Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá mamba alias Nevěsta už má na svém kontě několik mrtvých a pomalu se blíží ke konečnému zúčtování. Je třeba ještě zabít Billa, bývalého milence, mistra a také otce dítěte, o němž se domnívá, že je mrtvé. Vzpomíná přitom, jak Billa nečekaně po několika měsících spatřila před kostelem v El Pasu, kde probíhala zkouška její svatby. Utekla od Billa, když zjistila, že je těhotná a že už kvůli němu nechce zabíjet a vést život profesionální vražedkyně. Po pouhých třech měsících ji ale Bill našel. Přestože se zprvu tvářil, že ji chce nechat na pokoji, do kostela vzápětí vtrhlo jeho komando a všechny postřílelo. Navzdory Billově střele do hlavy ale Beatrix nezemřela, jen zůstala čtyři roky v kómatu… Nyní se chystá na Billova bratra Budda, který žije na poušti v karavanu. Skryje se pod schody a čeká, až bude moci zaútočit. Budd ji ale předejde a postřelí dávkou soli. Pak jí píchne injekci, po které Nevěsta usne. Odveze ji na hřbitov, vykope hrob a ještě živou ji tam v rakvi uloží. Sebere jí meč, který jí vyrobil Hattori Hanza, a chce ho prodat další člence zabijáckého komanda Elle. Ta slíbí milion dolarů. Přijede za Buddem do jeho karavanu, a když on otevře kufřík s penězi, kousne ho černá mamba, která tam byla schovaná. Následkem prudkého jedu Budd zanedlouho umírá… Nevěsta, uvězněná v rakvi pod vrstvou země, si vzpomene, co ji naučil mistr Pai Mei. Tvrdý výcvik, jehož se jí od starého Číňana dostalo, teď přinesl své ovoce: podaří se jí vymanit z pout a prorazit holou pěstí dřevo rakve. Dostane se ven a jede do Buddova karavanu. Tam už se ale setká jen s Elle. Dojde k dlouhému zápasu, při němž se jí podaří dívku oslepit… Nyní už skutečně zbývá jen Bill. Nevěsta přemýšlí, kde ho má hledat. Navštíví proto starého Estebana, který byl pro Billa v dětství něco jako otec. Byl přítelem jeho matky a znal Billa jako malého chlapce. Protože má slabost pro hezké blondýny, prozradí jí, kde má Billa hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 015)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil se uz nese v trochu jinym duchu nez prvni dil, ale rozhodne bych nerek, ze si nejsou oba dily vubec podobny. Samozrejme rozdilu tu je spousta, uz to neni tak zbesily jako prvni dil, Quentin se uklidnil a vsadil vic na rozhovory, ale navazuje to na prvni dil, takze je vse v poradku. Dozvime se toho spoustu o jednotlivejch postavach, dozvime se jmeno Nevesty (ale zas tak uzasny neni) a konecne se predvede Bill a Budd. I kdyz je ve filmu souboju fakt minimum, tak film vubec nenudi, navic tu je opet spousta humoru, vyborna kamera (opet spousta nezapomenutelnejch zaberu) a skvela hudba (i kdyz mozna krapet horsi nez v prvnim dile). Druhej dil se mi libil o malinko vic nez prvni. A nejoblibenejsi postava? Budd. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Je způsob, jak vnímat Tarantinovu filmovou řeč - buď jí milovat nebo jí zavrhnout. Pro všechny,, kdo milují komiksy,, thrillery a filmy s bojovým uměním, bude bez pochyby filmovým Bohem, protože nabízí přesně tu podvanou, kterou diváci vidět chtějí. Pokud jste měli málo krve v jiných filmech, vadilo vám, že jste neviděli, jak kulka proniká tělem, samurajský meč odsekává z hlavy skalp, nezdála se vám filmová mluva dostatečně jadrná můžete být klidní, je tu režisér, který točí filmy jenom pro vás. Sledovat jeho filmy znamená pro mě naprosto rozporuplné pocity. Na jedné vnímám brilatní filmařinu s poťouchlou nadsázkou, vnímám, jak se u filmování baví, má smysl pro napětí, umí udělat fór, jde do absurdit, ale to všechno bez hlubšího podtextu. Uměl by natočit skvělou komedii nebo skvělé drama - kdyby chtěl. Ale nechce. Kinematografie pro pobavení davu. Jeho řeči rozumím, jen mě nebaví, neobohacuje, jde za hranici vkusu. Jeho humor je primitivní, brutální a fekální. Bavit může, pozvnášet ne. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá dokonalé završení/vyřešení ságy, ne jako Epizoda 3:) Ale komentář nemá být bezduchý výkřik do tmy, takže k tomu napíšu něco víc. První zhlédnutí KB2 mě zanechalo ve stavu "sakra vždyť cítím že to bylo dobrý, tak proč nevím co si o tom mám myslet?". KB2 není právě nejjednodušší film (což je u Tarantina šok:)) alespoň co se pocitové stránky týká. A to je přesně ono - tohle musí cítit hrdinka ve chvíli, kdy se setká s Billem, a přesně tak dostal film i mě. Jenže něco tomu chybí...třeba je to lítost z toho že už to skončilo, nevím. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Rodriguez: 1. A Few Words from the Bride [0:42] ,2. Goodnight Moon [4:03] ,3. Tramonto [1:15] ,4. Can't Hardly Stand It [2:48] ,5. Tu Mira [4:00] ,6. Summertime Killer [3:39] ,7. The Chase [1:03] ,8. Legend of Pai Mei [2:06] ,9. Arena [4:46] ,10. A Satisfied Mind [2:50] ,11. A Silhouette of Doom [2:54] ,12. About Her [4:49] ,13. Truly and Utterly Bill [0:47] ,14. Malaguena Salerosa [4:05] ,15. Urami Bushi [6:27], ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Teorie ohledně důvodů rozdělení filmu: Chlapcům se nechtělo vzít nůžky na ten vymakaný zabijácký happening na konci jedničky, což by při krácení byla nutnost. Zavraždění Lucy Liu se možná jevilo jako předčasný vrchol filmu, a tak se studio Miramax rozhodlo rozstřihnout film na dvě části, dřív než z toho udělá Tarantino nějakou intelektuálštinu. Tu schovali do dvojky, aby si diváky neodradili hned zpočátku. - Očekávání jsou největší slabinou druhého dílu. Proto a jen proto bylo chybou stříhat ho na dvě části. Napadlo by nás posuzovat obě části samostatně, kdyby roztřižen nebyl? Řekla bych, že bychom pak nesoudili tuto část tak přísně. Film by působil jako celek mnohem vyrovnaněji. Teď se budeme všichni vytahovat s míněním, že by tu nůžky pomohly. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (94)

Související novinky

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Zachraňte vojína Quentina

Zachraňte vojína Quentina

12.06.2008

Tarantinovci, póóózor! Zdá se, že Quentin má konečně jasno v otázce svého dalšího projektu. Však už bylo načase (všichni dobře víme, že Auto zabiják byla jen taková bokovka). Všichni víme, jak to s… (více)

Quentin Tarantino Presents...

Quentin Tarantino Presents...

11.03.2007

Na jaro tohoto roku začne natáčení motorkářského revenge-movie režiséra, scénáristy, herce a skutečné žijící legendy motorkářských filmů Larryho Bishopa (např. Anděl puštěný z řetězu) pod názvem HELL… (více)

Reklama

Reklama