Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiň, že jsem se ti smála, když jsi měla průjem. Promiň, že jsem to všem řekla." Svérázná učitelka matematiky Norburyová, nádherně tupoučká Karen Smith a zejména naprosto vynikající ředitel Duvall byli těmi, kteří mě celý film dokázali bavit. Ale oni i ostatní příznivci či odpůrci Plastics měli něco do sebe, takže jsem měl často lehce pobavený úsměv na tváři. Jenže si nemohu vzpomenout na nic konkrétního, co mne včera na tom filmu tak pobavilo, takže dávám jen tři hvězdy a doufám, že to nemá nic společného s tou skleněnou nemocí, na jejíž jméno si zrovna taky nemohu vzpomenout. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V Česku dost nedoceněná věc, v Americe ikonický a definující film pro celou generaci s nemálo nezapomenutelnými momenty. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je to tim, že už jsem prostě na teen-komedie moc starej, nebo ten film opravdu stál za hovno, ale zasmál jsem se u toho dohromady asi tak 5×. A to mi přišlo asi nejvtipnější hlavně to, jak Lindsay Lohan tady měla odmítavej postoj k drogám a alkoholu. Jinak nejlepší na celym filmu je písnička Halcyon od Orbital v úplnym závěru. Pak se celkem dalo koukat na ty buchty tvořící společenství Plastics. Dost lidí se tady rozplývá nad Lindsay ještě před její kokainovou kariérou, ale mně se teda nejvíc z nich líbila Lacey Chabert. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic proti takovejmhle filmům nemam, někdy sou i docela vtipný a rád se na ně podívám,ale přece jenom tohle bylo už příliš. Což o to, na pořád stejný příběhy a zápletky sem si už zvyknul, ale tyhle holčičí války, kdy se v jednom kuse pomlouvaj fakt nemusim. Ale zase na druhou stranu to bylo tu a tam oživený, přirovnáním žáků ke zvířatům a nebo něco podobnýho a Lindsay Lohan byla celkem slušná. Ale podruhý už to fakt vidět nemusim ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že mi zdejší hodnocení dost vyrazilo dech! Čekal jsem, že budu opět jeden z mála, kdo tenhle film neshodí, ale nestalo se tak! Neskutečně zábavná satira, která je i docela dost trefná, což se v poslední době tak často nevidí, navíc rozhodně ne v tomhle žánru. Protivný sprostý holky nedisponují nijak úchvatným příběhem, ale tvůrcům se projednou povedlo z něj dostat maximum. Scénář je v několika momentech až dokonale ztřeštěný a v jiných šokuje svou neskrývanou doslovností, daří se mu úžasným způsobem reflektovat současnou situaci a dokáže dokonce v několika momentech překvapit! Tohle JE jeden z mála filmů, který dokáže spojit dvě divácké obce (ano, ostatní sice zůstanou v opozici, ale i tak). Milovník filmů, které běží touhle dobou na nově si smlsne stejně tak jako ti co mají radši inteligentnější komedie z české televize. Tenhle film totiž není vyloženě hloupý, to absolutně NE. K takovému dojmu může ale velmi snadno dojít člověk, který viděl jen kousek, neboť jednotlivé záběry se tomu nijak nebrání. Je totiž neskutečně vypočítavý. Naráží snad na všechna témata, kritizuje přesně to co sám používá a dělá si srandu z filmů (a i života), ke kterým se sám řadí (i když samozřejmě ne tak docela). Navíc je tenhle snímek v několika momentech... prostě sexy. Škoda toho milého závěru, ve kterém všichni najdou usmíření a vzpamatují se, neboť ten dle mého celému celku podráží nohy, jede v duchu očekávatelnosti, aby byl vidět nějaký vývoj, poslelství, abychom prostě byli všichni spokojeni. Ale je hnusný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slepice, voli, lamy, černé ovce a kozy (ty bohužel sporadicky) obnažují satirickou formou společenské nešvary, aby to celé zakončily výchovně-morálním ponaučením. Exkluzivní bajka! Když Lindsay, tradiční to vystavovatelka císařovnin nových kalhotek při vystupování z limuzín, začala dělit školní korunku, řval jsem jak hysterická želva v přechodu. Mean Girls představují žánr, kterému se vyhýbám jako čert kříži.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Ale já čekal opravdu málo :( Autorkou scénáře je Tina Fey, taže mi bylo jasné, že nepůjde o nic úžasného. Trapnější opakování jednoho záběru (scéna s autobusem) nebylo v žádném jiném filmu předtím. Film mě opravdu překvapil, protože nejde o snímek zralý na odpad, jak jsem očekával. Ty dvě hvězdičky si to zaslouží. Jednak za Lindsay Lohan, a jednak za Tinu Fey jako učitelku, které to taky moc slušelo :) Většina rádoby směšných situací je trapná a všechny gagy jsem viděl už dávno před tím. Ale za vyhození peněz za tenhle film litovat nebudete. Dostanete přiměřenou porci zábavy, která neurazí. To je ale vše. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Už jsem měla plné zuby intelektuálních, nezávislých a festivalových filmů. Potřebovala jsem nutně vstříknout do žil dávku amerického filmu s ukřičenými emocionálními puberťáky. Mean girls mi úplnou náhodou zůstaly na disku několik let, takže jsem si je mohla pustit s chutí znovu. Nehodlám se rozplývat nad implantáty Lindsay a krátkými sukničkami přítomných dam. (Jsem totiž TA Mertax). Naopak oceňuju švih, vtip (školní trenér a jeho poučky o pohlavně přenosných nemocech, bus) a zajímavý, leč trochu těžko uvěřitelný motiv s Afrikou. Ovšem přirovnání teenagerů ve školní jídelně k divé zvěři bylo zcela přesné. (Můžu potvrdit se svých zkušeností, do jídelen chodím už od školky:) A lehká sociální sonda do různých subkultur u stolů byla nápaditá. Trošku mě mrzí málo rozvinutá linie s ´lesbou a teploušem´, takhle se staly jen nenápadnými figurkami na pozadí. (Jejich fialová kvádra byla ale fantastická!) Další kritiku už nečekejte, tu si když tak zapíšu do své Burn book, ale to až poté, co se mi podaří někde vypátrat ty úžasné vánoční oblečky, ve kterých se holky kroutily do rytmu Jingle bell rock. Jen ještě dodám, že mě hrozně bavilo pozorovat, jak se u Cady v průběhu filmu mění vrstvy make-upu, což byl perfektní ukazatel toho, jak moc se ztotožňovala s Plastikama, či jak se od nich oddalovala. Konec psychologické analýzy snímku, je to pořád jenom trochu nadprůměrný film (škoda slzopudného konce), ale obzvlášt vhodný - chcete-li zábavu a nechce se vám zkrátka přemýšlet. Don't have sex, because you will get pregnant and die! Don't have sex in the missionary position, don't have sex standing up, just don't do it, OK, promise? OK, now everybody take some rubbers. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Docela sranda, i když to kazí stupidní konec a skoro každých pět minut se ozývá vnitřní hlásek: "tak tohle už jsem někde viděla". Bez Lindsay Lohan by to bylo ale o hvězdičku méně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak opäť jedna z tuctových amerických komédií, ktorými sú preplnené všetky videopožičovne. Príbeh a celkový scenár ničím nenadchol ani neoslovil ani neprišiel s ničím novým, len tie isté myšlienky podané iným spôsobom. Ale keď sa nad tieto veci človek prenesie, celkom sa zabaví a navyše sa tu je aspoň na čo pozerať. 55%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale i když jsem Protivný sprostý holky nikdy předtím neviděla, věděla jsem předem, kam to bude směřovat. Scénář ve stylu: "Hodná holčička se stane špatnou, aby v závěru pronesla velký dojímavý proslov a všechny usmířila," není zrovna nic novýho pod sluncem. Ale to je celkově asi problém většiny těchhle "teen filmů", takže zrovna tohle bych Protivným sprostým holkám moc nezazlívala. Víc mě překvapilo, jak pomalu to na 97 minut odsýpalo, čekala jsem aspoň hodně podařenou komedii, něco jako Freaky Friday, ale ona to byla místama i celkem nuda. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hvězdně nabitá a celkově nápaditá a vtipná komedie ze školního prostředí. Na hlavní postavy se moc dobře kouká a jejich osudy mě upřímně zajímají. Mimo to byl celkový vývoj děje a character developement jednotlivých postav více než uspokojivý a jelikož si teď ani nevybavím žádné zápory, zůstávám velice spokojen. PS: Vůbec jsem tu nepoznal obvykle překrásnou Lizzy Caplan v roli podivné lesbické gotičky.  Typ komedie, kterou bych si v budoucnu klidně pustil znovu. 72% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Waters znova boduje. Štvrtá zubami nechtami, ale zaslúžne. Krásne názorný príklad toho, aké dokážu byť naše milované, mrchy mrchaté (hlavne na seba), využívajúc nie najpodlejšie (ženské) zbrane: závisť, ohováranie, klamstvo, pretvárku a šarm. Celé to drží po kope suverénna réžisérová ruka, vypilováné joky (žiadny humus) a hlavne "pekelné" kočíčí duo McAdams a Lohan. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to sice neuvěřitelná zhovadělost, ale docela zábavná a v současném trendu komedií podobného rázu i víceméně trefná. Lindsay Lohan je kouzelná a rozhodně má něco do sebe. Vtípky a gagy fungují ve většině případů dobře a několik trapných scén se ztratí. Škoda toho konce, který bohužel nažírá od základů celý film. Mimochodem naprosto geniální roli ve skvělém hereckém podání tady předvedla Lizzy Caplan v roli řízkovité Janis. V současném středním proudu zaoceánských komedií by se snad mohlo jednat i o lehký nadprůměr, težící především z poměrně dynamické režie a střídmých hereckých výkonů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Humorně satirické a roztomile předvídatelné!! Originalitě a vtipu z Mezi námi děvčaty se to bohužel nevyrovná, přesto přibyl mladší sourozenec, kterého režisér Mark S. Waters zasadil do klasické šablony středoškolských snímků, u kterého je důležité, v jaké „skupině“ se jako nováček ocitnete a jak to bude v závěru morálně výchovné. Mean Girls ale vznikly z dosti netriviálního scénáře (Tina Fey), kdy počínání hlavních hrdinek je relativně uvěřitelné. Navíc se tu objevuje množství hereček, které po letech vyletěly do první herecké ligy. Celé to místy putuje k příjemné parodii, kdy hlavním mínusem zůstává množství slangu, který český divák jednoduše nezná!! ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama