Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá mamba alias Nevěsta už má na svém kontě několik mrtvých a pomalu se blíží ke konečnému zúčtování. Je třeba ještě zabít Billa, bývalého milence, mistra a také otce dítěte, o němž se domnívá, že je mrtvé. Vzpomíná přitom, jak Billa nečekaně po několika měsících spatřila před kostelem v El Pasu, kde probíhala zkouška její svatby. Utekla od Billa, když zjistila, že je těhotná a že už kvůli němu nechce zabíjet a vést život profesionální vražedkyně. Po pouhých třech měsících ji ale Bill našel. Přestože se zprvu tvářil, že ji chce nechat na pokoji, do kostela vzápětí vtrhlo jeho komando a všechny postřílelo. Navzdory Billově střele do hlavy ale Beatrix nezemřela, jen zůstala čtyři roky v kómatu… Nyní se chystá na Billova bratra Budda, který žije na poušti v karavanu. Skryje se pod schody a čeká, až bude moci zaútočit. Budd ji ale předejde a postřelí dávkou soli. Pak jí píchne injekci, po které Nevěsta usne. Odveze ji na hřbitov, vykope hrob a ještě živou ji tam v rakvi uloží. Sebere jí meč, který jí vyrobil Hattori Hanza, a chce ho prodat další člence zabijáckého komanda Elle. Ta slíbí milion dolarů. Přijede za Buddem do jeho karavanu, a když on otevře kufřík s penězi, kousne ho černá mamba, která tam byla schovaná. Následkem prudkého jedu Budd zanedlouho umírá… Nevěsta, uvězněná v rakvi pod vrstvou země, si vzpomene, co ji naučil mistr Pai Mei. Tvrdý výcvik, jehož se jí od starého Číňana dostalo, teď přinesl své ovoce: podaří se jí vymanit z pout a prorazit holou pěstí dřevo rakve. Dostane se ven a jede do Buddova karavanu. Tam už se ale setká jen s Elle. Dojde k dlouhému zápasu, při němž se jí podaří dívku oslepit… Nyní už skutečně zbývá jen Bill. Nevěsta přemýšlí, kde ho má hledat. Navštíví proto starého Estebana, který byl pro Billa v dětství něco jako otec. Byl přítelem jeho matky a znal Billa jako malého chlapce. Protože má slabost pro hezké blondýny, prozradí jí, kde má Billa hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 015)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil se uz nese v trochu jinym duchu nez prvni dil, ale rozhodne bych nerek, ze si nejsou oba dily vubec podobny. Samozrejme rozdilu tu je spousta, uz to neni tak zbesily jako prvni dil, Quentin se uklidnil a vsadil vic na rozhovory, ale navazuje to na prvni dil, takze je vse v poradku. Dozvime se toho spoustu o jednotlivejch postavach, dozvime se jmeno Nevesty (ale zas tak uzasny neni) a konecne se predvede Bill a Budd. I kdyz je ve filmu souboju fakt minimum, tak film vubec nenudi, navic tu je opet spousta humoru, vyborna kamera (opet spousta nezapomenutelnejch zaberu) a skvela hudba (i kdyz mozna krapet horsi nez v prvnim dile). Druhej dil se mi libil o malinko vic nez prvni. A nejoblibenejsi postava? Budd. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Při projekci po nepochopitelně dlouhé době (13+ let), tedy bez momentu překvapení a brýlí adolescenta jsem musel uznat, že KILL BILL je a zůstane nadčasový, obsahuje tunu kultovních scén a že jak ještě úplně dokonale nefunguje jednička, tak Vol. 2 pak vše záhy spravuje. Jsou tu i mému srdci bližší tarantinovky, tohle ale velká revenge jízda a dost obdivuhodný projekt. 2016 ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Snažil sem se vypátrat ty, který sem podezíral, že tě zabili. Takže najdu tebe, a co nezjistím? Nejen že nejsi mrtvá, ale navíc si bereš nějakýho blba. A jsi těhotná. Zareagoval sem nepřiměřeně.“ Ano, Bill prostě jen zareagoval poněkud nepřiměřeně…Už od úvodní promluvy k divákům jsem podvědomě začal cítit, že druhý díl bude v něčem jiný. A byl. Dvojka je víc vysvětlovací, divák se dozví, co se vlastně stalo mezi Beatrix a Billem, kde Kiddo přišla k určitým schopnostem a vůbec jejich společnou historii. Oproti prvnímu dílu je míň akce a přímočarosti, ale zas přibylo na (povedených) dialozích, překvapeních a „příběhovosti“. Technická stránka je znovu parádní, soundtrack ještě „vymazlenější“ (a to jsem myslel, že už to po jedničce ani nejde). Ale znovu mi několik míst (např. trapné nachytání, hrabání hlínou, těhotenský test či podivné fungování séra) brání k udělení plného počtu, což je škoda, protože některé pasáže (suverénně vede stylový Pai Mei a celé setkání s ním) se opravdu povedly, a třeba David Carradine byl naprosto přesný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejspíš lepší film, než-li volume 1, ale možná o něco méně zábavnější (nikdo tu nekrájí desítky jakuzáků s katanama na kousky a necákají tam hektolitry humorně falešné krve) a definitivně méně pulpové/brakové (i díky hudbě). Jednoznačně nejlepší je dát si oba díly hned za sebou, takže... Ono to vlastně nádherně návazuje a hrozně se mi líbí, že se Tarantino a jeho choreograf neopakují a tam, kde to vypadá na další souboj na meče, co už jsme viděli v prvním partu, přijde zase s novým a zábavným řešením. A David Carradine se do své role perfektně hodí, jen měl někdo Tarantinovi říct, že nechat ho zahrát mnohaminutový dialog není zrovna jeho silná stránka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Volume 1 je Kill, Volume 2 Bill, tzn. nejdříve zabíjení, potom mluvení. Pasáže se zdánlivým loserem Madsenem a arogantním mandarínským staříkem s pletací jehlicí ve vlasech Pai Meiem vynikající, stejně tak nástup té vražedné čtyřky před kapli ve stylu nástupu Frankovy bandy v Tenkrát na Západě. Škoda jen, že se v poslední objasňující půlhodince ukázalo, jak moc rád režisér poslouchá repliky ze svého scénáře. Sečteno a podtrženo, za studena servírovaná pomsta Beatrix Kiddo zvané Nevěsta, či chcete-li Černá mamba je jasný důkaz Tarantinova vydobytí pozice autora, který si točí, co chce a jak se mu zamane a vy to buď milujete, nebo tím pohrdáte, ale nikdy to nepřehlídnete.. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (94)

  • Při předávce meče nalévá Budd (Michael Madsen) mixovaný led do sklenic tak nedbale, že je jasně vidět, že velká část nalévaného obsahu teče mimo. Když pak ale zvedá sklenice ze stolu, deska je čistá. (MrAldridge)
  • Tarantino původně zamýšlel, že se Pai Meiova (Gordon Liu) ústa budou pohybovat jako kdyby mluvil kantonskou čínštinou, ale přitom uslyšíme angličtinu - ve stylu nekvalitního dabingu, kterým byla v Americe vybavena řada postarších kung-fu filmů. (NIRO)

Související novinky

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Zachraňte vojína Quentina

Zachraňte vojína Quentina

12.06.2008

Tarantinovci, póóózor! Zdá se, že Quentin má konečně jasno v otázce svého dalšího projektu. Však už bylo načase (všichni dobře víme, že Auto zabiják byla jen taková bokovka). Všichni víme, jak to s… (více)

Quentin Tarantino Presents...

Quentin Tarantino Presents...

11.03.2007

Na jaro tohoto roku začne natáčení motorkářského revenge-movie režiséra, scénáristy, herce a skutečné žijící legendy motorkářských filmů Larryho Bishopa (např. Anděl puštěný z řetězu) pod názvem HELL… (více)

Reklama

Reklama