Reklama

Reklama

Geometria

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Mexiko, 1987, 8 min

Obsahy(1)

Jeden z raných filmů Guillerma del Tora vypráví příběh chlapce, který již nechce propadnout z geometrie. Proto si na pomoc přizve samotného ďábla. Aby toho nebylo málo, chce ještě zpět svého otce, který zemřel před třemi měsíci. Obě přání se mu splní. Ovšem zapomněl na to, že není příliš dobrý v geometrii. (Herráček)

Recenze (40)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro hravě už na sklonku osmdesátých let. Úsměvná pointa odzbrojí. Škoda špatné kvality videa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celý zážitek z tohoto snímku hatí hodně špatná kvalita obrazu. V určitých chvílích (a to právě v těch nejdůležitějších) je vidět úplné h…o. Divák si sice domyslí co se tam děje, ale to už není ono. Jinak režisér Guillermo del Toro určitě dokázal zaujmout svou myšlenkou spoustu lidí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Očakávania veľké, ale tu nejde ani tak o formálny prednes, ako o to, že raz hlúpy, vždy hlúpy. Takže z hororového hľadiska priemer, obsahovo štýlové. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Perfektní béčko jehož pointa mě dostala smíchy do kolen. Guillermo měl vždy velký smysl pro humor a v jednom ze svých prvních a zároveň posledních krátkých filmů ho naprosto prokázal. Jdu se učit geometrii, nerad bych podobně vyhořel... 80 % ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sice je to komedie (s hororem to ma vazne malo spolecneho) a kvalita je dost bidna, ale kazdy nekde zacinal a Guillermo del Toro ve svem rannem kratasu predvedl, ze ma spravne temny smysl pro humor - pokud vam nejde geometrie, pozvete si na pomoc dabla, bude prdel! 5/10 ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hm....? Čekal jsem víc, pointa je sice moc hezká, ale to zpracování je docela divný, asi to bylo kvalitou záznamu, ale já si to teda neužil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Už 23 ročný Del Toro naznačil že jeho filmy budú mať super atmosféru, často budú balansovať na hrane fantasy a hororu ale najmä že si dá záležať na detailoch. (Hodiny na stene, fotka otca na stene za chlapcom, Exorcista v TV). Ako to u jeho filmov býva už vtedy bola zvolená výborná hudba a veru tento chlapec užz geometrie 5ku nedostane. Treba si dať pozor nato čo si človek praje. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

...aneb, když zkoušíte vyjebat s peklem, pořádně se připravte, sic peklo vyjebe s vámi. A šeredně. A ne, skutečně není fér. Vtipné, svižné, povedené. Až na tu kvalitu (jinde než na tytrubko jsem ten filmik neviděl). ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Hororová kusovka ještě mladého Guillerma del Tora, ve které nechybí ironie, atmosféra a hlavně vtipná pointa. I když jsem ke konci tušil, kam to spěje, stejně jsem se slušně zasmál :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Chlapec slíbil své matce i sobě, že už nikdy nebude znovu opakovat žádnou zkoušku, ani tu z geometrie. A že pro to udělá všechno. Jednoho večera zkusí vyvolat ďábla, aby mu s přáními pomohl. Jako ochranu proti ďáblovi mu poslouží prastarý symbol, pentagram... Musím přiznat, že jsem od Guillerma del Tora čekal o chlup víc. Nápad to sice má, a ač je myšlenka vskutku originální a zajímavá, pointu lze tušit už od prvních minut (vlastně už z názvu). Herecké obsazení či vizuální zpracování těžko hodnotit, nebo youtube varianta je naprosto otřesná (ale díky aspoň za ni). Každopádně dobrý start do filmového světa pro tvůrce takových bomb jako je Faunův labyring nebo Hellboy... ()

Toto odpad!

všechny recenze uživatele

Pointa. Že vtipná, neočakávaná a čo ja viem ešte aká. Pritom to bolo jasné hneď od samotného začiatku. Slabota. ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, prvopočátky Guillerma. Chlapec neumí geometrii a chce tatínka zpátky, a nakonec dostane vše co chtěl ;) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých zábavnejších lekcií geometrie. Guillermo del Toro dokázal zaujať aj s malým rozpočtom a krátkou minutážou, no prospel by tomu jasnejší vizuál a trochu z toho mála skrátiť. ()

Reklama

Reklama