Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (494)

golfista 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem výbornou zábavu s mojí oblíbenkyní (od "Pasti na rodiče") na úrovni "Freaky Friday". Bohužel to tentokrát byla jen průměrná zábava. Film, ničím nevybočuje z řady tzv. "teen komedií", a já si až moc často říkal - "tohle už jsem někde viděl". ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na vlny náctiletých filmů a seriálů, která bohužel v samém závěru podrazí sama sebe a vše co dosud budovala v jednom momentu shodí a rozláme (doslova). Krásná hlavní představitelka v kombinaci s velkým množstvím vybroušených gagů však dává zapomenout na konečné útrapy a humorné situace, někdy až překvapivě černé, fungují na jedničku. Možná to není to úplně to pravé ořechové, ale Lohan dokáže rozpálit a i díky ní dávám onu čtvrtou hvězdičku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan opět ve dvojroli. Tentokrát se musí z hodné a nevinné holky (kterou je) přetvařovat na povýšenou mrchu, aby srazila hřebínek hlavní potvoře školy. Film má výtečné tempo, nenudí a díky mnoha výtečným vtipům, svižné režii a dobrému obsazení (dobrém o soundtracku nemluvě) se řadí k té lepší sortě komedií (Freaky Friday, School of rock), které nás v posledním roce tolik potěšily... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů svého druhu. Tina Fey se poprvé projevila jako ženská verze Judda Apatowa. 80% Zajímavé komentáře: pshimi, Adman, Desperado, castor, Mahalik ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběhů ze školního prostředí studujících bohatých sráčů ze středních nebo vysokých škol máme celkem dost . Komedií pak nazvou každý druhý film z tohohle odpornýho prostředí. První čast tohoto filmu je však docela komedie, což byl nefalšovaný šok . Bohužel konec filmu se změnil v něco neskutečného - nazval bych to 15minutový průjem, co posral celej film. Četl jsem, jak je tady hodně uživatelů odvázáno z Lindsay Lohan, tak ta se mě tady moc nelíbila, zato se mě líbila ta hlavní mrcha, což je u mě zcela normální, mrchy mě vždy přitahují. Taky ta učitelka, tak jako to je zase nenormální, učitelky mě odpuzujou, když jsem se ještě učil říkal jsem učitelkám - protivný sprostý holky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"A na tretí deň Boh stvoril opakovačku Remington, aby ľudia mohli bojovať s dinosaurami... a homosexuálmi." Skvelý fór na úvod vás naladí na hláškami nadupanú komédiu. Bohužiaľ, nič také sa nedostaví a ten jeden výborný vtípek napokon osamelo trčí z inak priemerného a vlastne dosť nudného teenagerského filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $86,058,055Tržby Celosvetovo $129,042,871║ Slušný rozbeh sa časom v konečnom výsledku stáva len šablónová morálna prechádzka, aká už zaznela v množstve podobných komédii. Aspoň že Rachel McAdams tam hrá poriadne zlú mrchu. /45%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tina Fey .. Vždyť Plastiky (a to nejen ty z filmu) si za "tohle" mohou sami. Někdo by těm vybraným měl umět přioperovat i větší rozum, nejen prsa nebo nos.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První hodina je vskutku vydařená teen komedie bez fekálního humoru a s několika trefnými gagy. Bohužel poté se to stočí do schématu tisíckrát viděné záležitosti a tak se na dojem ze začátku rychle zapomene. Přesto hlavně díky Lindsay Lohan, která bezesporu nějaký ten komediální talent má, se to dá dokoukat bez výraznější újmy na zdraví. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dravé, nápadité a neokoukané teen drama s nutnou dávkou nadsázky a humoru. Perfektní obsazení hlavní mrchy to už jen pozvedává. Režie je sice místy nesourodá a styly se tu míchají hala bala, přesto to do velké míry funguje. Udržuje to filmu svěžest po celou stopáž. Jednoduše náramná, ikonická a vtipná podívaná z prostředí střední školy, která má zapamatovatelné postavy, momenty a jednu z nejlepších záporaček v rámci žánru. Vlastně mi tu sedí i to finále, ať už poselstvím nebo emocemi. Škoda jen nerozvinutých vedlejších postav a vztahů, jinak se jedná o kultovní podívanou. Jeden z mála filmů, co jsem byl nucen vidět při vyrůstání se starší sestrou a rád se k němu i vrátím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou teenagerskou komedii akorát s holkama a dostal jsem něco kapičku jiného. Jasně, je tam střední škola pak ty jejich nakopírovaný jídelny a záchody atd. Ale zároveň je to taková jemnější komedie bez spermatu hoven sraček a blitky jsou tam jen sekundu a to ještě mimo záběr. Lindsey Lohan je příjemná a taková roztomilá a i ty ostatní holky jsou hezký. Pokud se doma nudíte, nemáte zrovna hyperintelektuální náladu a někde se vám válí tenhle film tak je to jasná volba. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Staré křivdy, mezikmenové souboje, nelítostné zákony přírody. Překvapivě nejde o woodoo dobrodružství v pralesech Guatemaly mezi svalnatými indiány a prsatkami nahoře bez, ale o střední školu. A jak vyšitou. Není tomu tak dlouho, co jsem ji sám (příležitostně) navštěvoval, a všichni ti nerdi, barbíny, svalovci a loseři jsou stejní jak v Americe, tak tady u nás, dokonce jsem ve filmu našel takřka sebe (radši se neptejte :o). Do džungle těchhle šelem bylo hozené i roztomilé koťátko Cady, které bylo nucené vystrčit drápky, aby nezahynulo. Jak se Cady pomalu otrkává a škrábe se vzhůru společenským žebříčkem, diváku nezbývá žádný čas nudit se, je to báječná zábava, Lindsay je výborná herečka a nádherné děvče, a skvělé vícedimenzionální vedlejší figury vytvářejí výborné prostředí pro její exhibici. Mnohovrstevná Cady, včelí královna Regina, dělnice Gretchen a Karen, megaúžasnej Damian, i pomstychtivá Janis se řítí sakra rozjetým vlakem, ale jak to tak chodívá, i když vlak jede (až moc) rychle, do pětihvězdné lhoty nedorazí, protože se asi dvacet minut před cílem stane strašná nehoda. Bohužel bylo víceméně od začátku jasné, že se film ohavnému závěru nevyhne, ale nic mě nemohlo připravit na to, jak moc bolestivá ta nehoda opravdu bude. Kdybych byl schopen se odprostit od ksmrtiuzoufáníhodného finále, snad bych ten vlak silou vůle dostrkal do cíle. Ale nedokážu se na to koukat jinak než na celek, což znamená, že víc jak 75% ze sebe nevymáčknu. Každopádně stojí za podívání, a už obeznámen se všemi riziky se nebudu bránit opakovaným projekcím. A vy se nebraňte té první. Jen trochu to štípne... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Dancing With Myself - The Donnas [3:29] ,2. God is a DJ - Pink [3:46] ,3. Milkshake - Kelis [3:05] ,4. Sorry (Don't Ask Me) - All Too Much [2:57] ,5. Built This Way - Samantha Ronson [4:16] ,6. Rip Her To Shreds - Boomkat [4:07] ,7. Overdrive - Katy Rose [2:54] ,8. One Way or Another - Blondie [3:28] ,9. Operate - Peaches [3:30] ,10. Misty Canyon - Anjali [4:23] ,11. Mean Gurl - Gina Rene/Gabriel Rene [3:27] ,12. Hated - Nikki Cleary [2:48] ,13. Psyche Rock - Pierre Henry [6:32] ,14. The Mathlete Rap - Rajiv Surendra [0:35], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se vám líbí teenagerovská romantická komedie, tak to přiznejte, nestyďte se za svůj názor a nevymlouvejte se na to, že se jedná o parodii, když nejedná. Občas sice naskočí nějaký ostřejší vtípek, ale všechno se nakonec mírumilovně vyřeší, aby zastánci žánru nemohli namítat. A i když to Lindsay s Rachel sluší, nemění to nic na tom, že jsem všechno v různých obměnách viděl už jinde a scénáři chybí jakákoli nápaditější situace, která by překvapila. Na osvědčená klišé se v tomhle unylém podání spolehnout nelze. Trefný humor Tiny Fey ještě potřeboval pořádně obrousit. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tina Fey je komediální génius a tomu filmu k dokonalosti chybí už prakticky jen víc scén se sexy tanečními oblečky. Jinak by to bylo za 10 jako Sexbomba od vedle, ale i tak slušných 8/10. ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama