Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

Hrobař 

všechny recenze uživatele

Lindsay je kus krásný ženský a film s ní příjemně rychle uběhne a dá se strávit bez újmy na zdraví. V rámci žánru nadprůměr. ()

polono 

všechny recenze uživatele

Pro mě 2. nejlepší komedi Lindsay Lohan (1. je Mezi námi děvčaty )..Vtipná komedie, která nezklame, já osobně mám tuhle komedii moc ráda. ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

Z tohoto žánru komedií nenuceně vtipná, i když tuctová.. jedině Rachel McAdams je tu za regulérní sociopatku, kterou jsem jí naprosto uvěřila ()

Mag67 

všechny recenze uživatele

O filmech z mainstream american high school prostředí se zajímám už delší dobu a na tenhle jsem se toužila podívat ze všeho nejvíc. Výsledek: Rozhodně nejsem zklamaná, vlastně je to ten nejzábavnější film s touto tématikou jaký jsem viděla. Od ostatních recenzí jsem zjistila, že konec je nějaký špatný, ale já se nenechám ovlivnit a řeknu, že tohle je úžasný a vtipný film, který rozhodně stojí za to vidět. ()

CaptAnne 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký teen komedii bych dala 2 hvězdičky, a to radši bez přihlížení a dloubání do všech těch toxickejch stereotypů, který prezentuje (a ne vždy se k nim postaví čelem). Tady přidávám ještě jednu za drobný přesah hlavní postavy (chvilku nevíme, kdo je největší mrcha, což je fajn, nicméně tohle pozitivum je zase vyváženo tím šíleným happyendovým průjmem v posledních 20 minutách) a za vtipný gagy a hlášky. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

Nebyla by to asi tak špatná komedie, nebýt toho konce, kdy hlavní mrchu přejede školní autobus. To jako vážně? Tenhle moment to totálně zabil a zbytek už se nedá brát moc vážně. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Utrpení. Nesympatičtí, protivní (oceňuju upřímnost českého překladu) a hloupí lidé v zoufale nevtipné slátanině. Táhlo se to jako zatuchlý smrad, ačkoliv to má jen něco kolem půldruhé hodiny. Usmál jsem se u obou autobusů, což není příliš příznivá bilance. Zcela sexisticky se proto snížím k tomu, že dám bod za pěkný zadky v kožených kalhotách a další bod za ty samý pěkný zadky v krátkých sukních. Jiná pozitiva tady těžko hledat. ()

Wineology_ 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá, když jsem se dozvěděl o tom, že tento film existuje, další z řady teenage romatických dramat, nemohl jsem to nechat bez zhlédnutí. Zápletka v podobě proměny člověka je zde dobře udělaná, a řekl bych že v rámci těchto béčkových romantik je to snad ojedinělý případ, kdy to dávalo hlavu a patu. Film byl překvapivě taky docela vtipný, což se taky moc nevidí. Tím bohužel klady končí, i tak jsem si film docela užil a jako zabiják času zafungoval dobře. Nic víc jsem po něm vlastně ani nechtěl. Takže za tři. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Tahleta známá ikonická komedie, mě poměrně dlouho unikala, než sem se konečně rozhodl si ji pustit, musím uznat že to není žádné veledílo, žádná nějaká epic komedie, skutečně sem zas tak moc nezasmál, takhle, jako vyčaroval mi tento film úsměv na tváři, lepší náladu, a v duchu mě pobavil, ale humor a vtipy tu nefungovali tak dobře, na to abych se opravdu smál hlasitě či aspoň tišeji dechem, to humor tohoto filmu, u mě opravdu nedokázal, a to je asi důvod proč sem nedal 5 hvězd ale 4 hvězdy, ale jinak je to poměrně zdařilý zábavný film na odreagování, poměrně mi ten film unikal, a atmosféru určitě má taky, postavy docela simpatický, možná až na některé, děj a scénář docela dobrej, i když upřímně taky trochu děravej, a pár věcí mi taky jaksi unikly, rozhodně mě tu chybělo něco z čeho bych měl srandu eště po zhlédnutí filmu, a něco z čeho bych měl výbuch smíchu, nic vulgárního tu není, a to se film jmenuje protivný SPROSTÝ holky, za což v takové komedii mi upřímně, trocha vulgarity chybělo ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Ten film vlastně není ničím extra výjimečný, nevybočuje, není vtipnější nebo nějak originálnější, ale stejně se tak nějak vžil mezi ty nejznámější teens holčičí komedie. Tady jde o typickou dívčí válku, škatulkování, lhaní a intriky. Takže vlastně vzorec každé druhé komedie tohohle typu. Ale stejně mě to docela bavilo. Možná právě proto, že je to tak nenáročné a člověk u toho s klidem vypne. Má to humor i nějaký spád a víc od podobného filmu ani nechci. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Tato komedie během let dozrála v klasiku. Teprve při současném (druhém) shlédnutí jsem docenil obsazení tehdy ještě málo známých holek, ze kterých se postupem času staly oblíbené herečky. Nejsympatičtější je ovšem postava učitelky, kterou hraje samotná scenáristka - ta si obě své role ostatně zopakovala i v novém remaku. ()

klaus 

všechny recenze uživatele

mno tak herečky pěkný no.... mno herecký výkony nic moc.... hmm ...vyvrchlení děje mohlo bejt lepší... ale tak koukal jsem se na to v obětí slečny tak sem měl zkreslený hodnotící pohled ()

FlashFXP 

všechny recenze uživatele

Nečakajte nič originálne. Klasická puberťácka, nie veľmi vtipná komédia, ktorej autori sa pevne držali osvedčenej šablóny. Takých filmov sú tony, len herci sa menia. Hodinu po pozretí už nebudete vedieť čo ste pozerali. ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama