Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heronovou (Lindsay Lohanová) vychovávali její rodiče zoologové v africké buši a ona si myslí, že o "přežití nejsilnějších" ví všechno. Když ale tahle patnáctiletá dívka, která se vždycky učila doma, poprvé vkročí na půdu veřejné střední školy, zákon džungle dostane úplně nový význam. Cady se pokouší najít své místo mezi frajery, šprty a jinými subkulturami a narazí přitom i na nejhorší druh ze všech – včelí královnu, jinak řečeno chladnou a vypočítavou Reginu Georgeovou (Rachel McAdamsová), velitelku nejelegantnější partičky ve škole zvané Plastik. Když se pak Cady zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona Samuelse (Jonathan Bennett), včelí královnu jako když bodne – a začne plánovat, jak zničí Cadyinu společenskou budoucnost. Cady má ale taky drápy, a když se dostane do ďábelské "války dívčích světů,“ vystrčí je – a celá škola se bude muset spasit útěkem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vtipná satira na všetko to delenie na skupinky študentov na stredných školách a hlavne na tie namyslené mrchy, ktoré všetkým vládnu z pohľadu nevinnej novej študentky, ktorá sa postupne zmení na jednu z tých najhorších mŕch. Celkom by ma zaujímalo do akej miery to skupinkovanie v USA školách funguje a do akej miery to je len filmové klišé, ale v tomto filme to je dobre sparodované. Lindsay Lohanová uhrala jak neviniatko, tak mrchu. Aj ostatné študentky sú skvele typovo obsadené. Na vyššie hodnotenie film nedosiahol hlavne preto, že sa to nakoniec skončí ako to, čo paroduje a všetko sa zázračne šťastne vyrieši. Nejaký tragickejší koniec by sa k tomu hodil viac. Ale stále je to dosť zábavné na to, aby sa to dalo pozrieť aj opakovane. 6/10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že mi zdejší hodnocení dost vyrazilo dech! Čekal jsem, že budu opět jeden z mála, kdo tenhle film neshodí, ale nestalo se tak! Neskutečně zábavná satira, která je i docela dost trefná, což se v poslední době tak často nevidí, navíc rozhodně ne v tomhle žánru. Protivný sprostý holky nedisponují nijak úchvatným příběhem, ale tvůrcům se projednou povedlo z něj dostat maximum. Scénář je v několika momentech až dokonale ztřeštěný a v jiných šokuje svou neskrývanou doslovností, daří se mu úžasným způsobem reflektovat současnou situaci a dokáže dokonce v několika momentech překvapit! Tohle JE jeden z mála filmů, který dokáže spojit dvě divácké obce (ano, ostatní sice zůstanou v opozici, ale i tak). Milovník filmů, které běží touhle dobou na nově si smlsne stejně tak jako ti co mají radši inteligentnější komedie z české televize. Tenhle film totiž není vyloženě hloupý, to absolutně NE. K takovému dojmu může ale velmi snadno dojít člověk, který viděl jen kousek, neboť jednotlivé záběry se tomu nijak nebrání. Je totiž neskutečně vypočítavý. Naráží snad na všechna témata, kritizuje přesně to co sám používá a dělá si srandu z filmů (a i života), ke kterým se sám řadí (i když samozřejmě ne tak docela). Navíc je tenhle snímek v několika momentech... prostě sexy. Škoda toho milého závěru, ve kterém všichni najdou usmíření a vzpamatují se, neboť ten dle mého celému celku podráží nohy, jede v duchu očekávatelnosti, aby byl vidět nějaký vývoj, poslelství, abychom prostě byli všichni spokojeni. Ale je hnusný. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Lindsay Lohan, její vnitřní hlas, sexy kočky, hudba, místy vtipné -většinou však ne, obrácený příběh, občas logika postav, scénář/// Další film s mojí oblíbenou Lindsay Lohan. V tomto filmu je stále okouzlující. Jiné je to však se snímkem samotným. Není nejhorší, ale čekal jsem příběh o tom jak dívka která vyrůstala v jíně zemi bude těžko nacházet přátelé, ale nakonec všechno dobře dopadne. Zde se však již od začátku dostane do té "zlé" party (k 3 nej holkám na škole) kde postupně svým "hraním si na zlou" zapůsobí na ty 2 vedlejší a stane se jejich "včelí královnou". A jak se říká malá lest nikomu neuškodí. Ovšem když je nečeho moc, tak to začně být ku škodě. Jinak hodně dobrá hudba a ve výsledku morální ponaučení dělají z filmu příjemnou komedii./// Celkem 68%/// ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Dancing With Myself - The Donnas [3:29] ,2. God is a DJ - Pink [3:46] ,3. Milkshake - Kelis [3:05] ,4. Sorry (Don't Ask Me) - All Too Much [2:57] ,5. Built This Way - Samantha Ronson [4:16] ,6. Rip Her To Shreds - Boomkat [4:07] ,7. Overdrive - Katy Rose [2:54] ,8. One Way or Another - Blondie [3:28] ,9. Operate - Peaches [3:30] ,10. Misty Canyon - Anjali [4:23] ,11. Mean Gurl - Gina Rene/Gabriel Rene [3:27] ,12. Hated - Nikki Cleary [2:48] ,13. Psyche Rock - Pierre Henry [6:32] ,14. The Mathlete Rap - Rajiv Surendra [0:35], ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tohle nám pouštěli v autobuse do Paříže spolu s Románem pro ženy (ano,opravdu tahle kombinace měla vliv na stav žaludku)...Viděl jsem to jednou, a víckrát už nemusím - Lohan mi je v tomhle filmu absolutně nesympatická, stejně jako všechny ostatní Barbie. Nic víc než další trapná komedie pro náctileté. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (40)

  • Film s rozpočtem 17 milionů amerických dolarů utržil během víkendu (30. 4. – 2. 5. 2004) 24,4 milionů dolarů. Celkový výdělek se vyšplhal na 86 milionů. Film se tak stal jedním z nejvýdělečnějších filmů studia Paramount. (imro)
  • Tim Meadows (pan Duvall) si ještě před natáčením zlomil ruku, takže tomu musel být přizpůsoben scénář. (Karlos80)
  • Paní Norburyová (Tina Fey) je pojmenována podle hereččiny učitelky němčiny ze střední školy. (Missa08)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama