Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato minisérie, oceněná Zlatým glóbem, vypráví o Empire Falls, skomírajícím městečku v Nové Anglii plném ztracených, ničemných i zdánlivě čestných občanů. Mají málo co na práci, ale o to víc si lezou na nervy. Žije tu i Miles Roby (Ed Harris), který už dvacet let opéká karbanátky v Empire Grill, čemuž obětoval vzdělání i valnou část svého sebevědomí. Co ho vůbec drží v téhle mizerné díře? Dospívající talentovaná, leč osamělá dcera Tick, která potřebuje jeho pomoc, nebo spíš věčně opilý otec? Pak je tu také bratr David, který zřejmě prodává marihuanu, Milesova už skoro bývalá žena Janine, jež se zapletla se stárnoucím, avšak bohatým majitelem klubu, a Francine, která vlastní ve městě všechno a zdá se, že chce dostat i Milese... (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, neotřelé, koukatelné. Na tomto dílku jsou vynikající herci včele s neopakovatelným Ed Harrisem a Paulem Newmanem. Není to nic, co by lámalo rekordy a bylo "hitem sezony", přesto tento film má svá malá i menší poselství, o kterých divák může přemýšlet, ale nemusí. Jen mi bylo líto toho rychlého a nedotaženého konce, k celkovému vyznění filmu neseděl, shodil ho. Takže proto dávám jen tři hvězdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny melou jistě, ale někdy jsou tak pomalé... 1) Spoiler. Život v Empire Falls není peklo, ale očistec určitě. Na konci druhého dílu si tvůrci zřejmě řekli, že dost bylo těch chmur, koukli se na pár disneyovek a spíchli rychlý (třeba připustit, že nikoli nevkusný) happy end. Divákovi dodali dobrý pocit, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě, ale současně zbavili snímek jeho výpovědní síly a přešvenkli na mainstreamové řešení. To by bylo neústrojné a tak musel zasáhnout pověstný deus ex machina a všechno v dobré obrátit. 2) 55letý Ed Harris (vedoucí grilu Miles) s milým úsměvem nepřehraje vynikajícího 80letého (!) Paula Newmana (Milesův otec). Pro ty z nás, kteří mají raději mladší chlapce, film nabízí 21letého pěkného Trevora Morgana (šíkanista Zack Minty) či 20letého Lou Taylora Pucciho (šikanovaný John Voss). ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

This is what I dream. Tento příběh rozstřihnutý na dva filmy mě velice zaujal. Je to jiné bydlet v maloměstě, kde se všichni znají a ke kterému můžete cítit takové spojení, že se jinde ve světě cítite naprosto mimo a frustrovaně - podobně jako Minty (kterého hraje můj nový oblíbenec William Fichtner). Je to humorné, zajímavé a občas i správně seriózní. Ke konci mě tvůrci zanechali s nemálo nezodpovězenými otázkami a přišlo mi, že když už to natáhli na dva filmy, mohli pár scén i přidat. Jestliže je však jedna postava, která mi ještě několik týdnů po shlédnutí leží v mysli, pak je to John Voss. Tomu říkám victim. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Život v Empire Falls plyne podle diktátu jedné panovačné dámy v podání výborné Joanne Woodward. Ed Harris je člověk poznamenaný tragédií, která se stala v jeho rodině a kousek po kousku poodhalujeme, co se stalo, z jeho vzpomínek na matku (Robin Wright Penn). Film z produkce HBO je nabitý skvělými herci, Paul Newman má v posledních filmech čím dál zajímavější role otců (tenhle je obzvlášť svérázný), Philip Seymour Hoffman je skvělým osudovým mužem, zlomeným životem, Helen Hunt nešťastnou manželkou, která najednou neví, co se životem a takových postav a charakterů je příběh plný. Zklamal mě trochu jen konec, některé věci byly trochu nedotažené a události neobjasněné. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Film ponúkajúci reálny pohľad na každodenný život obyčajných ľudí s výborným hereckým obsadením a ešte lepším (teraz sa nezľaknite, na vyjadrenie uznania použijem veĺké písmená, pre "písíčkářských" nadšencov a odborníkov známe tiež ako klávesa Caps Lock) SLOVENSKÝM DABINGOM. Ten je zvládnutý na jednotku a v priebehu deja sa nestretnete so žiadnými slušne preloženými a podľa pravidiel Bernolákovej spisovnej slovenčiny vyskloňovanými archaizmami typu figliar, huncút či nepodárok. Film má dobrý spád počas celej stopáže a spomínaný dabing nepôsobí "brzdoidne" ako v mnohých iných prípadoch. Navyše takmer každá scéna je umocnená vtipným podtónom, narážkou či zámerom, čo mi úplne konvenuje. Obraz na prvý pohľad vyzerajúci vážne či skľučujúco získava tým pádom úplne iný rozmer. Triezvo vyzerajúce konanie a myslenie postáv v rôznych rovinách (či už ide o vygumovaného policajta, vtipného Paula Newmana, rozhadzovačného Trevora Morgana či nestárnuceho Dennisa Farinu) podčiarkuje možnosť existencie predostretého balíkova. Vyše troch hodín trvajúci snímok určite stojí za pozornosť z vyššie spomenutých, ale aj opomenutých dôvodov. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Na doporučení autora románové předlohy Richarda Russoa byl film natáčen ve městech Kennebunkport, Skowhegan, Winslow a Waterville v americkém státě Maine. (KlonyIlony)
  • Kvůli natáčení scén v restauraci Empire Grill byla přestavěna pizzerie v Skowheganu. Restaurace Empire Grill zkrachovala v roce 2011, později na jejím místě vznikla thajská restaurace. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama