Reklama

Reklama

Do hlubiny

  • USA Into the Blue (více)
Trailer

Když čtyři mladí potápěči narazí na legendární vrak, který dle pověstí ukrývá zlato v hodnotě mnoha miliónů dolarů, zdá se, že se jim konečně splnil velký sen. Nedaleko však odhalí další, tentokrát mnohem hrozivější "poklad". Všichni čtyři si slíbí, že budou o nálezu mlčet, aby mohli vrak lodi vyzvednout dříve, než se o něm dozví konkurenční lovec pokladů, který by je o něj mohl připravit. V sázce je však až příliš mnoho a velmi brzy se ukáže, jak byl jejich slib pevný. Kromě možné zrady na ně navíc v hlubině čeká celá řada dalších nebezpečí. Z lovců se náhle stává kořist... Příběh filmu Do hlubiny může být fikcí, ale mánie, související s hledáním pokladů, ukrytých ve vracích na dně moří, je zcela reálná. Bahamy, u jejichž břehů se od 15. do 18. století potopilo více než 500 španělských galeon, proto byly při hledání vhodného místa pro natáčení velmi logickou volbou.. Jen kousíček od břehu zeje obrovská, několik set metrů hluboká propast, která přitahuje spousty lososovitých ryb. A tam, kde jsou ryby, jsou i žraloci - převážně jde o mírumilovné karibské útesové žraloky, ale místy také o nevypočitatelné tygří žraloky. Oba tyto druhy tvoří ve scénáři Matta Johnsona důležitou součást příběhu. Zčásti jsme sem přišli právě kvůli těm žralokům," říká producent David A. Zelon. "Ne všichni diváci ale asi uvěří, že se herci opravdu pohybovali ve vodě se žraloky. Budou si myslet, že jde o digitální triky. Ve spoustě scén jsou žraloci s herci v bezprostřední blízkosti. Po celou dobu jsme u nich měli lidi, kteří zajišťovali maximální bezpečnost herců, protože žraloci stále kroužili okolo." Ve světových oceánech se v hloubce do dvaceti metrů skrývají poklady v hodnotě přes 6 miliard dolarů. a stále čekají na svého šťastného nálezce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (266)

Matty 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem zažil jedno nepříjemné procitnutí. Pokud se opravdu jedná o akční thriller pro teenagery, již teenagerem nejsem. Toto zjištění mě mrzí o to víc, jak mladě se stále cítím. Již dlouho jsem neviděl tak nudný film, který má být primárně zábavný. Problém tkví především ve scénáři. Více než hodinu chybí pořádná motivace, nějaký hnací motor, který by diváka udržoval v neustálém napětí. Film se nemůže rozhodnout, jestli bude spíše dalšími Lovci pokladů nebo dalším Jednoduchým plánem. Chvílemi to vypadá, že ani jedním, že se úmyslně vydává zcela odlišnou cestou než všechny předchozí thrillery, aby scénárista nakonec sáhl po tom nejpravděpodobnějším a již tolik ohraném schématu. Dívání se na opálené mladé bělochy, kterým budete závidět leda tak těla, nikoliv inteligenci, potápějící se někde na Bahamách, se poměrně brzy omrzí. Podvodní scény přitom dávají tušit, že John Stockwell není netalentované pako, což se naplno projeví během posledních cca dvaceti minut, během jediné části filmu, kterou jsem si opravdu užíval. Jediné části filmu, která naplnila má očekávání. Kéž by se o celém filmu dalo napsat, že plní svůj účel stejně zodpovědně jako Jessica Alba v hlavní roli. Mé slabší dvě jsou hlavně za její lepší dvě. 35% Zajímavé komentáře: jojinecko, genetique, castor ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono to je asi trapné , že u některých filmů se dá honodit jen to že se tam objevuje sexy herečka, či její zadek , postava nebo prsa, ale je to trapné hlavně od tvůrců filmů, když je to ,,nej,, co ve filmu je. Tady je to ještě o jednu * výše ze příjemné podmořské záběry. Paul Walker to fakt je spíše směšné ,že hraje podobné role, ale co jiného by vlastně měl hrát?? Nehrát??Ale ne, nějak se živit musí. Když jsem dokoukal film Do hlubiny, řekl jsem si, že jsme se díval do blbiny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdo hodnotí film podle kvalit příběhové, zpracování a tak dále. Ta druhá skupina čumí na tu holku, která si s divákem u televize jednoduše pohrává. Jenže to je v tom ten problém, že autoři počítali s tím, že ona bude stačit a na další věci se nezaobírali. Jessica Alba není dobrá herečka. Ne že bych ji neměl rád, ale spíš využívá svůj zevnějšek k tomu, aby mohla točit ve vydařených filmech. Tenhle příběhově připomíná pád do propasti, možná ještě větší než je na Českém území Macocha. Film, který mě tak naštval jeho blbostí, až jsem z toho poté zblbnul taky. Já každopádně vím, že se na to znovu nekouknu a ty, ač krásné vnady, mi za to nestojí. --- Odešel jsi z práce? - Vyhodili mě... Ale s tím jsem počítal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $18,801,234Tržby Celosvetovo $44,434,439║ Dobrodružné filmy v posledných rokoch dopadajú dosť nevýrazné, nemajú už čo ponúknuť, za každým sa odohrá podobný prevarený príbeh, kde nie je ani najmenší závan originality. Herci si tu svoje úlohy len nezáživné s drsnáckymi výzormi odbijú a tým všetko hasne, akcia, napätia, všetko je na jedno kopyto povrchné ako samostatný záver filmu, ktorý sa snaží byť nadupane zbesilo akčný ale keď to nejde tak to nejde. Zamrazí aj nevyužitie Jessici Alby premávajúcej sa v plavkách. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hloupé, naivní, povrchní... a už mi docházejí urážky. ;) Pokud vám ke štěstí stačí Jessica Alba, která je permanentně v plavkách a každou sudou minutu se líbá s Paulem Walkerem, který má zjevně voperované žábry, pavoučí instinkt a GPS tam, kde smrtelníci mívají játra, pak je tu mikroskopická šance, že se vám Do hlubin bude přes veškerou svojí unylost a omezenost líbit. Ta šance je ale vážně mizivá a pokud je vám víc než dvacet, měli byste se radši potápět jinde. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, přeci jedno krásné tělo s úsměvem jako (Černý) anděl nemůže donutit dostatek lidí, aby šli na tento podprůměrný film. Vlastně nemůže, ale když se k Jessice Albe přidá Paul Walker určitě slečen a pánů do kin zavítá dostatek. Dostanou za své peníze trochu popcornu, coca coly, krátkou ukázku potápění a malinko slušného filmu.Příběh jako by už někdo vymyslel před 30 lety a jen se stále obměňuje. Něco spadne do vody nebo se potopí, pár amatérů tento poklad nalezne, ale pak jsou nuceni ho vidat pravým majitelům a happyendu nakonec se nikdy nevyhneme. Lehké schéma jako pírko a stále se najdou tací, kteří ho neprokouknou. Kdo čekal víc, je nám líto reklamace nevedeme. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jessica je dokonale krásná a Paul Walker je pro mě po "Running Scared" bůh, takže se mi tenhle film docela líbil. Ashley Scott je navíc taky moc pěkná. Jinak se tu hlavně plave a plave. Moc akce tu není a když už, tak hlavně ve vodě což je dost nuda. Jako letní výplach, ale ideální film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. Good Old Days 2. Time of Our Lives 3. Think It Matters 4. Clav Dub 5. No Trouble 6. Whoa Now 7. VIP ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s kolegou Enšpíglem. V tomto filmu stojí za pohled akorát Jessica Kalba. A za poslech stojí ještě písnička Time of our lives od PVD. Jinak je to o hovně. Já jsem to ani nedokoukal. Pokud nejste Michal Kolesa a nehodnotíte kvalitu filmu podle množství záběrů na plavající ženy, tak od toho dejte ruce pryč. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vizuál je pekný a keď kamera sníma nejaké to podmorské dno a v ňom Jessicu Albu, tak sa na to naozaj dobre pozerá. Pozerať sa však na to isté 100 minút je už priveľa . Okrem toho to neponúka nič zaujímavé. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnej příběh, sladká a perfektně tvarovaná Jessica Alba a pěkný scény pod vodou, mě se to prostě líbilo, sice je to trošku zbytečně dlouhý a příběh nepřináší nic novýho a je dost jednoduchej a předvídatelnej, ale mě to po celou dobu bavilo a vůbec mi nevadilo, že Walker několikrát za film trhnul světovej rekord v délce zadržení dechu ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přílíš dlouhá azurová nuda. Potápění krásných lidí v krásném modrém moři, kolagenem opíchané rty bronzové Jessicy zdouvající se pod mořskou hladinou a už poněkolikáté sterilní herectví Walkera. Na druhou stranu chápu, že kdyby ty dva čistě hypoteticky v rolích nahradily Anna Magnani a Peter Lorre, tak to spousta lidí nedocení.. Josh Brolin má smůlu, že nemohl účinkovat v Záhadě hlavolamu. Kvůli vlasům by mu zcela určitě neutekla role Mažňáka.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film s typickým scénářem o objeveném pokladu, který se dá zpeněžit, nějaká ta zrada, problém a výsledkem je happyend. Podobných filmů jsou tuny, problém u tohohle je, že scénář a veškeré scény v něm jsou na sebe naházeny bez rozmyslu, herecké výkony neoslní, jediným kladem, co se týče herců jsou jejich tělesné proporce. Na Walkera jsem zvědavý rozhodně nebyl a jeho jednorozměrnost mě až urážela. Se stejným neduhem se potýkala i Jessica Alba, a i když mě z počátku bavilo koukat na její horní, dolní a ostatní partie těla, tak po první hodině už ani to nestačilo. Prostě podprůměr s pěknými, ale plochými postavami. I na jedno shlédnutí dost drastická zkušenost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale no tak znova jedna príjemná blbostička, ktorá moc nepoteší, ani neurazí. Svižné, svieže, milé, trochu pritiahnuté za vlasy, hlavne scény, keď sa niekto ponorí a vydrží pod vodou dobreže nie desať minút bez kyslíku. Dvojica hercov je typickým lákadlo pre obe pohlavie, Jessica pre mužské, Paul pre ženské. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz chapem, preco mnohi uzivatelia dali filmu po 3 alebo 2 hviezdicky. Herci boli v pohode, zabery s kamerou nadherne, ale nieco mi tam chybalo, bud kvalitnejsi scenar, alebo viac akcie. 07.12.2007 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stockwell naštěstí pochopil, že točí letní akční oddychovku a nic si nenamlouval.. Přesto svojí dřívější sociální romancí Šílená/krásný dokázal mile překvapit.. Zde ale - scénář je NIJAKÝ, herci jsou nudní, z nichž se dvojice slečen (především pak pochopitelně Jessica Alba) jen neustále vrtí v plavkách a kamera voyeuristicky pozoruje jejich opálená těla.. Všichni jsou krásní, všechno klape, ale po polovině filmu je vám tak nějak jedno, jestli to dopadne nebo někdo přijde k úrazu!! Naivní záležitost s častými podmořskými záběry jako z reklamy na dovolenou!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z těch řad filmů na jedno podívání, které nikoho neurazí a fanoušky Jessicy Alba naopak potěší ( i když většina její práce ve filmu je líbat se s Paulem Walkerem). Dostatečná letní zábava ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Urostlí mládenci, lepé děvy, průzračné moře v barvě stoprocentního cyanu, rybiček jak ve veřejném akváriu... prvních 35 minut bylo pouhým zdlouhavým klipem, reklamou na turistická lákadla Karibiku. Pak někoho moudrého napadlo, že by ten film měl mít asi nějaký děj, že dovádění a cicmání pohledných lidí ve vlnách nejspíš divákovi nebude stačit ke štěstí. A tak ten moudrý kdosi oslovil svého šestiletého potomka, ať sepíše scénář - ale krasopisně, přesně podle písanky! Poté se nám do hudebního videoklipu vloudil poklad ze ztroskotané lodi, upadlé letadlo, narkotika, prohnilí padouši s mizernou muškou a vybíraví žraločí gurmáni. "Do hlubiny" se nepyšní dobrými hereckými výkony ani reálně vyhlížejícími situacemi, nabízí několik "povedených" guilty pleasure momentů, ovšem jak jsem večer byla ubitá horkem, nějak mi pohled na tolik čisté vody přišel jednoduše příjemný a mému uvařenému mozku ten tupoučký příběh celkem vyhovoval. 58% ()

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama