Reklama

Reklama

Yamakasi 2 - Velká výzva

  • Česko Velká výzva (více)

Obsahy(1)

Členové Yamakasi beze strachu šplhají po vysokých budovách a létají vzduchem. Při setkání v Bangkoku náhodou narazí na skupinu bezohledných bojovníků, kteří pracují pro Yakuzu. Když se jeden z členů Yamakasi zamiluje do dívky z konkurenčního týmu, ocitá se náhle on i jeho přátelé v nechtěné válce gangů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dvojka je narozdíl od jedničky už "jen a pouze" typickej akční film ve stylu například Rush hour a podobých filmů s podobným zápletkama a navíc má Yamakasi 2 fakt otřesnej scénář, ale když řikám otřesnej, tak myslim fakt naprosto otřesnej, kdy se člověk někdy dočká i pocitu, že snad na půl hodiny usnul, jinak by přece nebylo možný, že se postavy tak znaj, ví kde se najít atd., ale to je fuk, hlavní je, že to baví a to hodně, že akce je dostatek a že o akrobacie, skoky a šplhání ve výškách tu nouze taky neni. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Scénař je ještě více stupidní, než u jedničky a to je už co říct ... velká škoda čekal sem mnohem víc a přitom i to bylo málo ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film z francúzskej produkcie. Má iba priemerný príbeh o skupinke priateľov, výborných atlétov špecializujúcich sa na umenie Le parkour, ktorí sa rozhodnú ísť do Thajska pomôcť svojmu priateľovi s telocvičňou, ktorú si tam otvoril, ale dostanú sa do problémov s miestnymi gangstermi, ale aj Yakuzou. A navyše jeden z nich sa zamiluje do členky nepriateľského gangu, ktorá jeho city opätuje. Spracovanie ale moc chváliť nemôžem, oceňujem, že aj kvôli krátkej dĺžke má film pomerne slušné tempo a tak sa tu ani moc nudiť nedá, ale celé to pôsobí až neuveriteľne naivne a detsky, je tu plno tých typických prvkov, ktoré sa snažia pôsobiť poučne, ale je to skôr trápne a snáď nič tu nefunguje tak, ako má, takže dej ma tu vôbec nezaujal, pretože tu nie je vôbec o čo stáť. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani nie práve naideálnejšia. Akcie sú obsahovo pomerne podobné, ale v niektorých ide viac o prezentáciu umenia pohybu, na čo sa pozerá dobre, vidno, že všetci zúčastnení to ovládajú na vysokej úrovni, takže na ich schopnosti je radosť pozerať a potom scény, v ktorých už ide hlavne o zneškodnenie protivníka v rôznych súbojoch, ktoré síce tiež nie sú zlé, ale moc ma nezaujali hlavne kvôli až mimoriadne slabým protivníkom. Stačí jeden slabší kop alebo úder, ktorý viditeľne nemá potrebnú tvrdosť a napriek tomu protivníka automaticky zneškodní. A sklamaním je aj vizuálny štýl akcie, keby sa jednalo o bežný akčný film, v ktorých ide o bežné súboje, prestrelky a podobne, tak by bol ideálny, lenže toto je práve štýl bojových filmov, kde ide o vychutnávanie si schopností zúčastnených a na to je tu až príliš moc strihov, takže to tým rôznym akrobatickým prvkom znižuje kvalitu. Najviac sa mi páči úvodná naháňačka s loptičkou, v ktorej ten Le parkour vynikne najviac. Herecké obsadenie je bez problémov, nikto tu hereckým umením práve nevyniká, ale je tvorené skutočnými odborníkmi na toto umenie, takže si nemôžem sťažovať. Réžia a technická stránka nie sú zlé, aspoň potrebné štandardy sú splnené, ale spomínané nedostatky dojem predsa len znižujú. Síce táto údajná dvojka a to len podľa distribúcie má s jednotkou spojené len obsadenie a Le parkour, ale tá sa mi páčila určite viac. Bola taká prirodzenejšia, normálnejšia a na nič sa nehrala, jednoducho ideálna oddychovka, toto pokračovanie sa raz dá pozrieť, ale dej je až moc slabý a akcia nie je až tak kvalitná, aby to stále za väčšiu pozornosť. 55% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Akčnější nežli první díl. I když se film moc nedá brát jako pokračování ale spíše jako samostatný film. Ale rozhodně je to větší zábava. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velká výzva která ani trošku nenudí já prostě tenhle sport mám rád a tyhle filmy taky i když nejsou buhvi jak dokonalé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako na porno ani na tento typ filmu nikto nečumí kvôli deju. Takže nechápem, prečo zaberá toľko priestoru, aj keď za nič nestojí a akcie je tu znova ako v jednotke minimum. A ani prevedením neohúri. Žiadny pamätný kaskadérsky kúsok sa nekoná a tá ústredná banda mi už regulérne liezla na nervy. Celkovo to je o ničom film a rovnako ako jednotku by som ho nikomu neodporúčil. Už pred rokmi to bola slabota a v dnešnej dobe, keď je youtube plný parkouristov, to je úplná tragédia. 2/10. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Tak oproti jednicce, to uz mam nejaky poradny dej a o hodne lepsi scenar. Kloubi se tu akcni sceny a obratnost a pouzivani jakychkoli predmetu k obrane i utoku. Moc se mi to libili i kdyz na 5* to fakt nema. Takove filmy to mozu. ()

c.tucker odpad!

všechny recenze uživatele

Z jakého důvodu to česká distribuce vydala pod názvem Yamakasi 2 (jen proto, že tam hrají stejní "herci" z týmu Yamakasi???) Scénář strašně smrdí a jsou v něm jámy proti nimž je Macocha golfová jamka. Tentokrát to snad ani nebylo k smíchu (výjma polibku na konci). Tenhle scénář psal nějakej opilec a několikrách vynechal vysvětlení nebo vůbec hlubší pohled na věc, protože se všichni z ničeho nic znají a není vykresleno jejich pozadí, což zrovna v tomhle filmu dost vadí. Je tam plno WTF scén, které se opravdu nedají překousnout (pár příkladů: Kenjee se učí muay thai, proč a tak divně ho vzal ten mistr?!?; Logan čeká na Tsu bez vysvětlení a udání důvodu a pak vyhopsne na střechu?!? a plno dalších). Jedna část děje byla úplně nadbytečná a kdyby místo ní radě u podstatných věcí podali řádné vysvětlení, tak by udělali lépe - byla to ta část, kde Williams jde do kláštera?!? Řeknete si je to dějově v prdeli, tak to je pohodovej akční snímek, ale tentokrát je parkouru málo chlastu u bezdomovců a k tomu je to naprosto vykurveným způsobem natočeno a sestříháno. Je použito zbytečně moc lan a počítačové techniky, což kazí požitek. ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Výborný parkour a free-running, ale bitky nic moc a po dějové stránce hrozná slabota. Navíc je to hrozně ale hrozně debilní a strašně cheesy. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Skájící černoši a číňani po budovách? Děkuji, nechci. Nějaká ta akce tam byla, honičky, bitky atd., děj žádná sláva, obsahově taky slaby. Jak nad tím tak přemýšlím, tak mi přijde, že to nemá asi ani na ty dvě hvězdy, respektive je to něco mezi jedna dvě. ()

Antek odpad!

všechny recenze uživatele

Bandička kamarádů se sebrala a natočila, jak zpomaleně seskakují metrové zídky (a při každém dopadu udělají kotrmelec -- taky zpomaleně). Jenomže když už zapomněli na příběh (jedním slovem „shit“), měli se soustředit na to, o co tu mělo jít. Totiž o ty všechny akrobatické kousky, okolo kterých se to všechno točí a paradoxně to je největším kamenem úrazu. Místo efektního celistvého záběru na nějaký vypečený kousek jsou skoky rozstříhány do tří fází: 1 - hrdina se chytí nějaké tyče a pustí se jí; 2- hrdina letí; 3 - hrdina dopadá na zem (a udělá kotrmelec). Takže nakonec to všechno vypadá tak, že bylo vše bezpečné a to by tak (podle mého skromného názoru) rozhodně působit nemělo. První díl jsem neviděl, a po tomhle si ho určitě nepustím. Smutné na tom je to, že se to mé „bandičce“ kamarádů líbí (dokonce tomu, co se děje na plátně, říkají „umění“). Asi se musím porozhlédnout jinde. :-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem dal Yamakasi #1 4 hvězdičky, musím dát tady o jednu méně. No jo... ale bacha! Tohle není Yamakasi #2! To jen mazaný distributor zase na něčem parazituje... no takže nic. Srovnání padá (nemá to smysl). Přesto to na víc než 3 hvězdičky není protože je to: víc akce, víc soubojů, méně parkur, méně scénář a ta vychcanost distributora mě taky nakrknula (jinak bych po tom filmu asi nesáhl). Víc než průměr nedám. Slabý průměr... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chcelo to byť cool, chcelo to hrať na efekt a preto skombinovalo to dobré z jednotky s nindžami. Lenže nindžovia boli v kurze naposledy v osemdesiatkách, takže asi tak. Nerátam Ninja Assassina a Ninju s Adkinsom. ()

Kalper 

všechny recenze uživatele

Oddechová záležitost. Le parkour v celé své kráse, nadsazené bojové scény, jenž jsou výborně zrežírovány - to jsou největší taháky tohohle filmu. Vizuální zpracování si také zaslouží pochvalu, jen scénář je poněkud malomocný. Jinými slovy - skvělá podívaná! ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Poměrně odpočinkový film postavený pouze na fyzických, nikoli hereckých schopnostech hlavních představitelů. Když opomenete svižné akční scény, zjistíte, že děj filmu je naprostá kravina s jednoduchou zápletkou a mizerným závěrem. Závěrečná scéna s hromadou šermujících se Thajců a Japonců už mě přišla spíše zbytečná a zdlouhavá, navíc jsem nepochopil, proč hlavní hrdinové neutekli a začali se šermovat taky....zbytečná natahovačka! Kdyby odešli po svých třeba efektním výskokem z okna a seskočením po lešení, určitě to by to vypadalo líp... 30% ()

Reklama

Reklama