Reklama

Reklama

Yamakasi 2 - Velká výzva

  • Česko Velká výzva (více)

Obsahy(1)

Členové Yamakasi beze strachu šplhají po vysokých budovách a létají vzduchem. Při setkání v Bangkoku náhodou narazí na skupinu bezohledných bojovníků, kteří pracují pro Yakuzu. Když se jeden z členů Yamakasi zamiluje do dívky z konkurenčního týmu, ocitá se náhle on i jeho přátelé v nechtěné válce gangů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film z francúzskej produkcie. Má iba priemerný príbeh o skupinke priateľov, výborných atlétov špecializujúcich sa na umenie Le parkour, ktorí sa rozhodnú ísť do Thajska pomôcť svojmu priateľovi s telocvičňou, ktorú si tam otvoril, ale dostanú sa do problémov s miestnymi gangstermi, ale aj Yakuzou. A navyše jeden z nich sa zamiluje do členky nepriateľského gangu, ktorá jeho city opätuje. Spracovanie ale moc chváliť nemôžem, oceňujem, že aj kvôli krátkej dĺžke má film pomerne slušné tempo a tak sa tu ani moc nudiť nedá, ale celé to pôsobí až neuveriteľne naivne a detsky, je tu plno tých typických prvkov, ktoré sa snažia pôsobiť poučne, ale je to skôr trápne a snáď nič tu nefunguje tak, ako má, takže dej ma tu vôbec nezaujal, pretože tu nie je vôbec o čo stáť. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani nie práve naideálnejšia. Akcie sú obsahovo pomerne podobné, ale v niektorých ide viac o prezentáciu umenia pohybu, na čo sa pozerá dobre, vidno, že všetci zúčastnení to ovládajú na vysokej úrovni, takže na ich schopnosti je radosť pozerať a potom scény, v ktorých už ide hlavne o zneškodnenie protivníka v rôznych súbojoch, ktoré síce tiež nie sú zlé, ale moc ma nezaujali hlavne kvôli až mimoriadne slabým protivníkom. Stačí jeden slabší kop alebo úder, ktorý viditeľne nemá potrebnú tvrdosť a napriek tomu protivníka automaticky zneškodní. A sklamaním je aj vizuálny štýl akcie, keby sa jednalo o bežný akčný film, v ktorých ide o bežné súboje, prestrelky a podobne, tak by bol ideálny, lenže toto je práve štýl bojových filmov, kde ide o vychutnávanie si schopností zúčastnených a na to je tu až príliš moc strihov, takže to tým rôznym akrobatickým prvkom znižuje kvalitu. Najviac sa mi páči úvodná naháňačka s loptičkou, v ktorej ten Le parkour vynikne najviac. Herecké obsadenie je bez problémov, nikto tu hereckým umením práve nevyniká, ale je tvorené skutočnými odborníkmi na toto umenie, takže si nemôžem sťažovať. Réžia a technická stránka nie sú zlé, aspoň potrebné štandardy sú splnené, ale spomínané nedostatky dojem predsa len znižujú. Síce táto údajná dvojka a to len podľa distribúcie má s jednotkou spojené len obsadenie a Le parkour, ale tá sa mi páčila určite viac. Bola taká prirodzenejšia, normálnejšia a na nič sa nehrala, jednoducho ideálna oddychovka, toto pokračovanie sa raz dá pozrieť, ale dej je až moc slabý a akcia nie je až tak kvalitná, aby to stále za väčšiu pozornosť. 55% ()

system 

všechny recenze uživatele

70%. Jako oddychovka je to fajn, samozrejme se to nesmi brat prilis vazne, jinak si film neuzijete:-). Pokud ovsem preskocite trapny scenar a jeste trapnejsi dialogy (Yamakasi opravu neni herecka skupina:-), ceka Vas svizna akce plna kaskaderskych kousku, parkouru (opakuju, ze Parkour je sport) a bojovych scen, vrcholem budiz scena na bambusovem leseni. Francouzi proste umi. ()

Reklama

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Tak teda po prvnim filmu, kterej na mě docela zapůsobil, mi tohle dost vadilo.. Joojoo, gangy začnou nemilosrdně bez zřejmýho důvodu ničit turisty kvůli tělocvičně, která jim z bůhvíjakýho důvodu vadí, přičemž jeden s turistů je něco jako potomek budhistickýho mnicha a chvilkou pobytu v klášteře získá schopnosti k oživování lidí.. Nekoukal jsem sice dvakrát pozorně, přiznávám se, ale musel jsem se neustále ptát: Proč?? Odpad nedávám jen proto, že jsou i horší způsoby na zabití hodiny a půl času.. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

To teda byla slabosta.. kde jsou ty stare dobre časy base-jumpingu.. a mimoúrovňové akrobacie..? na co ten přiškrcený příběh o přátelství a zradě..? na co najednou bojová umění..? nebo to znamená, že každěj do umí hopsat, umí zároveň perfektně jiu-ji-tsu.. kung-fu? a co mela znamenat ta scéna alá Kill bill 1? myslim tu Uma Thurman vs. Crazy 88.. to bylo jako co..? Bohužel.. i tahle dvojka pokračuje spíše v neveselé tradici nevydařených dvojek.. ()

Antek odpad!

všechny recenze uživatele

Bandička kamarádů se sebrala a natočila, jak zpomaleně seskakují metrové zídky (a při každém dopadu udělají kotrmelec -- taky zpomaleně). Jenomže když už zapomněli na příběh (jedním slovem „shit“), měli se soustředit na to, o co tu mělo jít. Totiž o ty všechny akrobatické kousky, okolo kterých se to všechno točí a paradoxně to je největším kamenem úrazu. Místo efektního celistvého záběru na nějaký vypečený kousek jsou skoky rozstříhány do tří fází: 1 - hrdina se chytí nějaké tyče a pustí se jí; 2- hrdina letí; 3 - hrdina dopadá na zem (a udělá kotrmelec). Takže nakonec to všechno vypadá tak, že bylo vše bezpečné a to by tak (podle mého skromného názoru) rozhodně působit nemělo. První díl jsem neviděl, a po tomhle si ho určitě nepustím. Smutné na tom je to, že se to mé „bandičce“ kamarádů líbí (dokonce tomu, co se děje na plátně, říkají „umění“). Asi se musím porozhlédnout jinde. :-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama