Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (495)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jistým zvráceným způsobem se mi film líbil aneb Čím kdo zachází, tím také schází. 1) Očekával jsem velmi málo. Vlastně jsem si myslel, že s rukou na rychlém přetáčení projdu tak třetinu snímku, pak to vypnu a dílo vymažu z kompu i z vlastní paměti. Vedlo mě k tomu téma filmu, prostředí, dívčí svět a zejméně opakovaná zkušenost s podobnými díly. Rozhodně jsem nečekal, že se této crazy komedii budu smát. A to se i splnilo. Ani jednou jsem se nezasmál. Po chvíli sledování jsem však s překvapením zjistil, že se nenudím a tento stav přetrval až do konce._____ 2) Oceňuji opravdovost prezentovaných emocí._____ 3) Prakticky všechny středoškoláky a středoškolačky hrají herci a herečky, kterým je (někdy i hodně) přes 20 let._____ 4) Vzácnou výjimkou je 15letý (!) Kanaďan tamilského původu Rajiv Surendra (Kevin Gnapoor z matematického kroužku)._____ 5) Dále je tu 23letý Jonathan Bennett (spolužák Aaron). Ten právě v dnešních dnech kývl na nabídku na svatbu...s mužem, se svým partnerem._____ 6) 26letý Daniel Franzese (obézní gay Damian) se o deset let později sám veřejně vyoutoval. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Existenčná teenegerská komédia v hlavnej úlohe s Lindsay Lohan. Napriek tomu, že Lohan film povznáša nad priemer, stále sa jedná o tuctovú komédiu určenú mladým, predovšetkým ženského pohlavia. Sem tam som sa zasmial, sem tam sa uškrnul, občas som si zívol (ale nezaspal), občas aj zamyslel. Je to asi tak, že vychádzajúce hviezdy sú na začiatku svojej možnej oslňujúcej kariéry viazané nevýhodnými zmluvami. Ale aj to je cesta k lepším zajtrajškom. Nakoniec, nie každé zlato čo nájdeme, musí hneď žiariť. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Nadprůmerná americká komedie s Lindsay Lohan(kvůli ní je to nadprůměr:-)))) Docela jsem byl překvapen,když jsem se v dokumentu dozvěděl,že je to film na motivy psychologické knihy o chování na americké střední( je tam popsán úkaz "včelí královny" atd.) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Podle letmého pohledu by se mohlo zdát, že se jedná o další klišovitou teenagerovskou komedii, ale to je omyl! Film si totiž bere na mušku právě takové typy filmů a pečlivě odkoukaná pravidla teen movies obrací (téměř) vzhůru nohama. Není to přímo parodie, jen chytře natočený film, který má spád a oku lahodící Lindsay Lohan.... Jen ten konec si scénárista mohl odpustit. 7/10 ()

CrownThomas 

všechny recenze uživatele

Takže hele, já tyhle romantický komedie s puberťákama nemám moc rád.......Film jsem si stahnul kvůli Lindsay Lohanové ( zaujala mě jako malá ve filmu " Past na rodiče " kde podal skvělý výkon a zde ve filmu vyrostla, stala se velmi přitažlivou dívkou....:)) Taky zde spolu hrají mé další dvě oblíbený herečky Rachel McAdams a Amanda Seyfried, který taky mimořádně vynikají svojí krásou....:)) Jediná lepší komedie srovnatelná s touto je derie filmů American Pie.....kde už ale nejude jenom o pomlouvání spolužaček jako na střední......a už to nejsou puberťáci..:)) No hodnotil bych tak 3*** s minusem, ale za scény s ( zde ve filmu hloupou) Amandou Seyfriedovou přidávám a hodnotím 3 ***.........45% ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Standardní americká středoškolská pohádka. Jednu hvězdu navíc dávám za svižné tempo a vtip a samozřejmě za Lindsay Lohan, která je stejně krásná, jako je skvělá herečka, v čemž se s ní může rovnat snad jen Nicole Kidman. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ak clovek ocakava len teenagersku komediu pre mlade dievcata zo strednej, a nie komediu z pera tiny fey moze byt nakoniec prijemne prekvapeny. dost velke mnozstvo vtipneho humoru, ale i rozne odkazy a hratky s klise prave z filmov zo strednych skol. ak ste nahodou navstevovali americke skoly tak vase hodnotenie pojde rapidne nahor, ale i bez vedomosti o tom ako to za velkou mlakou funguje sa clovek dokaze dobre pobavit a vidiet celkom sladku lindsay este predtym nez sa z nej stala stetka... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Film sám o sebe je priemer za 3 hviezdy. Tú štvrtú dávam za to, že tu Lindsay Lohan "hrala", zatiaľ čo vo väčšine svojich ostatných filmov podáva zúfalé až iritujúce výkony. Ja ju mám rád kvôli skvelej roli v Parent Trap a som rád, že som sa dočkal iného filmu s ňou, ktorý ma potešil. Ale krásna je vždy a všade. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak film se mi líbil, to můžu s určitostí říct. Nejdříve jsem si myslela, že to bude další děsná kravina, ale nestalo se tak. Sice ano, nijak originální film nebyl, ale čert to vem. Byl to příjemný snímek, kde i Lindsay Lohan nebyla špatná. To říkám proto, že ji nijak nemusím, ale tady se mi líbila, ta role jí sedla. Vůbec celý film mě jaksi chytil za srdce. Sice ten happyend tam byl zase, ale tady jaksi chápu, že by se bez něj film asi neobešel. Bylo to místy i vtipné. Už k tomu nebudu nic dodávat. Zkrátka si myslím, že mezi lidmi si fanoušky určitě najde, protože to vůbec nebylo špatné, na to, že zrovna tento druh filmů nemám v lásce, tohle bylo fajn a určitě to lepší z daného okruhu. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tahle teen komedie má pár hodně povedených momentů, holky do rolí perfektně sedly (Rachel McAdams, Lindsay Lohan a Amanda Seyfried) a dá se ně dívat. Moc vtipnějších filmů jsem v tomto specifickém žánru za poslední roky neviděl, možná je to ale i tím, že je často nevyhledávám a proto byly Protivné sprosté holky pro mě příjemným osvěžením. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan obvykle vídám na obálkách bulvárních časopisů sťatou pod obraz, ale ještě v životě jsem jí neviděla hrát v žádném filmu (v tomhle jí může konkurovat snad jen Sienna Miller, která měla nálepku herečka snad už v době, kdy nehrála vůbec v ničem), takže skutečná premiéra. Rachel McAdams jsem pro změnu jako blondýnu skoro ani nepoznala. Jinak na teen komedii docela povedené, až ne ten moralizující závěr. (Lindsay ti hodí kus plastu a hned je z tebe královna:o) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Tři a půl *. Docela slušně jsem se pobavil, když se středoškolský holčiny, který mimochodem na střední školu nevypadají ani náhodou, leda by hodně hodněkrát propadly, snažej vymyselt, jak potopit školní krávu, chci říci krásku. Na konci z toho vypline něco jako morální ponučení. Ale jenom pro amíky. Tady v Čechách by se něco takového nemohlo stát. :-P ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Na to, že nemám ráda komedie pro náctileté, tak tenhle film se mi líbil. Hlavní plus je v tom, že se jen tváří jako hloupoučký film pro pubertální dívenky a díky tomu si zdrařile z takových kousků střílí. Jen škoda poslední třetiny filmu, kdy sklouzne do zajetých klišoidních kolejí. Ale pořád je tu více kladů než záporů, takže proč ne? ()

sek 

všechny recenze uživatele

Středoevropan asi neocení nuance z americké střední školy, ale i tak se mi zdála tahle komedie dost upovídaná a zdaleka ne tak vvtipná jako Mezi námi děvčaty. A ta morální ponaučení jsou taky poněkud těžkotonážní. Když začne čerstvě zvolená královna rozlamovat svoji korunku a dávat ji všem svým soupeřkám, chtěl jsem, ehm, plakat štěstím nad dobrotou a, ehm, spravedlností tohoto světa. Ehm. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

No komedie velmi nepozeram ale tato sa mi celkom pacila...parkrat som sa zasmial a nezaspal som(a to sa mi dost casto stava pri tomto zanri):) a tak hodnotim *** ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jde to, jde to, Imhotep. Komedie o tom, jak se stát pipinkou snadno a rychle v několika krocích, a posléze moralitka na téma: všechno zpátky, kát se a se všemi se udobřit. Posléze škola funguje jako šťastná rodinka. No jo, ale je to zábavné. :-) ()

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama