Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá mamba alias Nevěsta už má na svém kontě několik mrtvých a pomalu se blíží ke konečnému zúčtování. Je třeba ještě zabít Billa, bývalého milence, mistra a také otce dítěte, o němž se domnívá, že je mrtvé. Vzpomíná přitom, jak Billa nečekaně po několika měsících spatřila před kostelem v El Pasu, kde probíhala zkouška její svatby. Utekla od Billa, když zjistila, že je těhotná a že už kvůli němu nechce zabíjet a vést život profesionální vražedkyně. Po pouhých třech měsících ji ale Bill našel. Přestože se zprvu tvářil, že ji chce nechat na pokoji, do kostela vzápětí vtrhlo jeho komando a všechny postřílelo. Navzdory Billově střele do hlavy ale Beatrix nezemřela, jen zůstala čtyři roky v kómatu… Nyní se chystá na Billova bratra Budda, který žije na poušti v karavanu. Skryje se pod schody a čeká, až bude moci zaútočit. Budd ji ale předejde a postřelí dávkou soli. Pak jí píchne injekci, po které Nevěsta usne. Odveze ji na hřbitov, vykope hrob a ještě živou ji tam v rakvi uloží. Sebere jí meč, který jí vyrobil Hattori Hanza, a chce ho prodat další člence zabijáckého komanda Elle. Ta slíbí milion dolarů. Přijede za Buddem do jeho karavanu, a když on otevře kufřík s penězi, kousne ho černá mamba, která tam byla schovaná. Následkem prudkého jedu Budd zanedlouho umírá… Nevěsta, uvězněná v rakvi pod vrstvou země, si vzpomene, co ji naučil mistr Pai Mei. Tvrdý výcvik, jehož se jí od starého Číňana dostalo, teď přinesl své ovoce: podaří se jí vymanit z pout a prorazit holou pěstí dřevo rakve. Dostane se ven a jede do Buddova karavanu. Tam už se ale setká jen s Elle. Dojde k dlouhému zápasu, při němž se jí podaří dívku oslepit… Nyní už skutečně zbývá jen Bill. Nevěsta přemýšlí, kde ho má hledat. Navštíví proto starého Estebana, který byl pro Billa v dětství něco jako otec. Byl přítelem jeho matky a znal Billa jako malého chlapce. Protože má slabost pro hezké blondýny, prozradí jí, kde má Billa hledat... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 012)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vol. 2 je o dost lepší a řekl bych o dost "jiný", než Vol. 1. Dalo by se říct, že kdyby neexistovala jednička, vůbec by mi to nevadilo :) Je tu ale spousta hluchých míst, ve kterých se přímo nabízí úvahy o sestříhání obou částí v jediný celek o snesitelné délce. Přelepit hluchá místa tím nejlepším z Vol.1, pak by se asi dalo hovořit o "nejlepším Tarantinovi", možná i o jednom z nejlepších filmů s touhle tématikou vůbec (prachy jsou dnes bohužel jediným určujícím faktorem, takže "KillBilly" beru jako promarněnou příležitost) ..... Na filmu mě osobně nadchly všechny scény točící se kolem Buddovy maringotky, s vrcholem - soubojem Bride a Elle. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Oba diely Kill Bill hodnotím vysoko. Sú pre mňa čistým potešením a plnohodnotným uspokojením filmovo-fanúšikovských chúťok. Ale nie som rád, že sága ako celok je do nich rozdelená. Jednak preto, lebo na konci jednotky je z čisto komerčného dôvodu spoiler, ktorý zabíja hlavnú pointu celej 200 minútovej ságy. A tiež preto, lebo štylisticky sú jednotlivé diely nesúrodé. Po dopozeraní jednotky chcem, aby sa v rovnako svižnom tempe a excentrickom štýle niesla aj dvojka. A pri sledovaní dvojky túžim po prežití udalostí z jednotky v rovnakej, krištalicky čistej tarantinovskej podobe (pomalšie tempo, vygradované dialógy), akou disponuje dvojka. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je výrazně lepší než jeho předchůdce. Lepší atmosféra, chytré dialogy s pointou, emoce, motivace postav, prostě drámo jek se sluší a patří. Velmi dobrý film se spoustou černého humoru, který však absolutně neladí se svým předchůdcem, jenž vypadá spíš jen jako nudný, prázdný trailer na díl druhý. Takto vznikl značně rozpačitý flák, jehož části k sobě vůbec nesednou - a dokonce, dovolím si tvrdit, jsou určeny pro docela odlišný druh diváka. Paskvil, který svým roztržením hodně utrpěl. Jako dvou a půl hodinový film by obstál mnohem líp. PS: A kde je vlastně ten Tarantinem slibovaný nejlepší akční film všech dob?:-)) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino se vykašlal na všechna očekávání a přišel s úplně jinou Nevěstou, s úplně jiným příběhem, s úplně jiným Billem a s úplně jiným filmem. Filmem, který Volume 1 nejen neobhajuje, ale prostě jej nechává být kdesi v pozadí a až na pár detailů si plně vystačí sám o sobě. Tarantino udělal tak velký úkrok stranou, že to musí zarazit snad každého. Nadšené z jedničky trošku zamrzí, že vzduchem už nelétají ruce, nohy, ženské skalpy ani rudé proudy krve z rozťatých krčních tepen. Zklamané zase nadchne, že Tarantino místo chaotické akce přešel k dlouhým vypointovaným dialogům, vypočítanému timingu, absurdnímu humoru a hlavně k všudypřítomnému překvapení, jeho nejsilnější zbrani._____ Volume 2 je filmem nového Tarantina. Toho, který ví... Který ví, že vy víte, a tak na poslední chvíli udělá něco, čím nejen překvapí, ale dokonce vás přesvědčí, že nevíte nic a že byste mu neměli věřit. Fascinující na tom všem je fakt, že o několik málo minut později mu opět podlehnete a opět se divíte, hnusíte nebo smějete, jak vás ten filmový maniak zase dostal._____ Narozdíl od Volume 1, kde své velké vzory jen neuměle a samoúčelně kopíroval, zde jich velmi důmyslně využívá k budování příběhu, v němž černobílá barva není obyčejnou cenzurou a formální napodobení žánru pouze bezdůvodnou hříčkou, kterou tam chtěl mít. Mezi oběma "volume" je propastný rozdíl a není možné, aby fungovaly jako jediný film, protože kromě tváře hlavní hrdinky nemají skoro nic společného. Nevěsta se jménem dostala i emoce, city a charakter. Nečekejte akční scény a krvavé efekty, Tarantino jde pod kůži. Je jiný, trochu jako Bill. Dokáže být okouzlující, charismatický a vtipný, aby vás v tu nejneočekávanější chvíli podrazil a vystřelil vám klidně mozek z lebky. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mnohem rozvláčnější, dialogově květnatější, méně akční a trochu chytřejší než jednička. Pokud jsem někdy napsal, že si Tarantnino umí krásně počkat (viz. bitka s Oren-Ishi) a vycítit správný moment, kdy nasypat sůl do rány, zde bych to musel napsat tučně. Pár momentů je skutečně přesně takových, jak jsem si je vždycky přál vidět. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lawrence Benderovi bylo prý líto vystříhnout byť i minutu z materiálu, který Tarantino natočil. A já mu nevěřím ani slovo. Jako zkušený obchodník si určitě dobře spočítal, že film typu Kill Bill na sebe vydělá jen když ho uvede ve dvou částech. Takhle jsme viděli "pouze" dva vysoce nadprůměrné snímky, které by spojením divoké a zábavné jedničky a zvolněné a místama až příliš upovídané dvojky daly vzniknout nejlepšímu filmu Tarantinovy tvorby. Mistr opět dokázal, že má nápadů na rozdávání, i když vizuálně je dvojka chudší než předchozí část. Opět dokázal, že umí napsat dialogy, které je radost poslouchat, nicméně některé z nich jsou zde příliš natahované a některé situace a postavy v nich zbytečné (pasák, Buddův šéf a scéna s ním). A také Quentin opět dokázal, že umí z herců za zenitem jejich kariéry vymáčknout to nejlepší, David Carradine je totiž klasa. Jenže co naplat. Mohli jsme se těšit z geniálního filmového díla, místo toho jsme sledovali dvě zdařilá torza. Díky zásahům producentů, či možná přebujelého Quentinova sebevědomí. Kdoví. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dvojka je opravdu o hodně moc jiná než jednička. Skoro by se dalo říct, že jde o jiný žánr (kdyby se ovšem některý z těch dvou filmů dal do nějakého žánru vůbec zařadit). Už se nedočkáme tolika skvělých řežeb, ale zase zjistíme něco víc o vývoji postav (hlavně Nevěsty), jejich minulosti a psychice. Dohromady s jedničkou jde o opravdupovedené Tarantinovské dílko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá dokonalé završení/vyřešení ságy, ne jako Epizoda 3:) Ale komentář nemá být bezduchý výkřik do tmy, takže k tomu napíšu něco víc. První zhlédnutí KB2 mě zanechalo ve stavu "sakra vždyť cítím že to bylo dobrý, tak proč nevím co si o tom mám myslet?". KB2 není právě nejjednodušší film (což je u Tarantina šok:)) alespoň co se pocitové stránky týká. A to je přesně ono - tohle musí cítit hrdinka ve chvíli, kdy se setká s Billem, a přesně tak dostal film i mě. Jenže něco tomu chybí...třeba je to lítost z toho že už to skončilo, nevím. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je zde všechno, co chybělo přeplácané jedničce: prokreslení postav, psychologicky motivované jednání, hutná atmosféra, komplexnější kontextualizace násilí, které nevyvolává jenom úžas a pobavení, ale i ambivalentnější pocity. Dvouhodinová katarze a moderní westernová klasika. 90% Zajímavé komentáře: Douglas, ScreamJay, Jeanne, mm, GREGOIRE, plagjoklas ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O hvězdičku lepší než Volume 1. Přibylo kvalitních dialogů (v nichž je Tarantino tradičně nejlepší), příběh je zajímavěji vyprávěn (jednička je vlastně dosti přímočará, dvojka ne), ubylo akce (což nepovažuju za mínus). Epizodka s Pai Meiem, kerý si často a rád upravuje vousy, je doslova k popukání. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

K jedničce jsem komentář nepsal, čekal jsem až na dvojku a teď se do toho teda obuju. Takže zatímco jednička mi připadala místy opravdu hodně ulítlá (což asi mělo pro Quentina svůj smysl), překypovala snad až moc efektními souboji a hektolitry krve a příběh měl místy větší díry, než někteří záporáci po zásahu Nevěstiným mečem, dvojka jako by se snažila dodat do příběhu to, co právě jedničce scházelo, a to trochu řádu, uhlazenosti a záplat (na ty zmiňované díry :) ). Touto druhou částí Tarantino prokázal, že stále umí a i mě coby pochybovače přesvědčil, že jako celek je Kill Bill určitě hodně dobrý. Stejně jako v jedničce je i ve dvojce skvělá hudba, navíc přesně zvolená a vhodně zakomponovaná. Herci předvádějí to, co se od nich v tomto žánru očekává - na Oscara to není, ale rozhodně je to nadprůměr. Velice zajímavé vyvrcholení (pro mě osobně příjemně překvapivé) měl souboj Umy Thurman s Daryl Hannah - doporučuji! :) Jedničce jsem dal čtyři hvězdičky, ale s hoooodně odřenýma ušima. Dvojka má hvězd pět a nehodlám o žádné z nich vést s nikým diskuze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $66,208,183Tržby Celosvetovo $152,159,461║ Už to nie je taký krvavý nárez ako prvý diel ale aj tak dej má čo ponúknuť, nájdu sa tu pekné vychytávky. /videl v kine: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Platí téměř doslova totéž, co o jedničce, jen se vytrácí formální výraznost a dialogy se vlečou jako slina ožralého mexikánce. Líbilo se mi pár jednotlivostí (postavy mistra Pai Meie a typický tarantinovský humusák Budd), ale celek je k nepřežití otravný, rozvleklý, roztříštěný, disharmonický, trapný a bezvýchodný. Navíc Uma Thurman působí v kung fu scénách strnule a nepřirozeně. Ano, děkuji, jsem zaujatý, uznávám, ale tohle skutečně nemusím. Chápu, oč Tarantinovi běží, oceňuju jistou sevřenost jeho estetického plánu, ale nejsem schopen nic dělat s faktem, že mi celek připadá jako totální debilita. Z celé stopáže Kill Billa se mi opravdu líbí jen závěrečný duel s Billem, za nějž dávám dvojce o hvězdu víc. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozpaky přetrvávající z prvního dílu bohužel zůstávají. To, co mnozí označují za nejlepší Tarantinův film, je pro mne spíše rozčarování... Rob Roy píše v souvislosti s tímhle filmem o ,,nadčasovém archetypálním příběhu". Ano, jistě se dá vypozorovat mnoho takových náznaků, mnoho aluzí na klasická východní filmová díla, hodně Tarantinovy snahy a jistě i umu, ale já v tomhle filmu vidím přesto jen bohapustou slátaninu. Tu kus toho, tu kus onoho a vše moderně postmoderně slepeno do filmového slepence, což samo o sobě film filmem ještě nedělá. Ať už točil svůj opus kvůli čemukoli, rozhodně se minul s mým chápáním kvalitního filmu... Ač platí klady zmiňované v komentáři k prvního dílu, celkový výsledek za to nestojí... Jediná zajímavost je snad ta, že Tarantino téměř kompletně vykradl syžet francouzské filmové klasiky Nevěsta byla v černém... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl exhibicí Tarantina jako režiséra, tak zde se konečně dostává ke slovu příběh. Uma se nemusí ohánět svým (ne)mocným kung-fu, takže již nevypadá jak oživlé pádlo, ale hlavně se nám Quentin poněkud "poSergioLeonovatěl". Což snímku (i Tarantinovi) jen a pouze prospělo. Hodně moc prospělo. ♫ Hodnocení písničkového OST: 4/5 ()

Související novinky

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Zachraňte vojína Quentina

Zachraňte vojína Quentina

12.06.2008

Tarantinovci, póóózor! Zdá se, že Quentin má konečně jasno v otázce svého dalšího projektu. Však už bylo načase (všichni dobře víme, že Auto zabiják byla jen taková bokovka). Všichni víme, jak to s… (více)

Quentin Tarantino Presents...

Quentin Tarantino Presents...

11.03.2007

Na jaro tohoto roku začne natáčení motorkářského revenge-movie režiséra, scénáristy, herce a skutečné žijící legendy motorkářských filmů Larryho Bishopa (např. Anděl puštěný z řetězu) pod názvem HELL… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama