Reklama

Reklama

Do hlubiny

  • USA Into the Blue (více)
Trailer

Když čtyři mladí potápěči narazí na legendární vrak, který dle pověstí ukrývá zlato v hodnotě mnoha miliónů dolarů, zdá se, že se jim konečně splnil velký sen. Nedaleko však odhalí další, tentokrát mnohem hrozivější "poklad". Všichni čtyři si slíbí, že budou o nálezu mlčet, aby mohli vrak lodi vyzvednout dříve, než se o něm dozví konkurenční lovec pokladů, který by je o něj mohl připravit. V sázce je však až příliš mnoho a velmi brzy se ukáže, jak byl jejich slib pevný. Kromě možné zrady na ně navíc v hlubině čeká celá řada dalších nebezpečí. Z lovců se náhle stává kořist... Příběh filmu Do hlubiny může být fikcí, ale mánie, související s hledáním pokladů, ukrytých ve vracích na dně moří, je zcela reálná. Bahamy, u jejichž břehů se od 15. do 18. století potopilo více než 500 španělských galeon, proto byly při hledání vhodného místa pro natáčení velmi logickou volbou.. Jen kousíček od břehu zeje obrovská, několik set metrů hluboká propast, která přitahuje spousty lososovitých ryb. A tam, kde jsou ryby, jsou i žraloci - převážně jde o mírumilovné karibské útesové žraloky, ale místy také o nevypočitatelné tygří žraloky. Oba tyto druhy tvoří ve scénáři Matta Johnsona důležitou součást příběhu. Zčásti jsme sem přišli právě kvůli těm žralokům," říká producent David A. Zelon. "Ne všichni diváci ale asi uvěří, že se herci opravdu pohybovali ve vodě se žraloky. Budou si myslet, že jde o digitální triky. Ve spoustě scén jsou žraloci s herci v bezprostřední blízkosti. Po celou dobu jsme u nich měli lidi, kteří zajišťovali maximální bezpečnost herců, protože žraloci stále kroužili okolo." Ve světových oceánech se v hloubce do dvaceti metrů skrývají poklady v hodnotě přes 6 miliard dolarů. a stále čekají na svého šťastného nálezce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Úplně blbé to nebylo, první polovina střídala prostřihy na poklad, dudy, poklad, dudy, poklad,.. Možná to chtělo vytěžit co nejvíc z nedávno uvedených Lovcích pokladů. Pěkné prostředí Baham, pozvolné chill dobrodružné tempo, ale pak už jen kriminální prostá zápletka s bad guys, která se vleče a ničím nepřekvapí.. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Priemerny film z nie moc doveryhodnou zapletkou ,ale zato zo sympatickymi hercami. Jessica Ajba nebola asi v ziadnom filme krajsia ako v tomto. Walker chlap na sprvnom mieste ako som si nanho uz zvykol. Herecky to najviac zvladal asi Scott Cann. Aj ked to je tento film vlastne totalna blbost tak sa na to celkom dobre pozera. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdo hodnotí film podle kvalit příběhové, zpracování a tak dále. Ta druhá skupina čumí na tu holku, která si s divákem u televize jednoduše pohrává. Jenže to je v tom ten problém, že autoři počítali s tím, že ona bude stačit a na další věci se nezaobírali. Jessica Alba není dobrá herečka. Ne že bych ji neměl rád, ale spíš využívá svůj zevnějšek k tomu, aby mohla točit ve vydařených filmech. Tenhle příběhově připomíná pád do propasti, možná ještě větší než je na Českém území Macocha. Film, který mě tak naštval jeho blbostí, až jsem z toho poté zblbnul taky. Já každopádně vím, že se na to znovu nekouknu a ty, ač krásné vnady, mi za to nestojí. --- Odešel jsi z práce? - Vyhodili mě... Ale s tím jsem počítal. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli se tohle vůbec dá hodnotit jako akční film. Akce je tady opravdu asi jako ve vědeckém pokusu o ukázku podmořského světa, který jsme už tak dost zamořili různým odpadem, kterého je zde k vidění opravdu spoustu. Ano, v mořích je spousta potopených lodí, spadaných letadel a podobně. Každopádně postavit na film na tom, že banda dokonalých Bahamčanů, kteří zde mají vše co potřebují (tedy jen tu lásku), hledá bájnou loď a přitom se zapletou s drogovým bossem, no nevim. Jessica Alba je opravdu pěkná ženská, jak bylo zmíněno na začátku filmu - mohu si dát stehýnko s hranolkama? Paul Walker mi k moři moc nepasoval, ale on očividně nemá problém být deset minut pod hladinou schovaný v letadle a čekat na pašeráky, takže proč ne. Celkové poselství filmu, že dobré žralok nesežere je trochu uhozené, ale budiž. Celý film ale působí dost amatérsky a po chvilce nudí i hlavní představitelé (představitelka). Bohužel, tohle nevyšlo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jaredovým celoživotním snem, bylo nalézt legendární potopenou loď, a zabezpečit tak navždy sebe i svoji přítelkyni Sam. Při jednom výletu s kámošem Brycem a jeho přítelkyní sice vrak lodi naleznou, ale nedaleko také najdou havarované letadlo plné kokainu. Místní drogoví dealeři po svém zboží také pátrají, a Jared s přáteli se nachází před nejtěžším rozhodnutím svého života - vše ohlásit policii a vzdát se tak legendárního pokladu, nebo se zaplést do obchodu s drogami ... Nejvíc o tomto kvalitě tohoto filmu napoví, že zhruba po týdnu si pamatuji jediné - nádherné tělo Jessicy Alby. Navíc když se jedná o film, kde se větší část promenáduje jak ona, tak i její kolegyně Ashley Scott pouze v plavkách, koho by pak zajímala nějaká zápletka či příběh? Ale abych nekřivdil, jistý pokus zajímavý námět zde určitě byl - přeci jen, kdo by nechtěl být někdy v kůži lovce pokladů (a přítelem Jessicy Alby? :) ). Nicméně celý příběh je trochu naivní, naštěstí to ale (kromě Jessicy Alby) vyrovnává i nádherné prostředí (zvlášť, když je za okny -20 stupňů mrazu)... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na Floridě, na Bahamách a Kajmanských ostrovech od 15.1 do 28.3 2004. (Cheeker)
  • Podle filmové GPS se vrak nachází na souřadnicích 24° 58' 250' severní šířky a 77° 18' 596' zeměpisné délky, což odpovídá poloze menšího ostrůvku poblíž Baham. (Mr.Hudson)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama