Reklama

Reklama

Do hlubiny

  • USA Into the Blue (více)
Trailer

Když čtyři mladí potápěči narazí na legendární vrak, který dle pověstí ukrývá zlato v hodnotě mnoha miliónů dolarů, zdá se, že se jim konečně splnil velký sen. Nedaleko však odhalí další, tentokrát mnohem hrozivější "poklad". Všichni čtyři si slíbí, že budou o nálezu mlčet, aby mohli vrak lodi vyzvednout dříve, než se o něm dozví konkurenční lovec pokladů, který by je o něj mohl připravit. V sázce je však až příliš mnoho a velmi brzy se ukáže, jak byl jejich slib pevný. Kromě možné zrady na ně navíc v hlubině čeká celá řada dalších nebezpečí. Z lovců se náhle stává kořist... Příběh filmu Do hlubiny může být fikcí, ale mánie, související s hledáním pokladů, ukrytých ve vracích na dně moří, je zcela reálná. Bahamy, u jejichž břehů se od 15. do 18. století potopilo více než 500 španělských galeon, proto byly při hledání vhodného místa pro natáčení velmi logickou volbou.. Jen kousíček od břehu zeje obrovská, několik set metrů hluboká propast, která přitahuje spousty lososovitých ryb. A tam, kde jsou ryby, jsou i žraloci - převážně jde o mírumilovné karibské útesové žraloky, ale místy také o nevypočitatelné tygří žraloky. Oba tyto druhy tvoří ve scénáři Matta Johnsona důležitou součást příběhu. Zčásti jsme sem přišli právě kvůli těm žralokům," říká producent David A. Zelon. "Ne všichni diváci ale asi uvěří, že se herci opravdu pohybovali ve vodě se žraloky. Budou si myslet, že jde o digitální triky. Ve spoustě scén jsou žraloci s herci v bezprostřední blízkosti. Po celou dobu jsme u nich měli lidi, kteří zajišťovali maximální bezpečnost herců, protože žraloci stále kroužili okolo." Ve světových oceánech se v hloubce do dvaceti metrů skrývají poklady v hodnotě přes 6 miliard dolarů. a stále čekají na svého šťastného nálezce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, protože se odehrává pod vodou a to ja mám rád ale rovnou se přiznám, že jsem od toho nic nečekal a ještě, že jsem tak udělal. Film má úžasně sympatické obsazení. Paul Walker je sympaťák ale že by mně jeho výkon nějak uchvátil to tedy rozhodně ne. Ashley Scott je krásná a Jessica Alba no ta je prostě dokonalá. Bez jakýchkoliv debat mně určitě zaujal scénář, který je velmi zajímavý a originální. Podmořské záběry jsou vskutku velmi dobře natočeny. Je to taková letní oddychovka při které si člověk opravdu odpočine, nemusí přemýšlet a především ho na dvě hodiny zabaví. Pro mně osobně jsou to spíše 3,5* a je třeba možné, že až to uvidím po druhé, tak s hodnocením půjdu na čisté 4*. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nemám rád béčkové slátaniny o pašerácích drog. Nemám rád ani filmy ve kterých ve druhém záběru probíhá zásadní debata mezi kladným a záporným hrdinou - takže je jasné jaké bude finále. Každopádně tato směsice záběrů moře - jako z dokumentu National Geographics - a pěkných holek - jako z pokleslého amerického erotického filmu - dokázala udržet mou pozornost po celou dobu. Vyložená oddychovka, která si na nic nehraje... ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

"A vy? Vy máte potápěčskou licenci? - Heleďte, já jsem právník..." :-D --- Zaplaťpánbů za Jessicu, jinak bych od obrazovky po chvíli utekl. Into the Blue má zkrátka jediné štěstí, že jeho druhá půlka celkem příjemně odsejpá, jinak by jeho konto zatížil další "odpad!". Ve vodě hybernující Paul Walker mi totiž vskutku neučaroval, stejně jako čelní náraz do Nissana v nemalé rychlosti a bez jakýchkoliv následků (ti tři pak byli opravdu roztomilí, jak tam seděli, jako by se nechumelilo), Jaredova všudypřítomná sušička (nebo snad voda v Atlantském oceánu není mokrá?) a další logické džuzny. Spoléhání se na to, že to "zadek Jessicy nějak uhraje", bylo až zoufale průhledné a jen zpola funkční. Ohraný scénář bez režisérovy pořádné invence pak nezafungoval pro jistotu vůbec. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jaredovým celoživotním snem, bylo nalézt legendární potopenou loď, a zabezpečit tak navždy sebe i svoji přítelkyni Sam. Při jednom výletu s kámošem Brycem a jeho přítelkyní sice vrak lodi naleznou, ale nedaleko také najdou havarované letadlo plné kokainu. Místní drogoví dealeři po svém zboží také pátrají, a Jared s přáteli se nachází před nejtěžším rozhodnutím svého života - vše ohlásit policii a vzdát se tak legendárního pokladu, nebo se zaplést do obchodu s drogami ... Nejvíc o tomto kvalitě tohoto filmu napoví, že zhruba po týdnu si pamatuji jediné - nádherné tělo Jessicy Alby. Navíc když se jedná o film, kde se větší část promenáduje jak ona, tak i její kolegyně Ashley Scott pouze v plavkách, koho by pak zajímala nějaká zápletka či příběh? Ale abych nekřivdil, jistý pokus zajímavý námět zde určitě byl - přeci jen, kdo by nechtěl být někdy v kůži lovce pokladů (a přítelem Jessicy Alby? :) ). Nicméně celý příběh je trochu naivní, naštěstí to ale (kromě Jessicy Alby) vyrovnává i nádherné prostředí (zvlášť, když je za okny -20 stupňů mrazu)... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Rovnako blbé ako 60. SEKÚND. A rovnako nablýskané, "prázdninové" a pri vypnutom mozgu zábavné. Walker opäť naznačil, že by z neho mohlo niečo byť, Jessica pôsobí vzrušujúco ale aj akčne. Film skvelo vystihuje letnú atmosféru, kamera sa hrá s pekným morom, zvodnými telami... Ja osobne si radšej pustím takúto "seriálovú" oddychovku ako kradnutie nejakých áut... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně na letišti, kdy Bryce (Scott Caan) svým přátelům představuje Amandu (Ashley Scott), vyjde na pozadí ze skleněných dveří stejná žena dlouhými hnědými vlasy a černou taškou na levém rameni. (DivX)
  • Jedná se o první film, který byl produkován a vydán studiem Metro-Goldwyn-Mayer pod záštitou Sony. (Mr.Hudson)
  • Sam, Amanda, Jared a Bryce se potápí na nádech nad vrakem lodi. Kluci se pod vodou ze srandy perou a Jaredovi spadnou hodinky na dno. V několika dalších záběrech se pak pravidelně hodinky objevují a mizí Jaredovi z ruky. (ČSFD)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama