Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na pohodu životopisnej film, kde se kolem tvrdé muziky točí hudebně nadaní idioti, chlast, kurvy, drogy a zase idioti. Chápu, že je to divokej styl života, stejně jako jejich hudba, ale přesně proto mi ta hudba nikdy nepřiroste k srdci, znám od nich tak dva songy. Bavil mě Ivan Rheon a stylistickej podmaz, jinak obyčejnej dokument o obyčejně neobyčejné kapele, která rozhodně měla víc štěstí než rozumu. Technicky nadprůměr. Všichni to srovnávají s Bohemian Rhapsody, jako by to šlo, když je premisa a hudba jen to, co to spojuje. Jinak je to někde jinde. Tohle je samozřejmě míň komerčně přístupný, kdo nemusí metal, tohle si nepustí. Kdo má rád hudbu, Bohemian si pustí. 4* a.k.a 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, je to film. Nie dokument, už vôbec nie zostrih domácich videí či dokonca skrytých kamier. Ale je to film, ktorý NECÚVA! Pred ničím. Nie len pred rockandrollovým šialenstvom, ale ani pred tragickými dôsledkami celého toho besnenia. A ani vtedy, keď dôjde ku tragédii, ktorá s tým cirkusom nemá spoločné nič (alebo má?) a je "v rozpore s vesmírnymi zákonmi" (alebo naopak v plnom súlade s nimi?). Kamera neuhýba ani na moment, naopak, je prítomná pri každom okamžiku, dobrom či zlom, veselom či tragickom. Akoby ožila, stala sa súčasťou kapely a plne sústredená ku divákovi, ktorému všetko toto sprostredkováva naplno, prehovárala - Čo sa cukáš? Čo sme si do dna vychutnali, to sme si aj do dna vyžrali! Ber alebo uteč. My sme Mötley Crüe... a inak to už nebude! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat pár laskavých slov o filmu THE DIRT. Ne, není dobrý. Ale ruku na srdce, vážně si myslíte, že film o MÖTLEY CRÜE, který navíc vznikl v produkci kapely a podle knih všech čtyř členů může být dobrý? Výsledkem je vlastně taková glam metalová Bohemian Rhapsody pajcnutá Vlkem z Wall Street, film o tom, že ať bylo, co bylo, kapela je hlavně rodina. Oproti Bohemian Rhapsody se tam trochu víc smilní, squirtuje, šňupe koks z prdelek, střílí herák, běhá bez kalhot, demolují pokoje, líže moč u bazénu, ukazují řitě na veřejnosti... Takže hlavní první polovina je fun a zjevení Madmana ze země Oz patří k vrcholům. Ve druhé už to posmrkává dojetím a je to přesně tak přesvědčivý, jako když drama o smrti dítěte natáčí výhradní režisér vidláckých srandiček Jackass. Oscara to asi nedostane, i když je to líp nastříhaný než Bohemka a paruky to má stejně směšný. Že jsou MÖTLEY CRÜE dobrá kapela vás to taky nepřesvědčí. Ale že glam byla hovězí mutace metalu a tahle čtyřka to autenticky cejtila, tomu se věřit dá. God Bless the Children of the Beast! ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju dokument do světa rocku 80tých let. Co na tom, že hudba nic moc (ve srovnání s jinými velikány té doby). Co na tom, že kapelu jsem znal jen proto, že v ní bubnoval jeden týpek s velkým čur*kem, který párkrát nafackoval sex idolu 90tých let. Já se děsně bavil. Nenudil jsem se ani minutu. Pokud chcete alespoň trochu ochutnat té doby, tohle je přesně pro vás. Bohemian Rhapsody bylo skvělý, ve srovnání s tímhle, to byl jen polotovar z krabice, rýže ze sáčku, česnek v prášku ... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Odpudivo naturalistické, ale zato mimoriadne zábavné vyobrazenie toho, ako asi vyzeral život rockových hviezd v 80. rokoch. Tých nechutných, bizarných, zvrátených, šialených a odporných scén a situácii je v tomto filme toľko, že ak by ich naložili na vlečku, žiadny kôň ju neutiahne. Môžte mať na háku Mötley Crüe aj celý glam rock, ale tento flick rozhodne neobchádzajte. Toto je jedna veľká, šialená jazda plná alkoholu, drog, lacných žien a ľudských pokleskov. Ale pozor, nie je to len samoúčelná prasačina. The Dirt je hlavne životopisný film, čo sa naplno a s plnou vážnosťou prejaví až v druhej polovici snímku. V jednej chvíli sa budete zabávať, smiať a užívať si príbeh, no v tom sa dej preklopí do nekompromisnej, mimoriadne depresívnej drámy, plnej nešťastia a smrti. O stupeň lepšia sranda ako Bohemian Rhapsody, a o parník akčnejšia a uletenejšia. Ozzyhy pri bazéne budem mať ešte dlho pred očami....fuj... toto sa naozaj stalo? SexDrugsRocknRoll and fuck em all.... 80 %!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)
  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama