Reklama

Reklama

12 dní hrůzy

(TV film)
  • Jihoafrická republika 12 Days of Terror (více)

Leto roku 1916. Prázdninové mestečko na brehu štátu New Jersey je zaplavené dovolenkármi a takmer nikoho nezaujíma nejaká vojna, ktorá sa odohráva v ďalekej Európe. Príde však k usmrteniu plavca a všetko naznačuje, že naňho zaútočil žralok. To sa však nepáči miestnym podnikateľom. Navyše sa očakáva príchod prezidenta, a tak sa politické špičky snažia udalosť zamiesť pod koberec tvrdením, že zranenie mohla spôsobiť ponorka a ak to bol aj náhodou žralok, išlo iba o ojedinelý útok, ktorý sa nebude opakovať. Kúpaciu zónu ohradia oceľovou sieťou, ale žralok si nájde inú cestu a mesto čaká 12 dní hrôzy. Počet obetí narastá, mesto zachváti žraločia mánia. Ľudia sa snažia zabijaka zabiť, alebo na ňom zarobiť. Plavčík Alex sa rozhodne zorganizovať na ľudožrúta lov. Spojí svoje sily s prírodovedcom dr. Nicholsom a zápas s prírodou sa začína... (TV JOJ)

(více)

Recenze (15)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkné barvy, skvělý zvuk a to je tak asi vše. A přitom to byla zajímavá myšlenka. Žralok, který všechny obelstil a dostal se do města v malé říčce........ Nápad parádní a dokonce i reálný, ale mne prostě zklamal ten konec. Místo aby začal dlouhý lov na žraloka a urputný boj, tak byl pouze střih a žralok visel na háku a to během jedné minuty. Takhle se horror přece nedělá :-) OBSAH : Je horké léto 1916, na mořském pobřeží odpočívá horda dovolenkářů. Koupání a opalování je nejmodnějším trendem, zvláště, když voda je teplá a bezpečná. Avšak letos se všichni přesvědčili, že opravdovým králem moře, je velký žralok lidožrout. I když byl usmrcen člověk, vedení města pláže nezavírají. Dochází k dalším atakům na lidi.Koupaliště je tedy obehnáno kovovou sítí. Žralok se nyní k plavcům nedostane. Stane se však podivná věc. Žralok si najde cestu, kterou nikdo nečekal a město tak čeká 12 dní hrůzy! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEŽ CHODIŤ DO ŠKOLY...LEPŠIE JE BYŤ VO VODE S RYBOU." ,,OKREM TÝCH VEĽKÝCH, ČO HRYZÚ." __ Filmové spracovanie skutočných udalostí o útokoch ľudožravého žraloka inšpirujúce Petra Benchleyho k napísaniu novely, z ktorej Steven Spielberg následne vytvoril svoj legendárny prvý megahit. Pár rokov dozadu sa mi podarilo dostať do rúk vydanie časopisu Výber Reader´s Digest z júna 2002, kde na obálke stálo ,,Čeľuste - ako to bolo v skutočnosti", čím som sa najprv dostal k obsiahlemu opisu udalostí a o niečo neskôr k tomuto filmovému spracovaniu. Počas jeho sledovania som priebežne kontroloval nakoľko presne sa zobrazené udalosti zhodujú s tými napísaný a treba dodať, že v pomerne značne miere iba so zopár odlišnosťami (druhou obeťou nebol plavčík ale poslíček z hotela, žraloka napokon zabil drezér Schleisser, čo je tu -vzhľadom na jeho malú úlohu- iba naznačené), ktoré sú z časti vynútené snahou o jednotnejšiu naráciu. Nízke hodnotenie tu má film zrejme najmä za svoje TV spracovanie, polodigitálneho a poloumelého žraloka a nepochybne aj za slabú dramatizáciu v závere, kedy zabitie žraloka vôbec nevidno. Počas 83 minút čistého času však nie je čas na vedľajšie odbočky vďaka ktorým má film spád a osobne ma zaujalo porovnanie z osadenstva najlepšie hrajúceho Johna Rhysa-Daviesa, ktorý sa vo svojej úlohe starého morského vlka ani náhodou nechytá na postavu Quinta v podaní Roberta Shawa. (204. hodnotenie, 14. komentár k filmu) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po delší době vznikl zase alespoň trochu originální film o žralocích. Přestože je tento kousek diváky často odsuzován a přirovnáván k dalšímu odpadu, tak mě se docela líbil. Bohužel ani zde se tvůrci nedokázali vyvarovat několika do očí bijících chyb, které nakonec poškodili celkovou úroveň filmu. Především pak lehce odfláknutým závěrem a místy opravdu komickým scénářem. Atmosféra filmu se po celou dobu snaží udržet svižné tempo a přestože je děj míst naprosto zbytečně natahován nepříliš zajímavými dialogy, moc jsem se nenudil. Asi největším primem je samotná práce s kamerou, která dokázala několikrát doslova vyčarovat opravdu kvalitní záběry, které byly skutečnou pastvou pro oči. Poněkud horší to již bylo s většinou hereckých výkonů, které byli místy až podprůměrné. Asi nejlépe si vedl známý herec John Rhys-Davies, který ovšem nemohl utáhnout celý film ani omylem. No a úplný závěr se jim opravdu nepovedl. Rozhodně zde nečekejte žádné velkolepé finále a nezapomenutelný souboj se žralokem, protože tvůrci si na to prostě netroufli, takže to doslova odflákli několika střihy a následným happyendem. 4/10 ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Klasický klon Čelistí a podobných, ovšem zasazený do krásného městečka na počátku dvacátého století. Myšlenka dobrá, nicméně k dokonalosti se jí nepovedlo dotáhnout. Závěrečný lov na žraloka byl jiný než je obvyklé, což je myslím i dobře, nicméně mnoho z toho co se tam dělo není moc reálné a bylo to myslím i krátké. Žralok jako takový nic moc, ale na to si člověk musí zvyknout, že v dnešní době kdy není problém ve filmovém plátně přivést k životu dinosaury i monstra z jiných vesmírů, tak takovou banalitu jakou je žralok nikdo neumí. Děj nic moc, to vyprávění mi do toho taky moc nesedlo a hlavně to vůbec nebyl horor. 30% ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

moje oblíbené téma žraloci, ale přeci jen filmy a skutečnost je jiná v každém filmu je to hodně nadsazené, takle se prostě žraloci nechovají, ale jak jinak člověka upoutat ke křeslo aby se na to podíval? udělat to tak, aby to byla jako realita, a pak se nedivme, že se většina lidí žraloků bojí, já k rozhodně nepatřím. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama