Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

DannyBoy80 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení tady vůbec nechápu. Odpad nejhrubšího zrna, jestli si někdo myslí, že je to parodie, tak by se měl nad sebou zamyslet, vrátit se na střední a začít si mačkat beďary. Zasmál jsem se přesně dvakrát, jinak ten film postrádá naprosto všechno. Vyfetovaná Lohan je stejná heeerečka asi jako Ewa Farna. Film určený pro nácti divačky, jejichž základním periodikem je Bravo Girl, nejzákladnější barva je růžová a zeď mají polepenou spoustou plakátů metrosexuálních buzerantů s vymaštěnýma mozkama. Doporučuji knihu Špeky od Roba Granta a pochopíte o čem mluvím. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

K filmu som pristupovala opatrne a, priznávam, aj s istými predsudkami o high school komédiách/drámach. Niektoré sa potvrdili, ale vcelku sa ukázalo, že to nebolo až také hrozné ako to mohlo byť. Prvá časť filmu by sa dokonca dala hodnotiť ako sympatická a svieža. A gýčové happyendy predsa nie sú nič nové a to znamená, že už ma neprichytávajú nepripravenú:-) ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Typická komedie s Lindsay Lohan, která se mi však docela líbila.Překvapivě mám filmy(komedie) s touto herečkou docela rád a tohle jsem si docela užil.70% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ze soudku hloupých komedií o "high school barbínách" jsou Protivný sprostý holky překvapivě stravitelným a světe div se občas i zábavným filmem, snad právě proto, že si z obsahu tohoto soudku tak trochu střílí a přes snahu moralizovat se bere s nadhledem. Pohledné trio Lindsay Lohan - Rachel McAdams - Lizzy Caplan je chutným bonbonkem. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Uvědomělá komedie s inteligentními, perfektně vypointovanými gagy a s poprvé (a asi naposledy) sympatickou Lindsay Lohan. A navíc předat nějaké sdělení ve filmu pro teenagery a nebýt při tom přehnaně podbízivý, to vážně není lehké. O moc lépe, než je to provedené tady to asi nejde...i když je s tím spojena jistá schématičnost. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn, sice klišé, jak se stane z hodné a upřímné holky zlá a vyumělkovaná dračice, ale bavila jsem se... Nejkrásnějšími záběry jsou stejně, když Reginu srazí autobus a jak Cady zahučí do koše. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hrozné! 2* dávám jen za těch 5 pousmání a jednom zasmání a za Lindsay, na kterou se celkem dobře koukalo. Zbytek byl docela špatný. Hloupé dialogy, trapné scény, 100x viděné klišé a postupy. Prostě slabota. Nebýt tak unavený, tak bych určitě vstal z gauče, vypnul TV a šel dělat něco jiného. Nikdy více. Na obranu nutno říci, že jsem viděl už mnohem hloupější filmy. Howgh! ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

Lepší a plnohodnotnější, než se dívat a rozčilovat nad tím, jak blbej tenhle film vlastně je, či hledat v něm něco skrytého, je mít prst v nose a dívat se na šušně. ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Prostě teenagerovský film. Zábava, průměr a neoriginální děj = dobrá zábava ne? No trochu přeháním.. bylo to vážně dobré :) ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších variant teenage movies - společnost 'Plastických' dam, Lindsey Lohan a dvou outsiderů sem tam vytvoří pár úsměvných chvil. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Tak s týmito protivkami si spájam svojich sladko-rebelantských 15 ... Naozaj nadštandardná zábava v rámci teens komédií A to nevravím o veľmi inšpiratívnych spôsoboch, ako niekomu zraziť hrebienok :) Spomeňme ešte veľmi, ale naozaj veľmi chytľavý soundtrack Rolfeho Kenta a ... božínku, veď ten film dokáže prenášať v čase ! Pretože nech sa na trojku Regina, Gretchen a Karen pozrriem kedykoľvek, vždy ma vrátia do tých zašlých čias, keď som ako Cady (vo výbornom podaní Lindsay Lohan) objavovala "čaro" sveta protivných a sprostých báb ... Ešte šťastie, že je to už za mnou. Minimálne také šťastie, ako to, že z tohto obdobia mi ostal aspoň tento film : ako milá, neškodná, a v podstate veľmi funny spomienka ()

katchi 

všechny recenze uživatele

Mean girls jsou filmem mého "mládí". Pamatuju si, jak jsem hltala hlavní hrdinky a celý ten jejich "svět na úrovni" mi přišel fascinující. Teďka už to všechno beru s nadhledem, nicméně pokud chci opravdu vypnout (a zasmát se), protivný sprostý holky jsou jasnou volbou:) Nejzábavnější postavou je pro mě bezesporu Karen a její "zázračná prsa". Bez ní by celý film byl o dost nudnější..:) ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tak co tomu filmu říkám? Jak bych ho ohodnotila? Tak na to se asi teď ptáte, pokud čtete tento komentář, asi Vás zajímá můj názor, tenhle film jsem poprvé viděla v televizi a ohodnotila bych jej naprosto průměrně, několik slabých míst a několik naopak silných, překvapivých. Když se ohlédnu, byť jen na malou chvíli, za dějem tohoto filmu, musím říct, že se mi líbil, kdybych měla zhodnotit děj, jde to, s několika drobnými okamžiky, kdy jsem si říkala, že ten film odněkud znám, protože zde bylo několik okamžiků převzatých z ostatních filmů. O sympatie tady vůbec nejde, i přesto píšu, že se to k této herečce hodí a mám ji moc ráda. Tento film je jednoduše průměrný a hlavně pro ty, kteří od něj moc neočekávají a chtějí spíš oddechovku u televize. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nejepší věc je to, že díky tomuto filmu vzniklo duo Fey+Poehler. Jinak je čisto-čistá průměrná teen komedie, u které se párkrát zasmějete, ale po chvilce na ní zapomenete. Nevím, díky čemu se dostala takové popularitě :) ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Rachel McAdams už před 10 rokama hrála holky výrazně mladší, než je, a už tehdy jí to nešlo uvěřit. Lindsay Lohan ve svym předfetkovym období byla vskutku okouzlující, i když v tom hrály roli hlavně její pihy. Nicméně si troufám tvrdit, že si film pro sebe ukradla hlavně Tina Fey díky omlouvací scéně. Jedinym dalšim fakt dobrym hajlajtem filmu je totiž jen ten gag s Cadyinym halloweenskym kostýmem. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom pôsobia Rachel McAdams a Amanda Seyfried hlúpejšie než Lindsey Lohan. Zaujímavé? Ani nie. Moja žena povedala, že je to kultová babská komédia. Neviem, mne to tak nepríde. Možno som ale len nezachytil to obdobie jej kultu. Pre mňa celkom obyč tínejdž komedy šit. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá a často doopravdy vtipná teenage komedie. Jo, má to sice celkem silný Disney Channel vibe, a očekávatelný sentimentální happy end nezanechal úplně nejlepší dojem, ale celkově se mi to líbilo. Tina Fey je mi sympatická jako herečka i jako scenáristka. A Amanda Seyfried je tady fakt nesnesitelně hot, i když hraje postavu, kterou definuje jen její neuvěřitelná stupidita. Slabších 7/10 ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama