Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na středoškolský život v Americe a hlavně skvělá osobitá režie Waterse. Žádná tuctová komedie o středních školách, kde i ty "obyčejný holky" vypadaj jako Plastics, ale skutečná džungle podrazů a sviňstev. 80% ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Komedie pro puberťačky plná neskutečných klišé a se závěrem sladším, nežli cukrová vata ponořená v medu a posypaná práškovým cukrem. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Další ze série filmů "vypni mozek a koukej se". Do "dívčí války" na chodbě jsem se slušně bavil, pak se bohužel film zvrhl v klasickej amíckej happyend.. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Asi tři čtvrtiny stopáže budete sledovat vtipnou a nečekaně drsnou satiru na úplně všechna americká středoškolská klišé, aby se na konci muselo konat povinné usmíření s žánrem, do kterého prostě MEAN GIRLS stejně patří. Přesto je to opravdu docela zábava, protože některé situační i slovní gagy mají skoro "fratpackovský" nádech a na Lindsay Lohan se (snad s výjimkou karnevalové masky) dobře dívá prostě pořád. V tomto směru neurazí ani Rachel McAdams, rozhodně ale nevěřte tvrzení v jejím zdejším profilu o tom, že tady Lindsay Lohan "s přehledem přehrála" - tyhle věci by neměli psát fandové, viď Indiano? :) 65 %. PS: Nechci se v každé druhé recenzi otírat o překlady a dabingy, zas až bůhvíjak anglicky neumím, ale když americká středoškolačka někomu řekne, že je "...soo pathetic!", obávám se, že to obvykle neznamená "...tak patetický!" :) ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se. A o to jde. Většinou jsem k filmům tohoto druhu přísnější, ale tady nemám důvod. Kdybych na to koukal podruhé, možná by to bylo za 4, nevim. Hodnotím při závěrečných titulcích. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Trochu film vybočuje z těch průměrných filmů o průměrných emerických školách. Tady jsem cítila, že studenti nejsou tak zblblý jako např. v HSM. Lindsay Lohan to zahrála skvěle, zábavných scén tu bylo hodně. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá pojednáva o neoriginálnych témach pomerne originálnym a hlavne ozaj vtipným spôsobom. Teda až na záverečný predslov a poučenie/napravenie dievčat. Škoda, že nemali tvorcovia film o niečo väčšie gule a nezakončili to inak. No aj v tejto forme veľmi dobrá zábava a zopár hlášiek si asi zapamätám navždy. Thumbs up pre blbú Amandu Seyfried a zákerne zlatú Rachel McAdams. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Z radu teenagerských filmov mám síce najradšej to prevarené klišé ala American Pie, ale toto sa pozeralo takisto veľmi dobre. Zaujímavý príbeh a dejová zápletka, ktorá sa rozumne rozuzlila. Lindsay tu bola nádherná, je mi jej ľúto ako dopadla s drogami a alkoholom :-( ()

Chinese Ashio odpad!

všechny recenze uživatele

Ak mam byt uprimna z tohoto filmu mi bolo zle!!! Okey, malo to svoj happyend a priznam sa niekedy sa mi to trošička pacilo, no tie cas& su prec, a uz sa na filmy pozeram uplne inak!!! Jednoducho cely ten dej a... to o co v tomto "filme" islo bolo naozaj ubohe....K tomu este aj Lindsey Lohan no prepacte ale podla mna si to lepsie hodnotenie nezasluzi....xoxo ()

bloody21 

všechny recenze uživatele

libi se mi hlavni herecka tak davam petku:) blondyny sou proste blondyny:D je petadvacet stupnu nad nulou a triatricetprocentní sance že právě prší..:D:D ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Vtipné! Doporučuji všem chlapům kteří chtějí nakouknout do niter děvčat a do skupinové sociální dynamiky ženských kolektivů... Jasně že je to přehnané (a proto je to zábavné), ale ruku na srdce, kdo z nás nikdy nenarazil na podobné typy a situace jako ty co se odehrávají v Mean Girls? Lohan ve formě jěště než se z ní stala "crack whore".. ()

Alca odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám být alergická na Lindsay Lohan, i když od Pasti na rodiče byla malá rebelka mým jednoznačným favoritem mezi dětskými hvězdami. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Highschool" komedie mám rád. Když se povede zábavné a poutavé zpracování jako zde, nelze se nudit. Krásná a ještě nezkažená Lindsey je asi nejhlavnější důvod ke shlédnutí. ()

fanik15 

všechny recenze uživatele

Výborný scenáristický debut na poli celovečerních filmů Tiny Fey. Která zde servíruje hodně vtipné momenty. Výborný casting asi nemá cenu ani zmiňovat. ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

a prečo nie? americké stredoškolské stereotypy sú svojskou mytológiou, ktorá môže utŕžiť aj niekoľkonásobnú fraktúru chrbtice a stále vyzerá ako rocková hviezda. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem ho viděl pred 5-6 lety. Napoprvé mě dost zabavil a tak jsem si stáhl soundtrack a 2-3 roky jej poslouchal. Učil jsem se část tohoto filmu nazpaměť jak mě to dostalo.. "rozsazení v jídelně aneb jaký lidi jsou na north shore high" jsem znal zpaměti :) taky při X-té repríze, kterou jsem sledoval na iPodu s mamkou do nás ve Slovinsku na semaforu narazilo auto cestou z Chorvatska. Prostě tento film byl minulých pár let součásti mého života. Někdo řekne "sračka s Lindsay Lohan" ale já dávám 4* a příslib, že se mrknu určitě ještě někdy znovu :) ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama