá dcera Tick, která potřebuje jeho pomoc, nebo spíš věčně opilý otec? Pak je tu také bratr David, který zřejmě prodává marihuanu, Milesova už skoro bývalá žena Janine, jež se zapletla se stárnoucím, avšak bohatým majitelem klubu, a Francine, která vlastní ve městě všechno a zdá se, že chce dostat i Milese... (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek! V dnešní době skoro neuvěřitelné obsazení, kterému vévodí Ed Harris, Paul Newman, Robin Wright Penn, Helen Hunt a Philip Seymour Hoffman. Všichni předvádějí výborné herecké výkony a na filmu je to znát. Jeho délka 240 minut(na HBO rozdělen na dvě části) je odpovídající obsahu a dokonce možná až krátká. Konec je trochu uspěchaný, což vzhledem k celkové pomalosti filmu je velká škoda. Ed Harris hraje Milese Robyho, který vede Empire Grill, kde ho často navštěvuje jeho chudý a dobrodružně založený otec(Paul Newman) a dcera (Danielle Panabaker). Jeho ex-manželka(Helen Hunt) se s ním rozvedla, protože ji nemiloval a našla si majitele fitness střediska(Dennis Farina). Miles vede Empire grill 20 let a se svým životem je spokojený. Grill však patří zdější nejbohatší ženě Francine Whitingové. Ta ho zná od mala a je hrdá na to jak ho má přečteného a tvrdí, že ji nikdy nemůže překvapit. Miles však ve svém životě začne hledat chyby a uvědomí si fakt, že za 20 let nic nedokázal a konečně přijme a uvědomí si pravdu o své matce(Wright Penn). Zánik Empire Falls vypráví příběh jednoho muže v komplikovaném světě mocnějších a jeho snaze být v životě neutrální a vždy spokojený. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vždycky mám velkou radost, když mohu říct při tak dlouhé stopáži filmu, že mně to vůbec nevadilo. Tak příjemně strávené chvíle s obyvateli Empire Falls jsem dlouho nezažila. Určitě v tom do velké míry hrála role opravdu hvězdné obsazení v čele s mým oblíbeným Edem Harrisem. Vysloveně silně emotivních scén tam mnoho nebylo, ale ty co se tam občas objevily , tak stály za to. V tom směru na mě zapůsobily silně scény s Milesem a jeho přítelkyní z mládí Cindy, která byla ochrnutá na nohy. Miles, který v průběhu celého příběhu bilancuje svůj život a postupně se dostává do situace, kdy se musí rozhodnout, jak s ním naloží do budoucna a přitom je pod velkým tlakem svého okolí. Při tom všem hrají velkou roli jeho vzpomínky na mládí a hlavně na svou matku, kterou vidí už v dospělosti jinýma, chápajícíma očima, ale i jeho dcera Tick, kterou hrála moc hezky Danielle Panabaker. Paul Newman v roli Milesova otce byl už jen třešničkou na výborném dortu. Díky moc za tak krásnou minisérii, já jsem si to opravdu užívala. - "Životy jsou jako řeka. V konečném důsledku vždy plyne tam, kam třeba. Ne tam, kam chceme my." ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Život v Empire Falls plyne podle diktátu jedné panovačné dámy v podání výborné Joanne Woodward. Ed Harris je člověk poznamenaný tragédií, která se stala v jeho rodině a kousek po kousku poodhalujeme, co se stalo, z jeho vzpomínek na matku (Robin Wright Penn). Film z produkce HBO je nabitý skvělými herci, Paul Newman má v posledních filmech čím dál zajímavější role otců (tenhle je obzvlášť svérázný), Philip Seymour Hoffman je skvělým osudovým mužem, zlomeným životem, Helen Hunt nešťastnou manželkou, která najednou neví, co se životem a takových postav a charakterů je příběh plný. Zklamal mě trochu jen konec, některé věci byly trochu nedotažené a události neobjasněné. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"zatím viděna jen 1. část" ----- Po shlédnutí druhé části, která je zajímavější, co se děje týče a zcela postrádá nudná místa, musím přidat * z původních třech na čtyři. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím měla příležitost vidět jen první polovinu filmu, ale až se naskytne vidět i druhou část, nebudu v nejmenším váhat. Mozaika lidských osudů v jednom americkém městě dominuje kvalitním hereckým obsazením, narazíme na slavné, velké i menší hvězdy filmového plátna. Za český dabing by někdo zasloužil pověsit za uši do průvanu, zvláště Ed Harris s protivným hlasem Michala Pavlaty je skutečně opruz. Prozatím tedy 75% a jdu se poohlédnout po údajně dějovějším pokračování. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pan Schepisi platí v současnosti za anglosaského mága romantického dramatu, nepamatuji si, kdy by se mi něco od něj nelíbilo.! :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Paul Newman jako dědek s drobky ve vousech už dávno není tím lamačem ženských srdcí, ale neostýchá se a dědka hraje s chutí. Film stojí a padá s Edem Harrisem v hlavní roli. Jelikož Harris neklopýtá, stojí snímek pevně na nohou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavé televizní drama překypující skvělými herci. Film neřeší moc závažná témata a díky tomu vypadá civilně a realisticky a jeho tříhodinnová délka na něm není moc znát. Navíc snímek nejednou překvapí. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, takže nemohu soudit, nakolik se to tvůrcům povedlo věrně, ale obraz zastrčeného amerického městečka tu vykouzlili hezky. Sledujeme osudy obyčejných lidí, kteří řeší své vlastní letité problémy a čekají, zda se do města vrátí prosperita, která odešla zavřením všech továren. Vcelku podařeně tu je vykreslená postava chladné královny, vládnoucí nad městem, kterou si s gustem střihla Joanne Woodward. Jejím "oponentem" je sympaticky lidský, leč nerozhodný vedoucí bistra Miles, který se ve flashbacích vrací do svého dětství, aby se vypořádal se vztahem k matce a na to, aby bylo všechno vypovězeno, je potřeba pomalé tempo o více než třech hodinách. Tempo se zrychlí jen před závěrem a pak najednou dojde ke konci, tady myslím nepracovali se scénářem příliš citlivě a když už si dali tu práci předtím, mohli to dotáhnout líp, ale celkově si to myslím zaslouží 4*. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny melou jistě, ale někdy jsou tak pomalé... 1) Spoiler. Život v Empire Falls není peklo, ale očistec určitě. Na konci druhého dílu si tvůrci zřejmě řekli, že dost bylo těch chmur, koukli se na pár disneyovek a spíchli rychlý (třeba připustit, že nikoli nevkusný) happy end. Divákovi dodali dobrý pocit, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě, ale současně zbavili snímek jeho výpovědní síly a přešvenkli na mainstreamové řešení. To by bylo neústrojné a tak musel zasáhnout pověstný deus ex machina a všechno v dobré obrátit. 2) 55letý Ed Harris (vedoucí grilu Miles) s milým úsměvem nepřehraje vynikajícího 80letého (!) Paula Newmana (Milesův otec). Pro ty z nás, kteří mají raději mladší chlapce, film nabízí 21letého pěkného Trevora Morgana (šíkanista Zack Minty) či 20letého Lou Taylora Pucciho (šikanovaný John Voss). ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Celá hromada zajímavých postaviček, spousta skvělých herců, výborný příběh, prostě velký zážitek. Lidičky z Empire Falls mi budou chybět. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

63. Zlatý Glóbus za rok 2005 - cena (2) - *Nejlepší minisérie / TV film, *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Paul Newman + nominace (2) - Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Ed Harris, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Joanne Woodward ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nádhera. To se prostě nedá popsat. Můžu s čistým svědomím říct, že to bylo fakt hezky natočený a že to byl fakt skvělej scénář a postavy skutečnější než pravá koule ministra obrany a měly hloubku větší než vaginální. Za scénář celkově bych dal asi Oscara. S hereckým obsazením - nejen že to bylo prošpikovaný hvězdama první i druhé velikosti, ale taky se všichni předvedli v té nejlepší formě (ne od bábovky). Celej film jsem u toho cítil takovou jakoby depku, ale to já mám rád. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Film ponúkajúci reálny pohľad na každodenný život obyčajných ľudí s výborným hereckým obsadením a ešte lepším (teraz sa nezľaknite, na vyjadrenie uznania použijem veĺké písmená, pre "písíčkářských" nadšencov a odborníkov známe tiež ako klávesa Caps Lock) SLOVENSKÝM DABINGOM. Ten je zvládnutý na jednotku a v priebehu deja sa nestretnete so žiadnými slušne preloženými a podľa pravidiel Bernolákovej spisovnej slovenčiny vyskloňovanými archaizmami typu figliar, huncút či nepodárok. Film má dobrý spád počas celej stopáže a spomínaný dabing nepôsobí "brzdoidne" ako v mnohých iných prípadoch. Navyše takmer každá scéna je umocnená vtipným podtónom, narážkou či zámerom, čo mi úplne konvenuje. Obraz na prvý pohľad vyzerajúci vážne či skľučujúco získava tým pádom úplne iný rozmer. Triezvo vyzerajúce konanie a myslenie postáv v rôznych rovinách (či už ide o vygumovaného policajta, vtipného Paula Newmana, rozhadzovačného Trevora Morgana či nestárnuceho Dennisa Farinu) podčiarkuje možnosť existencie predostretého balíkova. Vyše troch hodín trvajúci snímok určite stojí za pozornosť z vyššie spomenutých, ale aj opomenutých dôvodov. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Empire Falls by mohlo být klidně dějištěm románu Stephena Kinga, protože v něm ožívají všechna mistrem tolik oblíbená témata. Malé městečko ve státě Maine, dávná tajemství a paleta postav, které jsou k sobě připoutány pavučinou času. Jenomže to, co se v městečku probouzí, není žádná nadpřirozená síla, ale něco daleko temnějšího -- lidská vášeň. Nádherná a strhující freska lidského osudu, který ne vždy kráčí tam, kam kráčejí naše sny. Ohlédnutí za milovanými, kteří zde již nejsou -- za láskami, které odvál čas a příležitostmi, které nejsou o tom, abychom je využili, ale alespoň se je pokusili využít. Nezvratná pravda, která oproti klasickým Disneyovským lžím (jdi za svým snem a on se Ti splní), působí jako sice trpká, ale křišťálově čistá sklenka vína ... ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, neotřelé, koukatelné. Na tomto dílku jsou vynikající herci včele s neopakovatelným Ed Harrisem a Paulem Newmanem. Není to nic, co by lámalo rekordy a bylo "hitem sezony", přesto tento film má svá malá i menší poselství, o kterých divák může přemýšlet, ale nemusí. Jen mi bylo líto toho rychlého a nedotaženého konce, k celkovému vyznění filmu neseděl, shodil ho. Takže proto dávám jen tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama